• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Republikas un Beļģijas Karalistes sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2005., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101173

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO valstu aizsardzības ministru sanāksmi Francijā

Vēl šajā numurā

09.02.2005., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Republikas un Beļģijas Karalistes sadarbību

Vakar, 8.februārī, Saeimas Eiropas lietu komisijas sekretārs Andis Kāposts un deputāte Liene Liepiņa tikās ar Beļģijas Karalistes Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Eiropas lietās Didjē Donfī.
Beļģijas Karalistes Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Eiropas lietās D.Donfī informēja, ka vizītes galvenais mērķis ir ciešākas sadarbības veidošana starp Latviju kā jauno Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti un Beļģiju, lai kopīgi risinātu aktuālus jautājumus.
Deputāte L.Liepiņa informēja par Latvijas valdības un parlamenta sadarbību ES jautājumos. Viņa arī atzīmēja, ka netiek pietiekami iesaistītas nevalstiskās organizācijas kā informācijas nesējas. Eiropas lietu komisijas sekretārs A.Kāposts uzsvēra, ka ir svarīgi paust ES savas valsts pozīciju un Latvijai tā būtu jāaizstāv vairāk. Savukārt D.Donfī pastāstīja, ka Beļģijā parlamentam ir “svarīga informācijas nesēja loma par ES darbību, kā arī liela nozīme saziņas veidošanai ar tautu”. Informējot par Beļģijas parlamenta sadarbību ar citu valstu parlamentiem, D.Donfī sacīja, ka valstī ir koordinācijas centri un komisijas, kas nodarbojas ar Eiropas lietu risināšanu. Turklāt liela loma sadarbības veicināšanā ir arī parlamenta vadītājam.
Puses sprieda par jautājumiem, kas saistīti ar informācijas par ES struktūrfondiem izplatīšanu reģionos.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!