• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2024. gada 21. marta saistošie noteikumi Nr. 12 "Par Liepājas pilsētas domes 2013. gada 14. novembra saistošo noteikumu Nr. 39 "Par nodevām par Liepājas pilsētas domes izsniegtajiem oficiālajiem dokumentiem un to atvasinājumiem" atzīšanu par spēku zaudējušiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2024., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/op/2024/61.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 13

Par Liepājas pilsētas domes 2020. gada 20. februāra saistošo noteikumu Nr. 4 "Par transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

26.03.2024., Nr. 61

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 12

Pieņemts: 21.03.2024.

OP numurs: 2024/61.5

2024/61.5
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 12

Liepājā 2024. gada 21. martā (prot. Nr. 3, 37. §)

Par Liepājas pilsētas domes 2013. gada 14. novembra saistošo noteikumu Nr. 39 "Par nodevām par Liepājas pilsētas domes izsniegtajiem oficiālajiem dokumentiem un to atvasinājumiem" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām"
12. panta pirmās daļas 1. punktu

Atzīt par spēku zaudējušiem Liepājas pilsētas domes 2013. gada 14. novembra saistošos noteikumus Nr. 39 "PAR NODEVĀM PAR LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES IZSNIEGTAJIEM OFICIĀLAJIEM DOKUMENTIEM UN TO ATVASINĀJUMIEM" (Latvijas Vēstnesis, 2013, Nr. 251).

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

Saistošo noteikumu "Par Liepājas pilsētas domes 2013. gada 14. novembra saistošo noteikumu Nr. 39 "Par nodevām par Liepājas pilsētas domes izsniegtajiem oficiālajiem dokumentiem un to atvasinājumiem" atzīšanu par spēku zaudējušiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir atzīt par spēku zaudējušiem Liepājas pilsētas Domes 2013. gada 14. novembra saistošos noteikumus Nr. 39 "PAR NODEVĀM PAR LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES IZSNIEGTAJIEM OFICIĀLAJIEM DOKUMENTIEM UN TO ATVASINĀJUMIEM" (turpmāk – Saistošie noteikumi).

Saistībā ar Pašvaldību likuma spēkā stāšanos 2023. gada 1. janvārī un ņemot vērā likuma Pārejas noteikumu 6. punktu, Liepājas valstspilsētas pašvaldības dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību Pašvaldību likumam, kā arī pārskata pašvaldības saistošo noteikumu aktualitāti un lietderību.

Vispārēju regulējumu informācijas izsniegšanai, tostarp konkrētus maksas pakalpojumus un to apmēru, regulē Ministru kabineta 2006. gada 21. novembra noteikumi Nr. 940 "Noteikumi par informācijas sniegšanas maksas pakalpojumiem". Saskaņā ar noteikumu 3.3. apakšpunktu par maksas pakalpojumu var uzskatīt tikai dokumentētās informācijas kopijas vai dublikāta izgatavošanu un izsniegšanu, ja attiecīgās informācijas apjoms ir lielāks par 20 lapām.

Saskaņā ar Liepājas Centrālās administrācijas Klientu apkalpošanas un pakalpojumu centra sniegto informāciju pēdējo piecu gadu periodā nav bijis pieprasījums sniegt informāciju atbilstoši Saistošajiem noteikumiem.

Tāpat, ņemot vērā, ka Liepājas valstspilsētas pašvaldība attīstās digitalizācijas virzienā un arvien vairāk dokumentu ir pieejami publiski elektroniskā formātā, tie sabiedrībai kļūst par vispārpieejamu informāciju pašvaldības oficiālajā interneta vietnē.

Pārskatot Saistošos noteikumus, un ņemot vērā iepriekš minētos apsvērumus, ir konstatēts, ka tie zaudējuši aktualitāti, netiek piemēroti un tos nepieciešams atzīt par spēku zaudējušiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošiem noteikumiem nav fiskāla ietekme uz pašvaldības budžetu, kā arī nav nepieciešama jaunu institūciju izveide.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Neietekmē.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Neietekmē.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Neietekmē.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Pamatojoties uz Pašvaldību likuma 47. panta otro daļu, Saistošie noteikumi un paskaidrojuma raksts tiks nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības tīmekļvietnē www.liepaja.lv.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Saistošo noteikumu izpilde nerada papildu izmaksas pašvaldībai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša normatīvajiem aktiem.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam, saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 2024. gada 7. februāra līdz 2024. gada 21. februārim tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.liepaja.lv, paredzot iespēju ikvienam interesentam iesniegt savus priekšlikumus un komentārus, kā arī informācija tika izvietota pašvaldības telpās Rožu ielā 6 apmeklētājiem pieejamā vietā. Noteiktā termiņa ietvaros priekšlikumi par saistošo noteikumu projekta redakciju netika saņemti.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!