• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO Attīstības programmas iniciatīvām izglītības sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2005., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100687

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņa pagarinājumu 113 pašvaldībās

Vēl šajā numurā

02.02.2005., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ANO Attīstības programmas iniciatīvām izglītības sistēmā

Vakar, 1.februārī, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete tikās ar Apvienoto Nāciju Attīstības programmas (ANO AP) Latvijā biroja vadītāju Initu Pauloviču un programmas daļas vadītāju Daigu Holmu, lai apspriestu savstarpējo sadarbību.
Apvienoto Nāciju Attīstības programmas pārstāves atzinīgi novērtēja ministres izvirzīto prioritāti par audzināšanas lomas stiprināšanu skolās, kas ir ļoti svarīga bērnu vērtību sistēmas izveidē un nostiprināšanā. Tika apliecināts atbalsts arī iecerei par obligātās vidējās izglītības atjaunošanu, īpašu uzmanību pievēršot zēnu izglītībai, jo vidējo izglītību ieguvušo vai iegūstošo zēnu ir ievērojami mazāk nekā meiteņu. Par vienu no šīs parādības cēloņiem uzskatāma skolu feminizācija.
Izglītības un zinātnes ministre ar interesi uzklausīja informāciju par ANO AP iestrādēm vairākās jomās, piemēram, darbu skolēnu izglītošanā veselības aizsardzībā un HIV/AIDS izplatības ierobežošanā. Profesore Druviete, augstu novērtējusi ANO AP paveikto, apstiprināja, ka šie darbi tiks turpināti arī pēc ANO AP darbības Latvijā izbeigšanas. Izglītības un zinātnes ministre pauda atbalstu ANO AP iecerētajam projektam – kampaņai pret vardarbību pret bērnu, sievieti un pašnāvībām. Ir svarīgi apzināt problēmas un iemācīties laikus tās atpazīt. Lai spētu palīdzēt, sabiedrībai jābūt izglītotai, un skolotājs varētu būt tas, kurš spētu sniegt pirmo palīdzību problēmās nonākušiem bērniem un jauniešiem. Izglītības un zinātnes ministrija sadarbosies ar ANO Attīstības padomi šīs kampaņas īstenošanā un popularizēšanā.

Laila Spaliņa, ministres padomniece komunikāciju lietās

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!