• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2023. gada 21. decembra saistošie noteikumi Nr. 44 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 24. maija saistošajos noteikumos Nr. 20 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2024., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/op/2024/22.20

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ādažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 5

Par Rīgas rajona Ādažu pagasta padomes 21.09.2004. saistošo noteikumu Nr. 37 "Par nekustamā īpašuma "Pumpuri" 1. zemes gabala sadalīšanu apbūves gabalos un apbūves noteikumiem" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

31.01.2024., Nr. 22

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 44

Pieņemts: 21.12.2023.

OP numurs: 2024/22.20

2024/22.20
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 44

Jūrmalā 2023. gada 21. decembrī (prot. Nr. 15, 36. p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 24. maija saistošajos noteikumos Nr. 20 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar
Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta ceturtās daļas 5. punktu
un Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija
noteikumu Nr. 384 "Noteikumi par decentralizēto
kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu"
6. punktu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 24. maija saistošajos noteikumos Nr. 20 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā" šādus grozījumus:

1. Aizstāt nosaukumā un visā tekstā vārdu "pilsēta" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "valstspilsēta" (attiecīgā locījumā).

2. Aizstāt visā nolikuma tekstā vārdu "dome" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "administrācija" (attiecīgajā locījumā).

3. Izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administratīvās teritorijas robežās esošajās decentralizētajās kanalizācijas sistēmās uzkrātie notekūdeņi un nosēdumi ir jāizved uz notekūdeņu attīrīšanas iekārtām (NAI) vai centralizētajā kanalizācijas sistēmā speciāli izveidotām notekūdeņu pieņemšanas vietām.".

4. Izteikt 14.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.4. noslēgt rakstveida līgumu ar notekūdeņu attīrīšanas iekārtu vai specializēto noliešanas vietu īpašnieku par decentralizētajās kanalizācijas sistēmās savākto notekūdeņu un/vai nosēdumu novadīšanu un attīrīšanu;".

5. Izteikt 15. punktu šādā redakcijā:

"15. Lai reģistrētos notekūdeņu un nosēdumu savākšanai un izvešanai no decentralizētajām kanalizācijas sistēmām Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, asenizators iesniedz Jūrmalas valstspilsētas administrācijā rakstveida iesniegumu (2. pielikums), kuram pievieno noslēgto līgumu ar notekūdeņu attīrīšanas iekārtu vai specializēto noliešanas vietu īpašnieku par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju par notekūdeņu un nosēdumu pieņemšanu vai tā kopiju un kurā asenizators apliecina, ka atbilst saistošo noteikumu 14. punktā noteiktajam prasību minimumam.".

6. Izteikt 16.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.3. ir noslēgts līgums ar notekūdeņu attīrīšanas iekārtu vai specializēto noliešanas vietu īpašnieku par notekūdeņu un nosēdumu pieņemšanu."

7. Izteikt 30.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"30.4. līdz kārtējā gada 1. aprīlim iesniegt Jūrmalas valstspilsētas sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējam par iepriekšējā saimnieciskajā gadā izvesto komunālo notekūdeņu apjomu atbilstoši saistošo noteikumu 1. pielikumam, kā arī atbilstoša komersanta apliecinājuma kopiju par veikto decentralizētās kanalizācijas sistēmas tehnisko apkopi, par tās tehnisko stāvokli un turpmākajiem norādījumiem tās ekspluatācijā, ja nekustamajā īpašumā tiek ekspluatētas rūpnieciski izgatavotas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kuras attīrītos notekūdeņus novada vidē un kuru kopējā jauda ir mazāka par 5 m3/diennaktī.".

8. Papildināt ar 30.6., 30.7. un 30.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"30.6. nodrošināt vidē novadīto notekūdeņu kvalitātes atbilstību saistošo noteikumu 4. pielikumā noteiktajām prasībām;

30.7. reizi gadā veikt akreditētā laboratorijā vidē novadāmo notekūdeņu paraugu analīzes kvalitātes noteikšanai no sistēmām, kuras notekūdeņus novada vidē pēc attīrīšanas, un analīžu rezultātus iesniegt SIA "Jūrmalas ūdens" kontroles dienestam elektroniski. Ja analīzēs konstatēta neatbilstība saistošo noteikumu 4. pielikumā noteiktajām prasībām, Departamenta noteiktajā termiņā jāveic atkārtota pārbaude;

30.8. ja notikušas izmaiņas sistēmas reģistrācijas apliecinājumā norādītajā informācijā (Īpašnieka maiņa, sistēmas pārbūve, sistēmas veida maiņa, izmaiņas plānoto notekūdeņu novadīšanas apjomā, izmaiņas deklarēto personu sastāvā), Īpašniekam ne vēlāk kā mēneša laikā pēc notikušajām izmaiņām jāiesniedz paziņojums SIA "Jūrmalas ūdens" kontroles dienestam elektroniski par veiktajām izmaiņām, norādot ziņas par veiktajām izmaiņām un to veikšanas datumu.".

