• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par politikas ietekmes novērtēšanu valsts pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2005., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100774

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par struktūrfondu apguvi un valsts investīcijām

Vēl šajā numurā

03.02.2005., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par politikas ietekmes novērtēšanu valsts pārvaldē

No 2. līdz 4.februārim Valsts kanceleja sadarbībā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Attīstības programmu (ANO AP) un Atvērtās sabiedrības fondu (ASF) rīko starptautisku semināru par politikas ietekmes novērtēšanu, tās ieviešanu un attīstību valsts pārvaldē.
Semināra mērķis ir veicināt pieredzes apmaiņu starp jaunajām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm un kandidātvalstīm par politikas ietekmes novērtēšanu, popularizējot jauno ES dalībvalstu praksi. Šā semināra rezultātus paredzēts izmantot kopīgu projektu uzsākšanai seminārā pārstāvētajās valstīs, lai izveidotu un ieviestu politikas ietekmes novērtēšanas sistēmu.
Jau 2002.gadā Valsts kanceleja sadarbībā ar ANO AP sāka īstenot projektu “Politikas ietekmes novērtēšanas sistēmas stiprināšana Latvijā”. Šajos gados Latvijā veikts būtisks darbs politikas ietekmes novērtēšanas sistēmas izveidē, ieviešanā un pilnveidošanā, kas nodrošina efektīvāku politikas veidošanas un īstenošanas procesu, kā arī veicina pakāpenisku politikas un budžeta plānošanas sasaisti.
ANO AP norāda, ka jauno ES dalībvalstu pieredze sniedz būtisku atbalstu kandidātvalstīm ES integrācijas procesā. ANO AP Latvijas biroja vadītāja Inita Pauloviča atzīmē, ka Latvijas valsts pārvalde uzkrājusi vērtīgu pieredzi politikas ietekmes novērtēšanas sistēmas attīstībā, ko iespējams izmantot arī citviet Eiropā.
Semināra dalībniekus uzrunās Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane, I.Pauloviča, kā arī ANO Attīstības programmas un Atvērtās sabiedrības fonda pārstāvji no Slovākijas.
Seminārā piedalīsies vairāk nekā 30 pārstāvju no Maķedonijas, Bosnijas un Hercegovinas, Bulgārijas, Horvātijas, Igaunijas, Slovākijas, kā arī no ANO Attīstības padomes. No Latvijas puses seminārā piedalīsies VK Politikas koordinācijas departamenta pārstāvji, kā arī pārstāvji no Vides, Ekonomikas, Zemkopības, Veselības un Tieslietu ministrijas, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Vidzemes augstskolas un Latvijas Universitātes.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments, ANO Attīstības programma

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!