• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Autovadītājiem no sodu nomaksas neizvairīties. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2005., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101085

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Degvielas biznesa pārstāvji gaida valsts atbalstu

Vēl šajā numurā

08.02.2005., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Autovadītājiem no sodu nomaksas neizvairīties

Lai 1. jūlijā autovadītājiem, kas izdarījuši ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus, nenāktos šķirties no tiesībām vadīt transportlīdzekli, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina laikus nomaksāt visus uzliktos administratīvos sodus.

SASTREG.PNG (118746 bytes)
Foto: Boriss Koļesnikovs, A.F.I.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu  paredzēts, ka autovadītājiem, kas gada laikā nav nomaksājuši kādu no uzliktajiem administratīvajiem sodiem, tiek piemērots tiesību izmantošanas aizliegums. Šī norma ir spēkā kopš 2004. gada 1. jūlija, atgādina CSDD. Prasība gada laikā norēķināties par saņemtajiem naudas sodiem tika ieviesta, lai pamazām veidotu autovadītājos soda neizbēgamības izpratni. Iepriekš autovadītāji izmantoja visdažādākos paņēmienus, lai sodus nenomaksātu, tagad radīts mehānisms, kas liek cilvēkam rīkoties laikus, uzskata direkcija.
Ja pēc 2005. gada 1. jūlija autovadītāju, kas gada laikā nebūs nomaksājis administratīvo sodu, uz ceļa apstādinās Ceļu policija, viņam tiks atņemta vadītāja apliecība un piemērots 30 latu naudas sods.
CSDD aicina autovadītājus par izdarītajiem pārkāpumiem norēķināties laikus, lai pēc 1. jūlija neradītu sev liekas problēmas. Ja naudas sods netiek samaksāts gada laikā no pārkāpuma izdarīšanas, lieta tiek nodota zvērinātu tiesas izpildītāju pārziņā – lēmuma piespiedu izpildei.

“LV” informācija

Uzziņai

Kopš 2004. gada jūlija no 13 491 autovadītāja, kam piemērots naudas sods par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, sodus nomaksājuši vairāk nekā 10 000. Aptuveni ceturtā daļa sodīto sodus nav nomaksājuši, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas informācija.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!