• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ekonomikas ministrijas rīcības plānu 2005.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2005., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102601

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 24.februāra sanāksmē

Vēl šajā numurā

01.03.2005., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ekonomikas ministrijas rīcības plānu 2005.gadam

25.februārī notika Tautsaimniecības padomes (TSP) sēde, kurā kā galvenais darba kārtības jautājums apspriests Ekonomikas ministrijas rīcības plāns 2005.gadam. Par rīcības plānu TSP informēja ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš un Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš.
Ekonomikas ministrs uzsvēra, ka ministrijai šā gada prioritāte ir uz zināšanām balstītas tautsaimniecības attīstības veicināšana un uzņēmēju konkurētspējas stiprināšana, īpaši izdalot dažādo pieejamo valsts atbalstu – Latvijas Garantiju aģentūras stiprināšanu, Riska kapitāla fonda izveidi, struktūrfondu pieejamības vienkāršošanu.
Tautsaimniecības padome, uzklausījusi ekonomikas ministra K.Kariņa un EM valsts sekretāra vietnieka A.Liepiņa sniegto informāciju, izteica atbalstu ministrijas noteiktajām darbības prioritātēm un ierosināja Ekonomikas ministrijai jau sākt rīcības plāna 2006.gadam izstrādi un šajā procesā aktīvi iesaistīt arī TSP.
Sēdes otrajā daļā Tautsaimniecības padome izskatīja Finanšu ministrijas izstrādāto informatīvā ziņojuma projektu par iespējām atcelt no valsts iegādātu numurēto preču pavadzīmju-rēķinu lietošanu.
Izvērtējusi Finanšu ministrijas (FM) izstrādāto informatīvā ziņojuma projektu un Tautsaimniecības padomes locekļa, Nodokļu maksātāju tiesību un interešu pārstāvniecības fonda valdes locekļa A.Kodoliņa sagatavoto atzinumu par šo projektu, Tautsaimniecības padome nolēma nosūtīt Finanšu ministrijai un Ministru prezidentam vēstuli, paužot TSP viedokli:
1) FM sagatavotais informatīvā ziņojuma projekts nav korekts un neatspoguļo patieso situāciju attiecībā uz stingrās uzskaites preču pavadzīmju-rēķinu (PPR) lietošanu;
2) ir jāatceļ prasība izmantot PPR kā obligātu dokumentu;
3) TSP iebilst pret “unikālu numuru” ieviešanu un to vienotā reģistra izveidi.
Sēdē piedalījās ekonomikas ministrs K.Kariņš, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieki Andris Liepiņš, Ilga Preimate, Zaiga Liepiņa un Anrijs Matīss, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja Inna Šteinbuka, TSP locekļi, kā arī citi uzņēmēju organizācijas pārstāvoši eksperti.
Tautsaimniecības padome ir ekonomikas ministra izveidota konsultatīva institūcija, kura izskata un seko līdzi tādu jautājumu (normatīvo dokumentu projektu, tautsaimniecības attīstības koncepciju, valsts budžeta un citu dokumentu) risināšanai, kas ir nozīmīgi Latvijas tautsaimniecības attīstībai, sagatavo priekšlikumus un pieņem rekomendējošus lēmumus par šiem jautājumiem, uztur dialogu starp uzņēmējiem un Ekonomikas ministriju un Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomi, kā arī ar citām valsts institūcijām un sabiedriskajām organizācijām.

Tautsaimniecības padomes sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!