• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasākumu "Jaunās Eiropas rakstnieki" Itālijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2005., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102585

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par īpašām vīzām vietējā pierobežas satiksmē

Vēl šajā numurā

01.03.2005., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasākumu “Jaunās Eiropas rakstnieki” Itālijā

No 23. līdz 26.februārim Romā, Itālijā, notika pasākums “Jaunās Eiropas rakstnieki”, kurā piedalījās 26 rakstnieki no visām ES dalībvalstīm un no Turcijas goda viesa statusā. Latviju pārstāvēja Latvijas Autoru apvienības prezidente, dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte. Katram autoram prezentācijai bija jāsagatavo līdz šim nepublicēts teksts par Eiropas Savienību, akcentējot kultūras komponentu valstu kopienā. Māra Zālīte uzstājās ar trīsdaļīgu eseju “Nepabeigtās domas” (I. Eiropa. Grieķu mīta metaforas; II. Krusts un zobens; III. Margarēta un Fausts).
Pasākuma patroni bija Eiropas Komisijas pārstāvniecība Itālijā un Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Terijs Deiviss. To rīkoja Romas pilsētas valde, radošā savienība “Literatūras māja” un mākslas fonds FAR sadarbībā ar Romā rezidējošām vēstniecībām un dažādu valstu kultūras institūtiem. “Literatūras mājas” telpās bija skatāma pasākuma dalībnieku grāmatu un fotoizstāde, tai skaitā trīs Māras Zālītes grāmatas. Visu autoru darbus itāļu valodā publicēja izdevniecība “Rizzoli”, grāmatas prezentācija notika pasākuma laikā. Māras Zālītes eseju itāļu valodā tulkojusi bijušā Latvijas Republikas vēstnieka Itālijā 30.gados Arnolda Spekkes meita, Veronā dzīvojošā gleznotāja Vija Spekke.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!