• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu atlīdzību visiem Latvijas ostu valdes locekļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100935

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 3.februāra sanāksmē

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu atlīdzību visiem Latvijas ostu valdes locekļiem

Ekonomikas ministrija izstrādājusi un vakar, 3.februārī, starpinstitūciju saskaņošanai nodeva grozījumus “Likumā par ostām”, kas paredz vienotu kārtību atlīdzības izmaksai ostas valdes locekļiem.
Ministrijas ierosinātie grozījumi paredz papildināt likuma pantu par ostas pārvaldi, nosakot, ka atlīdzību ostas valdes locekļiem izmaksā attiecīgās ostas pārvalde no saviem līdzekļiem, bet atlīdzības lielumu nosaka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem atbilstoši ostu lielumu raksturojošiem kritērijiem.
Šobrīd “Likumā par ostām” nav noteikta vienota kārtība, kādā tiek izmaksātas atlīdzības ostas valdes locekļiem, kurus ieceļ Ministru kabinets un pašvaldības. Līdz ar to pastāv dažāda prakse šā jautājuma risināšanā. Ņemot vērā to, ka “Likumā par ostām” (7.panta 1.daļā) ir noteikts, ka ostas pārvalde ir iestāde, kura ir atvasināta publisko tiesību juridiska persona, valsts pārvaldes principi un citi Valsts pārvaldes iekārtas likuma noteikumi ir tieši attiecināmi arī uz ostu pārvaldēm.
Pēc šo grozījumu pieņemšanas Saeimā tiks izstrādāti MK noteikumi, kuri regulēs konkrētās atlīdzības apmērus. Tas tiks izdarīts trīs mēnešu laikā pēc attiecīgo grozījumu pieņemšanas Saeimā.
Saskaņā ar “Likumu par ostām” Ostas pārvalde ir juridiska persona. Tās sastāvā ir ostas valde, kas ir augstākā lēmējinstitūcija. Ostas pārvaldes struktūru, ostas valdes un ostas pārvaldnieka tiesības un pienākumus nosaka katras ostas pārvaldes nolikums.
Rīgas ostas valdē un Ventspils ostas valdē katrā ir astoņi valdes locekļi: četri attiecīgās pašvaldības pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo ar attiecīgās pilsētas domes lēmumu, un četri – ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides ministra izvirzīti pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo Ministru kabinets. Rīgas ostas valde un Ventspils ostas valde ir lemttiesīgas, ja to sēdēs piedalās ne mazāk kā seši valdes locekļi, un lēmumu pieņem, ja par to nobalso ne mazāk kā pieci valdes locekļi.
Mazo ostu valdes izveido attiecīgās pilsētas dome vai pagasta padome ne vairāk kā desmit locekļu sastāvā, iekļaujot tajā valdes priekšsēdētāju – pašvaldības amatpersonu, pa vienai Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, Vides ministrijas, Zemkopības ministrijas un Satiksmes ministrijas amatpersonai, kuru norīko attiecīgais ministrs, kā arī vienādās proporcijās pašvaldības deputātus un ostā funkcionējošo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) pārstāvjus.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!