• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, pārrunājot Latvijas juristu iespējas stažēties Eiropas kopienu tiesā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2005., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100560

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs, apmeklējot Tukumu un Tukuma rajonu, lai iepazītos ar situāciju laukos

Vēl šajā numurā

01.02.2005., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, pārrunājot Latvijas juristu iespējas stažēties Eiropas kopienu tiesā

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa 28.janvārī Luksemburgā, tiekoties ar Eiropas Pirmās instances tiesas tiesnesi Ingrīdu Labucku, atzina, ka Latvijas juristiem daudz aktīvāk vajadzētu izmantot iespēju stažēties Eiropas Kopienu tiesā.
Ingrīda Labucka sarunā ar tieslietu ministri pauda bažas par Latvijas juristu nelielo interesi attiecībā uz iespējām stažēties Eiropas Kopienu tiesā, lai gan tiesnese vairākkārt izteikusi aicinājumus juristiem izmantot šīs iespējas.
“Manī neizpratni rada Latvijas juristu rīcība, jo stažēšanās ir ļoti laba iespēja, lai iegūtu vērtīgu pieredzi par Eiropas Kopienu tiesu darbu. Juristiem šī iespēja būtu jāizmanto daudz aktīvāk,” pauda ministre.
Ingrīda Labucka arī informēja, ka stažēšanās iespēju Eiropas Kopienu tiesā aktīvi izmanto Eiropa Savienības kandidātvalstu – Rumānijas un Bulgārijas – juristi, kuru vēlme iepazīt Eiropas Kopienu tiesu darbu ir tik liela, ka esot pat jārīko konkursi par tiesībām stažēties.
Savukārt tikšanās laikā ar Eiropas Kopienu tiesas tiesnesi Egilu Levitu tieslietu ministre pārrunāja pēdējā laika aktualitātes tiesā un Latvijā, tostarp arī jautājumu par Eiropas Savienības konstitūcijas ratifikāciju Latvijā, kas pašlaik kavējas daudzo kļūdu dēļ konstitūcijas teksta tulkojumā latviešu valodā.
E.Levits un tieslietu ministre sarunas gaitā atzina, ka Latvijai kopīgi ar Eiropas Savienības institūcijām būtu jāatrod risinājums, lai izlabotu kļūdas konstitūcijas tulkojumā latviešu valodā, un jānodrošina, lai šādas tehniskas problēmas turpmāk vairs nerastos.
E.Levits un S.Āboltiņa atzina, ka Eiropas konstitūcijas ratifikācijas laikā būtu jāaktualizē jautājums par Latvijas kultūras un nacionālās identitātes saglabāšanu.
Eiropas Kopienu tiesas sistēma sastāv no Eiropas Kopienu tiesas un Pirmās instances tiesas. Abas tiesu instances nodrošina likumības ievērošanu, interpretējot un piemērojot Eiropas Kopienas dibināšanas līgumu un citus Eiropas Savienības institūciju aktus.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!