• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu vēl vienam Lauku attīstības plāna pasākumam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2005., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100105

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par stipendijām strādājošajiem studentiem

Vēl šajā numurā

25.01.2005., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu vēl vienam Lauku attīstības plāna pasākumam

Lauku atbalsta dienests (LAD) pagājušonedēļ sācis pieņemt pieteikumus finansējuma saņemšanai Lauku attīstības plāna (LAP) pasākumā “Standartu sasniegšana”.
Atbalsts būs pieejams par šādām aktivitātēm: kūtsmēslu krātuvju būvniecība īpaši jutīgajās teritorijās – saimniecībās, kurās ir 5 un vairāk dzīvnieku vienības; higiēnas standartu nodrošināšana piena ražošanā (ieguldījumi piena slaukšanas un piena dzesēšanas aprīkojumā); govju kūtīm paredzēto standartu ievērošanā, lai nodrošinātu piena higiēnu (cūku pārvietošana); sprostu pārbūve, lai nodrošinātu dējējvistu labturību – saimniecībās, kurās ir 350 un vairāk dējējvistu.
Atbalsta saņēmēji var būt fiziskas vai juridiskas personas, kuru saimniecības neatbilst Eiropas Savienības standartiem.
Atbalsts netiek piešķirts gadījumos: ja atbalsta pretendents jau iepriekš ir pieteicies un/vai saņēmis atbalstu Vienotā programmdokumenta (VPD) 4.1. pasākumā “Investīcijas lauksaimniecības uzņēmumos”. Šis ierobežojums nav saistošs, ja atbalsta pretendents piesakās uz pasākumu “Kūtsmēslu krātuvju būvniecība”; par darbiem, kuri veikti pirms līguma noslēgšanas ar LAD.
Pasākuma “Standartu sasniegšana” ietvaros finansētie ieguldījumi nesaņem nekādu citu papildu finansējumu no valsts vai Eiropas Savienības.
Pretendents nevarēs arī pieteikties uz atbalstu pasākumā “Priekšlaicīgā pensionēšanās”.
Pieteikumi jāiesniedz LAD Reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē (RLP), kuras teritorijā deklarēta fiziskās personas dzīvesvieta vai uzņēmuma juridiskā adrese. Pieteikumus pieņems līdz 2006. gada 29.decembrim vai līdz pieejamā finansējuma izlietojumam, par kuru paziņos ar sludinājumu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.
Rokasgrāmatas vai pieteikumu veidlapas atbalsta pretendenti var saņemt RLP, kā arī LAD mājas lapā – www.lad.gov.lv.
Pērn LAD jau sācis šādu LAP pasākumu administrēšanu: bioloģiskās lauksaimniecības attīstība; bioloģiskās daudzveidības uzturēšana zālājos; lauksaimniecības dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšana; mazāk labvēlīgie apvidi un apvidi ar ierobežojumiem vides aizsardzības nolūkos; atbalsts ražotāju grupām;atbalsts daļēji naturālo saimniecību pārstrukturizācijai.
2005.gadā vēl būs pieejams finansējums LAP pasākumos “Priekšlaicīgā pensionēšanās” un “Tehniskā palīdzība”.
Pēc iestāšanās ES, sākot ar 2004.gadu, Latvijai ir pieejami Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda (ELVGF) atbalsta pasākumi. Šā fonda līdzekļus var izmantot LAP pasākumu finansēšanai.
Pasākuma “Standartu sasniegšana” ELVGF Garantiju daļas kopējais finansējums laikā no 2004. līdz 2006.gadam ir 67 058 338 eiras. Atbalsta apjoms visiem LAP pasākumiem pārsniegs 410 miljonu eiru.

Lauku atbalsta dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!