• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2005. gada 26. janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2005., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100268

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2005. gada 20. janvāra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

27.01.2005., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2005. gada 26. janvārī

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2005.gada 26.janvārī plkst.17.00:

1. Deputātu M.Bekasova, O.Deņisova, A.Golubova, S.Fjodorova un I.Solovjova jautājums iekšlietu ministra Ē.Jēkabsonam (jautājuma reģistra nr.55)
“Par pieminekļa Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem apgānīšanas fakta izmeklēšanu”
(pilns jautājuma teksts pielikumā).

2. Deputātu I.Ribakova, V.Agešina, A.Vidavska, B.Cileviča un A.Bartaševiča jautājums Latvijas Republikas iekšlietu ministram Ē.Jēkabsonam (jautājuma reģistra nr.56)
“Par Iekšlietu ministrijas pakļautībā un pārraudzībā esošo institūciju darbību, sagatavojot dokumentus pasu izsniegšanai personām, kuras nokārtojušas naturalizācijas pārbaudījumus”
(pilns jautājums teksts pielikumā).

Rīgā 2005.gada 24.janvārī Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre

 

Pielikums

Par pieminekļa Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem
iebrucējiem apgānīšanas fakta izmeklēšanu

Godātais Jēkabsona kungs!

LR 8.Saeimas Latvijas Sociālistiskās partijas frakcija pievērš Jūsu uzmanību pieminekļa Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem bezprecedenta apgānīšanas faktam. Piemineklis apgānīts ar kāškrusta zīmi un provocējošiem tekstiem. Tas notiek laikā, kad visas pasaules sabiedrība, piedaloties arī mūsu Valsts prezidentei, gatavojas atzīmēt antihitleriskās koalīcijas spēku uzvaru pār nacismu. Tas nedara godu mūsu valsts iekšlietu institūcijām.
Sakarā ar to Latvijas Sociālistiskās partijas frakcija lūdz atbildēt:
– vai tiek veikta pieminekļa apgānīšanas fakta izmeklēšana;
– vai tiks ierosināta krimināllieta;
– vai šis fakts ir mēģinājums kurināt nacionālo naidu?

LSP frakcijas deputāti: M.Bekasovs, O.Deņisovs, A.Golubovs, S.Fjodorovs, J.Solovjovs

2005.gada 19.janvārī

 

Par Iekšlietu ministrijas pakļautībā un pārraudzībā esošo institūciju darbību, sagatavojot dokumentus pasu izsniegšanai personām, kuras nokārtojušas naturalizācijas pārbaudījumus

God. Ē.Jēkabsona kungs!

Tautas saskaņas partijas frakcija ir saņēmusi atbildi no tieslietu ministres uz jautājumu “Par pasu izsniegšanas termiņiem personām, kuras ieguvušas Latvijas Republikas pilsonību”.
Mūs uztrauc situācija, ka, spriežot pēc pilsonības pretendentu teiktā, pēdējā laikā ievērojami pieaug termiņi, kuros pēc naturalizācijas pārbaudījumu nokārtošanas pilsonību ieguvušās personas saņem Latvijas Republikas pilsoņa pasi.
No tieslietu ministres S.Āboltiņas sagatavotās atbildes var secināt, ka iespējams – aizkavēšanās iemesli meklējami Jūsu vadītās ministrijas pakļautībā un pārraudzībā esošo institūciju darbībā.
Tādēļ mēs lūdzam Jūs atbildēt uz šādiem jautājumiem.
No tieslietu ministres atbildes redzams, ka Drošības policija 93% visu naturalizācijas iesniegumu gadījumos veic naturalizācijas pretendentu papildu pārbaudi, pagarinot Ministru kabineta noteikumos Nr.34 – 1999 noteikto viena mēneša pārbaudes termiņu līdz trijiem mēnešiem. Šī situācija izraisa satraukumu, jo vai nu liecina par Drošības policijas nepamatotu aizdomīgumu pret pilsonības pretendentiem, vai arī norāda uz, no Drošības policijas viedokļa, kopumā apšaubāmo pilsonības pretendentu kontingentu. Mēs vēlētos saņemt Jūsu viedokli ar šīs situācijas vērtējumu.
Arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde pēc tieslietu ministres sniegtā skaidrojuma 35,9% gadījumu pārkāpj MK noteikumos noteikto viena mēneša termiņu, kas varētu liecināt par būtiskām nepilnībām Iedzīvotāju reģistrā, kas prasa papildu pārbaudes. Mēs vēlētos saņemt Jūsu vērtējumu arī par šo situāciju.
Turklāt mēs vēlētos saņemt no Jums informāciju, kādos termiņos Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde pēc Ministru kabineta rīkojuma pieņemšanas par uzņemšanu Latvijas Republikas pilsonībā izsniedz jaunajiem pilsoņiem Latvijas pases un vai šajā posmā nav iespējams termiņus saīsināt.
Vēršam Jūsu uzmanību, ka pieaugošie Latvijas Republikas pilsoņu pasu izsniegšanas termiņi izraisa jauno pilsoņu neapmierinātību un neveicina viņu uzticību valsts varai.

Ar cieņu, –

LR 8.Saeimas deputāti: I.Ribakovs, V.Agešins, B.Cilevičs, A.Bartaševičs

2005.gada 19.janvārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!