• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par struktūrfondu apguvi un valsts investīcijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2005., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100776

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžeta izpildi 2005.gada janvārī

Vēl šajā numurā

03.02.2005., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par struktūrfondu apguvi un valsts investīcijām

Vakar, 2.februārī, finanšu ministra Oskara Spurdziņa un ekonomikas ministra Krišjāņa Kariņa tikšanās laikā tika pārrunāti ar struktūrfondu apguvi un likumprojekta “Par struktūrfondu vadību” izstrādi saistīti jautājumi. Otrs sarunu temats bija Valsts investīciju programmas ieviešana.
Kā sarunā atzina abi ministri, lielākā problēma struktūrfondu apguvē patlaban ir nepieciešamība rezervēt līdzekļus tiem projektiem, kuri nav apstiprināti, bet to iesniedzēji ir pārsūdzējuši valsts amatpersonu lēmumus. Tādējādi varētu tikt ilgstoši iesaldēta būtiska uzņēmēju projektiem paredzēto līdzekļu daļa, samazinot īstenoto projektu apjomus un uzņēmēju attīstības iespējas.
Situāciju būtiski varētu uzlabot likuma “Par struktūrfondu vadību” ieviešana. Finanšu ministrijas speciālisti lēš, ka minēto likumprojektu valsts sekretāru sanāksmē varētu izskatīt jau 17.februārī. Gan O.Spurdziņš, gan K.Kariņš bija vienisprātis, ka likuma virzība varētu notikt strauji, un abi ministri izteica gatavību valdības vienoto pozīciju aizstāvēt Tautsaimniecības komisijas sēdē parlamentā.
Attiecībā uz Valsts investīciju programmu O.Spurdziņš un K.Kariņš, kā arī abu ministriju vadība vienojās rosināt diskusiju par valsts prioritātēm Valsts investīciju programmai, lai šie līdzekļi tiktu iespējami precīzāk un efektīvāk izmantoti valsts attīstībā. Pārrunāta arī projektu iesniegšanas kārtība un iespējamie finansēšanas avoti saistībā ar Latvijas fiskālo politiku turpmākajiem gadiem.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!