• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2024. gada 21. marta saistošie noteikumi Nr. 13 "Par Liepājas pilsētas domes 2020. gada 20. februāra saistošo noteikumu Nr. 4 "Par transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa" atzīšanu par spēku zaudējušiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2024., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/op/2024/61.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes lēmums Nr. 114/3

Par grozījumiem 2020. gada 20. februāra lēmumā Nr. 48/3 "Par Latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu plānu 2020.–2025. gadam"

Vēl šajā numurā

26.03.2024., Nr. 61

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 13

Pieņemts: 21.03.2024.

OP numurs: 2024/61.6

2024/61.6
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 13

Liepājā 2024. gada 21. martā (prot. Nr. 3, 37. §)

Par Liepājas pilsētas domes 2020. gada 20. februāra saistošo noteikumu Nr. 4 "Par transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
2004. gada 7. septembra noteikumu Nr. 767
"Noteikumi par transportlīdzekļa piespiedu pārvietošanu
un transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa"
20.2. apakšpunktu un 23. punktu

Atzīt par spēku zaudējušiem Liepājas pilsētas domes 2020. gada 20. februāra saistošos noteikumus Nr. 4 "Par transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa" (Latvijas Vēstnesis, 2020, Nr. 68).

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

Saistošo noteikumu "Par Liepājas pilsētas domes 2020. gada 20. februāra saistošo noteikumu Nr. 4 "Par transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa" atzīšanu par spēku zaudējušiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir atzīt par spēku zaudējušiem Liepājas pilsētas domes 2020. gada 20. februāra saistošos noteikumus Nr. 4 "Par transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa" (turpmāk – Saistošie noteikumi).

Saistībā ar Pašvaldību likuma spēkā stāšanos 2023. gada 1. janvārī un ņemot vērā likuma Pārejas noteikumu 6. punktu, Liepājas valstspilsētas pašvaldības dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību Pašvaldību likumam, kā arī pārskata pašvaldības saistošo noteikumu aktualitāti un lietderību.

Regulējums kārtībai, kā transportlīdzeklis tiek atzīts par ilgstoši atstātu uz ceļa, paredzēts Ministru kabineta 2004. gada 7. septembra noteikumu Nr. 767 "Noteikumi par transportlīdzekļa piespiedu pārvietošanu un transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa" VI daļā.

Saistošajos noteikumos pašvaldības dome noteikusi identisku termiņu Ministru kabineta noteiktajam maksimālajam termiņam, proti, transportlīdzeklis, kas novietots stāvēšanai uz ceļa un netiek izmantots ilgāk par 45 diennaktīm, tiek atzīts par ilgstoši atstātu uz ceļa.

Savukārt Saistošajos noteikumos iekļautais pilnvarojums Pašvaldības policijai lēmumu par transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa iekļauts Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 2024. gada 25. janvāra nolikumā Nr.3 "Liepājas pašvaldības policijas nolikums".

Ņemot vērā iepriekš minēto, lai nodrošinātu korektu un nepārprotamu tiesību normu piemērošanu, Saistošos noteikumus nepieciešams atzīt par spēku zaudējušiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošajiem noteikumiem nav fiskāla ietekme uz pašvaldības budžetu, kā arī nav nepieciešama jaunu institūciju izveide.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Neietekmē.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Neietekmē.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Neietekmē.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības tīmekļvietnē www.liepaja.lv.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Saistošo noteikumu izpilde nerada papildu izmaksas pašvaldībai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša normatīviem aktiem.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam, saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 2024. gada 7. februāra līdz 2024. gada 21. februārim tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.liepaja.lv, paredzot iespēju ikvienam interesentam iesniegt savus priekšlikumus un komentārus, kā arī informācija tika izvietota pašvaldības telpās Rožu ielā 6 apmeklētājiem pieejamā vietā. Noteiktā termiņa ietvaros priekšlikumi par saistošo noteikumu projekta redakciju netika saņemti.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!