• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vērtēs, vai parādnieki ir zem lupas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2005., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101083

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

08.02.2005., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vērtēs, vai parādnieki ir zem lupas

Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija iecerējusi pārbaudīt, kā Rīgas apgabaltiesas zvērināti tiesu izpildītāji seko līdzi uzturlīdzekļu nemaksātāju ienākumu izmaiņām.

Kā zināms, pēc likuma no valsts maka uzturlīdzekļi jāizmaksā tikai to nepilngadīgo bērnu uzturēšanai, kuru vecāki šo pienākumu paši izpildīt nevar. To vēlas nodrošināt fonda administrācija. Šomēnes tās pārstāvji apmeklēs Rīgas apgabaltiesas zvērinātu tiesu izpildītāju iecirkņus.
Kā informē fonda administrācijas direktora palīdze, sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Pētersone, fonda administrācijas pārstāvji iepazīsies ar zvērinātu tiesu izpildītāju lietvedībā esošajām uzturlīdzekļu piedziņas izpildu lietām, kurās fonda administrācija ir kļuvusi par piedzinēju. Šādas tiesības tai piešķir Civilprocesa likums, kurā noteikts, ka piedzinējam ir tiesības saņemt ziņas, kas saistītas ar sprieduma izpildi, skaidro fonda administrācijas pārstāve.
Zvērinātiem tiesu izpildītājiem ir pienākums ne retāk kā reizi pusgadā pārbaudīt parādnieka mantas un ienākumus. Atklājot, ka parādījušies līdzekļi, uz kuriem varētu vērst piedziņu, piemēram, parādnieks sācis strādāt vai iegādājies automašīnu vai nekustamo īpašumu u.c., nekavējoties jāuzsāk piedziņas process uz parādnieka ienākumiem vai mantu. Turklāt par to jāinformē Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija.
Gadījumos, ja fonda administrācija uzturlīdzekļu piedziņas lietās konstatēs procesuālus pārkāpumus vai citus faktus, kas liecinās par šādu pārkāpumu iespējamību, tiks lemts par iesnieguma nosūtīšanu Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomei vai tieslietu ministram, informējot par konstatētajiem faktiem, skaidro L.Pētersone.
Kā “LV” jau ziņots pagājušajā nedēļā, kopš 2004.gada augusta uzturlīdzekļos izmaksāts vairāk nekā pusmiljons latu 4565 vecākiem, tā nodrošinot ar uzturlīdzekļiem 6544 nepilngadīgos. Savukārt no parādniekiem aizvadītajā pusgadā regresa kārtībā piedzīti 1760 lati.

“LV” informācija

Uzziņai

Uzturlīdzekļu garantiju fonds nodrošina bērnam uzturlīdzekļus:
– ja tiesas sprieduma par uzturlīdzekļu piedziņu izpildi tiesu izpildītājs atzinis par neiespējamu;
– ja vecāks tiesas spriedumu par uzturlīdzekļu piedziņu pilda apmērā, kas ir mazāks par minimālo uzturlīdzekļu apmēru (nepārsniedzot tiesas noteikto).

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!