• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija lūgs Solidaritātes fonda atbalstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2005., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100101

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas māksla Polijā

Vēl šajā numurā

25.01.2005., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija lūgs Solidaritātes fonda atbalstu

Nesenā orkāna nodarītos zaudējumus Latvija lūgs kompensēt no Eiropas Savienības (ES) Solidaritātes fonda līdzekļiem, piektdien, 21. janvārī, Saeimas Eiropas lietu komisijas (ELK) deputātus informēja Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma.

Viņa apliecināja, ka Latvija izpilda noteikumus, lai varētu pretendēt uz dabas stihiju seku novēršanai domātā fonda atbalstu. Vētras radītie zaudējumi pārsniedz 0,6 procentus no valsts iekšzemes kopprodukta.
Valstī kopumā nodarītie zaudējumi vēl nav precīzi aprēķināti, jo šodien, 25.janvārī, visas atbildīgās ministrijas iesniegs Finanšu ministrijai galīgos aprēķinus.
Tomēr, saskaņā ar L. Straujumas sacīto, lauksaimniecībai un zvejniecībai kopumā nodarīti ievērojami zaudējumi. Viņa skaidroja, ka ļoti smagi cietuši Latvijas meži. Pēc Valsts meža dienesta provizoriskiem aprēķiniem, vētrā cietuši vairāk nekā 7,3 miljoni kubikmetru koksnes. “Tas ir vairāk nekā puse no apjoma, ko gada laikā izstrādājam no Latvijas mežiem.” No pārtikas pārstrādes uzņēmumiem visvairāk cietuši uzņēmumi, kas nodarbojas ar zvejas produktu pārstrādi. Bez tam spēcīgais vējš sagrāvis arī vairākas putnu fermas, bet elektrības trūkuma dēļ zaudējumi radušies daudzām lopkopības saimniecībām.
Jautājums par Latvijas lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai radītajiem zaudējumiem iekļauts arī tuvākajā ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes darba kārtībā. Ar vētras postījumu apmēru savus ES kolēģus iepazīstinās zemkopības ministrs Mārtiņš Roze.
Zemkopības ministrijas amatpersona arī atzina, ka šogad vētras sekas izjutīs cilvēki, kas pirks koksnes kurināmo. Šajā tirgū gaidāmas izmaiņas. Vētras radīto postījumu dēļ tiks sagatavots ļoti daudz malkas, tādēļ tās cena kritīsies. Turklāt malkas pārprodukcija ir arī Ziemeļvalstīs, kas līdz šim bijis lielākais eksporta tirgus.

Ilze Sedliņa, “LV”

ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!