• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Slovākijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100920

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Polijas sadarbību Rīgas dienās Varšavā

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Slovākijā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 2.februārī oficiālās vizītes laikā Slovākijā tikās ar valsts augstākajām amatpersonām. Tiekoties ar Slovākijas prezidentu Ivanu Gašparoviču, pārrunāti vairāki jautājumi, tai skaitā gaidāmā Slovākijas prezidenta valstsvizīte Latvijā šā gada 2.–4. martā. Prezidents sarunas laikā informēja ministru par gaidāmo Līguma par konstitūciju Eiropai ratifikāciju Slovākijas parlamentā, norādot uz līguma nozīmi ES vienotības stiprināšanā. Abas amatpersonas pārrunāja arī ES un Krievijas attiecību perspektīvas. Ārlietu ministrs Artis Pabriks iepazīstināja prezidentu ar Latvijas nostāju attiecībā uz Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas lēmumu piedalīties 9.maija pasākumos Maskavā un citiem aktuāliem Latvijas un Krievijas attiecību jautājumiem.
Artis Pabriks tikās ar Slovākijas ārlietu ministru Eduardu Kukanu. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka Latviju un Slovākiju raksturo laba sadarbība, tomēr ir iespējas to stiprināt, īpaši ekonomiskajā sadarbībā. Ministri pārrunāja abu valstu pieredzi starptautiskajās organizācijās, pievēršot uzmanību jautājumiem par ES paplašināšanos un ES jauno kaimiņu politiku. Pārrunāti ES un Krievijas attiecību jautājumi.
Ārlietu ministrs tikās arī ar Slovākijas premjera vietnieku un finanšu ministru Ivanu Miklošu un apmainījās viedokļiem par ES finanšu perspektīvu, kur abām valstīm ir kopīgas intereses.
A.Pabrikam tiekoties ar Slovākijas parlamenta Ārlietu komitejas vadītāju Pavolu Pašku, apspriesti abu valstu sadarbības jautājumi, Līguma par konstitūciju Eiropai ratifikācijas process, kā arī ES un Krievijas dialogs.
Ārlietu ministra vizītes laikā parakstīts Līgums par savstarpēju klasificētās informācijas aizsardzību.

ĀM Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!