• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO valstu aizsardzības ministru sanāksmi Francijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2005., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101175

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gatavošanos neparedzētām situācijām

Vēl šajā numurā

09.02.2005., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO valstu aizsardzības ministru sanāksmi Francijā

Šonedēļ, 9. un 10.februārī, Nicā, Francijā, notiek NATO valstu aizsardzības ministru neformālā sanāksme, kurā piedalīsies Latvijas aizsardzības ministrs Einars Repše, Nacionālo bruņoto spēku komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots un delegācijas pārstāvji.
Augstākās NATO valstu aizsardzības struktūru amatpersonas, aizsardzības ministri un delegāciju vadītāji spriedīs par NATO starptautiskajām operācijām, sevišķu uzmanību pievēršot Afganistānai un Irākai. Tiks izvērtēta NATO transformācija un sasniegtais šajā procesā. Kā arī aplūkota turpmākā iespējamā sadarbība ar Ukrainu. Aizsardzības ministrs Einars Repše NATO aizsardzības ministru darba sesijā ar kolēģiem spriedīs par diviem šīs sanāksmes svarīgākajiem jautājumiem: NATO transformācijas procesiem un starptautiskām miera uzturēšanas operācijām.
Pēc neformālās NATO ministru tikšanās 10. februārī sekos neformāla NATO un Krievijas aizsardzības ministru tikšanās NATO Krievijas padomes ietvaros, kurā tiks izskatīta savstarpējā sadarbība un nākotnes perspektīvas.
Šādas sanāksmes palīdz koordinēt NATO dalībvalstu militāro attīstību un politisko rīcību, un tā ir lieliska iespēja dalībvalstu ministriem tikties un apspriest divpusējus jautājumus. Neformālajās tikšanās reizēs netiek pieņemti vai apstiprināti oficiāli dokumenti. Neformālās NATO aizsardzības ministru tikšanās notiek divas reizes gadā – februārī un oktobrī, bet jūnijā parasti ir oficiālās tikšanās.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!