• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pirmajām sabiedriskā labuma organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2005., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102438

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par subsīdiju saņemšanas nākamo posmu lauksaimniekiem

Vēl šajā numurā

25.02.2005., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pirmajām sabiedriskā labuma organizācijām

Ceturtdien, 24.februārī, Finanšu ministrijā notika Sabiedriskā labuma komisijas sēde, kurā izskatīti divi iesniegumi par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu: nodibinājumam “Latvijas Bērnu hematoloģijas fonds” un biedrībai “Ģimeņu veselības veicināšanas centrs “Sirdsdegsme+””.
Komisija nolēma atbalstīt statusa piešķiršanu abām nevalstiskajām organizācijām, tādējādi pēc Finanšu ministrijas atļaujas izsniegšanas tās būs pirmās nevalstiskās organizācijas Latvijā ar sabiedriskā labuma organizācijas statusu.
Sabiedriskā labuma komisija izvērtē biedrību, nodibinājumu un reliģisko organizāciju iesniegtos dokumentus un sniedz atzinumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu.
Komisijas sēdē piedalījās un uz komisijas locekļu jautājumiem atbildēja Latvijas Bērnu hematoloģijas fonda valdes priekšsēdētāja Ruta Sumarokova.
Sabiedriskā labuma komisija aicina visas organizācijas, kas pretendēs uz sabiedriskā labuma statusa saņemšanu, piedalīties komisijas sēdē, jo tās laikā tiek dota iespēja labāk iepazīstināt ar savu organizāciju un tās darbību, kā arī atbildēt uz papildu jautājumiem.
Sākot ar 2005.gadu, ir būtiski mainījusies kārtība, kādā nevalstiskās organizācijas var piesaistīt ziedotājus, kuri var izmantot likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” noteiktās nodokļu atlaides. Saskaņā ar šo likumu rezidentiem un pastāvīgajām pārstāvniecībām nodokli samazina par 85% no summām, kuras ziedotas budžeta iestādēm, kā arī Latvijā reģistrētām biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām vai to iestādēm, kurām piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likumu.
Sabiedriskā labuma organizāciju likumā noteikts, ka Finanšu ministrija piešķirs biedrībām un nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām vai to iestādēm sabiedriskā labuma statusu, pamatojoties uz Sabiedriskā labuma komisijas atzinumu.
Katras sēdes darba kārtība, tās rezultāti un sabiedriskā labuma statusu saņēmušo organizāciju saraksts būs pieejami Finanšu ministrijas mājas lapā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!