• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kas un cik laukos pērn izaudzēts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2005., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101418

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā iekustināt sabiedrību un pašvaldības zivju resursu aizsardzībā

Vēl šajā numurā

11.02.2005., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kas un cik laukos pērn izaudzēts

Pērn turpināja palielināties graudaugu sējumu platība – salīdzinājumā ar 2003.gadu par 1,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ražas laika apstākļi ir labvēlīgi ietekmējuši graudaugu ražu. 2004.gadā novākts vairāk nekā viens miljons tonnu graudu jeb par 13,6% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Iznīka vai palika nenovākti 4,8% no iesētajām platībām. Salīdzinājumā ar 2003.gadu pieaugušas arī graudu iepirkuma cenas. Aizvadītajā gadā labības pieņemšanas un pārstrādes uzņēmumos un uzņēmējsabiedrībās vidējā graudu iepirkuma cena bija 65,28 lati par tonnu (par 3,72 latiem vairāk nekā gadu iepriekš). Labības iepirkuma cenu pieaugums arī turpmākajos gados varētu veicināt graudaugu sējumu platību palielināšanos, prognozē speciālisti.
Savukārt samazinājušās pākšaugu platības un to kopraža sarukusi par teju 8,9%. Turpina palielināties rapša sējumu platības – pērngad vairāk nekā divas reizes. Rapša sējumu īpatsvars kopējā sējumu struktūrā palielinājies no 3% 2003.gadā līdz 6% 2004.gadā.
Par 10,4% sarukušas kartupeļu stādījumu platības, samazinājusies arī to vidējā ražība un iegūtā kopraža. Turpina samazināties cukurbiešu sējumu platība, un kritusies arī kopraža.
Atklātā lauka dārzeņu platības samazinājušās par 5,4%, un to vidējā ražība nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ sarukusi. Arī visu veidu dārzeņu, ieskaitot siltumnīcās izaudzēto, kopraža samazinājusies par 16,9%.
Platību maksājumu ieviešanas ietekmē ievērojami palielinājušās ilggadīgo zālāju platības siena ieguvei – par 13,5% – un pļavu un ganību platības siena ieguvei – par 41,2% salīdzinājumā ar situāciju iepriekšējā gadā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!