• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grāmatas "Latvijas vēsture: XX gadsimts" prezentāciju Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100919

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Slovākijā

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grāmatas “Latvijas vēsture: XX gadsimts” prezentāciju Maskavā

Trešdien, 2.februārī, Latvijas Republikas vēstniecība Krievijas Federācijā sadarbībā ar Viskrievijas Valsts ārzemju literatūras bibliotēku rīkoja grāmatas “Latvijas vēsture: XX gadsimts” krievu izdevuma prezentāciju. Tajā piedalījās divi no pieciem grāmatas līdzautoriem – profesori Antonijs Zunda un Inesis Feldmanis, kā arī Krievijas kultūras un sabiedriskie darbinieki, nevalstisko organizāciju pārstāvji, izdevēji un žurnālisti, arī vairāku vēstniecību diplomāti.
Ievadot pasākumu, LR vēstniecības pilnvarotā lietvede Argita Daudze raksturoja grāmatu un iepazīstināja ar autoriem. Inesis Feldmanis un Antonijs Zunda stāstīja par grāmatas tapšanu, izmantotajiem avotiem, aizvadīto gadsimtu kopumā un izteica pateicību Latvijas vēstniecībai par palīdzību grāmatas tapšanā. Katra paaudze grāmatā varēs atrast jaunus akcentus.
Pēc tam notika diskusija, kurā piedalījās Krievijas vēsturnieki un politologi. Kopumā pozitīvi tika novērtēta grāmata un tās izdošana krievu valodā. Diskusijas dalībnieki ar nožēlu secināja, ka Krievijā nav līdzīgas grāmatas par aizvadīto gadsimtu. Jo ir sarežģīti aprakstīt gadsimtu, kas tikko beidzies, un izvairīties no subjektīviem vērtējumiem. Diskusijā izskanēja nožēla, ka iespēja piedalīties grāmatas prezentācijā tikusi liegta profesoram Aivaram Strangam, vienam no grāmatas autoriem.

ĀM Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!