• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rokasgrāmatu zemes apsaimniekotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100927

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Tieslietu ministrijā saņemtajiem iesniegumiem

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rokasgrāmatu zemes apsaimniekotājiem

Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) laidis klajā rokasgrāmatu “Latvijas Republikā reģistrēto augu aizsardzības līdzekļu saraksts 2005”. Rokasgrāmata domāta zemes apsaimniekotājiem, kas savās saimniecībās izmanto augu aizsardzības līdzekļus.
Rokasgrāmatā ievietots Latvijas Republikā reģistrēto augu aizsardzības līdzekļu (AAL) saraksts, kā arī informācija par šo līdzekļu pareizas lietošanas noteikumiem. Grāmatā ietverta arī informācija par Latvijas tīrumos izplatītākajām nezālēm, apstrādājamajiem kultūraugiem, kā arī augu aizsardzības jomu regulējošie normatīvie akti.
VAAD Augu aizsardzības departamenta direktora vietniece I.Margeviča: “Ne vienmēr AAL kvalitāti nosaka tā cena. Efektīvi cīnīties ar kaitīgajiem organismiem var, arī izmantojot lētākus AAL, ja vien tos izmanto atbilstoši lietošanas nosacījumiem.”
Sarakstā iekļauti jauni 2004.gadā reģistrētie augu aizsardzības līdzekļi, tai skaitā arī augu valsts izcelsmes preparāti. Savukārt no saraksta svītroti tādi AAL kā Bailetons 25 p.s., Folikūrs BT 225 e.k., Larens p.s., Sufikss BV e.k., Tango s.e., Tells 75 d.g. (Larens p.s. krājumi izmantojami līdz 2005.gada 31.decembrim, Tells 75 d.g. krājumus atļauts izplatīt un izlietot līdz 2005.gada 1.jūlijam). Vairākiem preparātiem, piemēram, Fokuss ultra e.k., Gezagards 500 s.k., Aktara 25 d.g., ir mainīts vai paplašināts lietojums.
Latvijas iestāja ES nav mainījusi līdzšinējo kārtību – joprojām ir atļauts valstī ievest, izplatīt un lietot tikai Latvijā reģistrētus augu aizsardzības līdzekļus.
Izdevumu var iegādāties augu aizsardzības līdzekļu tirdzniecības vietās, kā arī interesēties pie VAAD reģionālo nodaļu inspektoriem.
Lietojot augu aizsardzības līdzekļus, katram lietotājam ir jāievēro apstrādājamais kultūraugs, ierobežojamais kaitīgais organisms, lietošanas metode, augu aizsardzības līdzekļu devas, apstrādes termiņi, ierobežojumi, maksimālais apstrāžu skaits veģetācijas periodā un nogaidīšanas laiks starp pēdējo apstrādi un ražas novākšanu, kā arī citi norādījumi marķējumā. Tas nepieciešams lietotā preparāta augstas efektivitātes nodrošināšanai, kā arī lai novērstu nepieļaujamas preparāta darbīgās vielas atliekas ražā, to negatīvo ietekmi uz strādājošo veselību un vidi.

Valsts augu aizsardzības dienesta Informācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!