• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pilnveidos Krimināllikumu atbilstoši mūsdienu terorisma apdraudējumam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2005., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 11. februārī

Vēl šajā numurā

11.02.2005., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pilnveidos Krimināllikumu atbilstoši mūsdienu terorisma apdraudējumam

Valsts sekretāru 10.februāra sanāksmē Iekšlietu ministrija pieteica likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā”.

Likumprojektā precizēti panti, kuri nosaka atbildību par terora aktu un terorismu organizētā grupā, informē Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.
Sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz divdesmit gadiem, konfiscējot mantu, paredzēts par spridzināšanu, dedzināšanu, personas nolaupīšanu, ķīlnieku sagrābšanu masveida iznīcināšanas ieroču ražošanu, uzkrāšanu, lietošanu vai izplatīšanu, šaujamieroču, šaujamieroču munīcijas, lielas enerģijas pneimatisko ieroču, sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu neatļautu izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu, realizēšanu, kā arī par gaisa un ūdens transportlīdzekļa sagrābšanu vai citām tīšām darbībām, kas vērstas uz cilvēku iznīcināšanu, miesas bojājumu vai cita kaitējuma radīšanu cilvēku veselībai. Tāds pats sods paredzēts par uzņēmumu, celtņu, naftas vai gāzes vadu, elektrolīniju, satiksmes ceļu un līdzekļu, telekomunikāciju tīklu, valsts nozīmes jonizējošā starojuma objektu vai citas mantas iznīcināšanu vai bojāšanu, par izraisītu kodolavāriju, radiācijas avāriju, masveida saindēšanu vai epidēmiju un epizootiju izplatīšanu ar nodomu kaitēt valstij vai tās iedzīvotājiem, kā arī par šādu darbību piedraudējumu, ja ir pamats uzskatīt, ka terora akts var tikt izpildīts.
Par terora aktu nolūkā piespiest valsti, tās institūciju vai starptautisku organizāciju izdarīt kādu darbību vai atturēties no tās paredzēts sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem, konfiscējot mantu.
Likumprojekts paredz noteikt, ka par organizētās grupas izveidošanu terora akta izdarīšanas nolūkā soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz divdesmit gadiem, konfiscējot mantu. Savukārt par organizētās grupas vadīšanu, sodīs ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem, konfiscējot mantu.

“LV” informācija

Uzziņai

Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Bērnu un ģimenes lietu, Satiksmes ministrijā, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātā, Ģenerālprokuratūrā, kā arī Valsts kancelejā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!