• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Alternatīva autovadītāju iemaņu trenēšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2005., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102297

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansējums nodarbinātības veicināšanai - četrpadsmit miljoni latu

Vēl šajā numurā

24.02.2005., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Alternatīva autovadītāju iemaņu trenēšanai

Vakar Ceļu satiksmes drošības direkcija iepazīstināja ar Latvijā pirmo auto vadīšanas simulatoru (attēlā). Tas ir gandrīz autentisks auto imitētājs, kas pārbauda un trenē visdažādākās autovadītāja iemaņas.

SIMULACIJA.PNG (90278 bytes)
Foto: Reinis Traidās, A.F.I.

Braukšana miglā, kalnos, pa slidenu, apsnigušu ceļu, situācija, kad plīsusi riepa, jāizvairās no avārijas, negaidīti uz ceļa izskrien cilvēks, pakaļdzīšanās bēgošam noziedzniekam, smagas kravas vešana un daudz kas cits – simulatoram ir pa spēkam to visu imitēt. Protams, autovadītāja dzīvībai un veselībai briesmas šajās “bīstamajās” situācijās nedraud.
Kā skaidro CSDD, iekārta nodrošina vairāk nekā divdesmit dažādu autovadīšanas simulāciju: kravas transports, vieglais auto, autobuss, ugunsdzēsēju, policijas transports, kā arī automātisko un manuālo vadīšanas sistēmu. Pasaulē šādus aparātus galvenokārt izmanto operatīvie dienesti.
Kāda amerikāņu firma uzstādījusi šādu simulatoru CSDD Rīgas nodaļā, lai interesenti varētu iepazīties ar šo profesionālo iekārtu. CSDD uzskata, ka autovadīšanas simulatoru galvenā mērķauditorija Latvijā ir uzņēmumi un organizācijas, kas nodarbojas ar transportlīdzekļu vadītāju apmācību. Pēc direkcijas domām, autoskolām pašām jādomā, vai tās vēlas tādā veidā paaugstināt apmācības kvalitāti.
Vakar simulatoru izmēģināja arī satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons un novērtēja to atzinīgi. Modelētās sajūtas ir ļoti ticamas, un sajūtas pietuvinātas reālajām. Tā kā iekārta maksā ļoti dārgi, tiek prognozēts, ka tik drīz Latvijā to nevarēs iegādāties un topošajiem autovadītājiem šī pieredze ies secen.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!