• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par struktūrfondu lomu reģionu attīstībā un integrācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2005., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102703

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vēlēšanu iecirkņu darbu, sākot ar šodienu, 2.martu

Vēl šajā numurā

02.03.2005., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par struktūrfondu lomu reģionu attīstībā un integrācijā

Vakar, 1.martā, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās Ainaru Latkovski, lai pārrunātu struktūrfondu finansējuma piesaistes iespēju palielināšanu reģioniem, tā veicinot Latvijas reģionu attīstību un integrāciju.
Ministri, pārrunājot pašreizējo situāciju struktūrfondu finansējuma saņemšanā uzņēmējiem, atzina, ka šobrīd fondu līdzekļi nepilda reģionālās attīstības izlīdzināšanas funkciju, bet gan padziļina to. Tāpēc jau tuvākajā laikā jāveic viss iespējamais, lai veicinātu struktūrfondu projektu skaita pieaugumu no Latvijas reģioniem.
K.Kariņš uzsvēra, ka viņš kopš stāšanās ekonomikas ministra amatā kā vienu no galvenajām prioritātēm ministrijas darbam izvirzījis struktūrfondu līdzekļu apgūšanu, veicinot vienmērīgu Latvijas reģionu attīstību. Tāpēc Ekonomikas ministrija un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra ir izstrādājusi priekšlikumus, kā to nodrošināt, un ministrija jau tuvākajā laikā virzīs normatīvo aktu grozījumus uz Ministru kabinetu.
Tikšanās laikā kā iespējamie priekšlikumi, lai veicinātu struktūrfondu projektu īstenošanu Latvijas reģionos, tika apspriesti: atbalsts Latvijas reģionu uzņēmējiem projektu sagatavošanā; pastiprināta informācijas plūsmas nodrošināšana ārpus Rīgas, it īpaši Latgalē; viena mēneša “saaudzēšanas” periods starp programmas atvēršanas izsludināšanas un pieteikumu pieņemšanas uzsākšanu; atbalsts industriālo parku attīstībai ārpus Rīgas; kā arī iespēja diversificēt atbalsta intensitāti, ņemot vērā projekta realizācijas vietu – reģionos īstenotiem projektiem atbalsta intensitāte būtu augstāka.
Kā tikšanās laikā norādīja A.Latkovskis: “Tiekoties ar ES Struktūrfondu vadības komitejas nevalstisko organizāciju konsultatīvās darba grupas pārstāvjiem, pārrunājām nepieciešamību Latvijā ieviest kritērijus, kas veicinātu struktūrfondu līdzekļu saņemšanu reģioniem, tā sabalansējot to attīstību un īstenojot reģionālo integrāciju, kuru uzskatu par vienu no būtiskām sabiedrības integrācijas valsts programmas jomām. Uzklausot Ekonomikas ministrijas izstrādātos iespējamos priekšlikumus situācijas uzlabošanai, domāju, ka, tos īstenojot, jau tuvākajos gados varēsim runāt par reālu reģionālo attīstību un integrāciju.”

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!