9. Svītrot 31. punktā vārdu "pilsētas".

10. Svītrot 32. punktā vārdus "pilsētas domes".

11. Svītrot X nodaļu "Noslēguma jautājumi".

12. Izteikt 2. pielikumu jaunā redakcijā saskaņā ar šo saistošo noteikumu 1. pielikumu.

13. Papildināt ar 4. pielikumu saskaņā ar šo saistošo noteikumu 2. pielikumu.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

 

1. pielikums
Jūrmalas domes
2023. gada 21. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 44
(prot. Nr. 15, 36. p.)

2. pielikums
Jūrmalas pilsētas domes
2018. gada 24. maija saistošiem noteikumiem Nr. 20
(prot. Nr. 8, 2. p.)

REĢISTRĀCIJAS IESNIEGUMS
ASENIZĀCIJAS PAKALPOJUMU SNIEGŠANAI
JŪRMALAS VALSTSPILSĒTAS PAŠVALDĪBAS TERITORIJĀ

20____. gada ____. ______________________

(decentralizēto kanalizācijas pakalpojuma sniedzēja (turpmāk – Asenizatora) nosaukums)


Juridiskā adrese:  

Reģ. Nr.   Tālr.:  

E-pasts:    

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija noteikumiem Nr. 384 "Noteikumi par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu" un 2018. gada 24. maija Jūrmalas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr. 20 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā" lūdzu reģistrēt www.jurmala.lv tīmekļvietnē ________________________________________ (Asenizatora nosaukums) kā decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniedzēju Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, kas nodrošina pakalpojuma sniegšanu ar šādiem specializētajiem transporta līdzekļiem:

N.
p.k.

Transportlīdzekļa marka

Transportlīdzekļa reģistrācijas Nr.

Transportlīdzekļa tips (A – autotransports T – Traktortehnika)

Transportlīdzekļa tvertnes tilpums

Tvertnes reģ. Nr. (ja attiecināms, piem., traktortehnikas gadījumā)

Nomas līguma termiņš*

1

           

2

           

           

Ar parakstu uz šī iesnieguma Asenizators apliecina, ka atbilst 2018. gada 24. maija Jūrmalas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr. 20 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā" 14. punktā noteiktajām prasībām.

Iesniegumam pievienoti šādi dokumenti:

1. līgums ar notekūdeņu attīrīšanas iekārtu (NAI) vai specializēto noliešanas punktu īpašnieku vai tā kopija*;

2. transportlīdzekļu nomas līgums vai tā kopija, ja iesnieguma iesniedzējs nav tā īpašnieks vai nav minēts kā turētājs transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā*;

٭ Kopijas pareizību apliecina atbilstoši Ministru kabineta 2018. gada 4. septembra noteikumu Nr. 558 "Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība"

Informējam, ka Jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvalde), kontaktinformācija Jomas iela 1/5, pasts@jurmala.lv, 67093816. Personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu pašvaldības līdzfinansēto projektu administrēšanu. Detalizētāku informāciju par personas datu apstrādi un datu subjekta tiesību realizāciju var iegūt vēršoties pie pārziņa, izmantojot norādīto kontaktinformāciju, mājaslapas www.jurmala.lv sadaļā "Personas datu aizsardzība" vai pie pārziņa datu aizsardzības speciālista, rakstot uz e-pastu personasdati@jurmala.lv.

Apliecinu, ka šajā iesniegumā sniegtā informācija ir precīza un patiesa.

Iesnieguma iesniedzējs:

 
 

(vārds, uzvārds un amats, paraksts, zīmogs)

 

2. pielikums
Jūrmalas domes
2023. gada 21. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 44
(prot. Nr. 15, 36. p.)

4. pielikums
Jūrmalas pilsētas domes
2018. gada 24. maija saistošiem noteikumiem Nr. 20
(prot. Nr. 8, 2. p.)

Prasības no lokālām attīrīšanas iekārtām vidē emitētajiem ūdeņiem attiecībā uz bioloģisko skābekļa patēriņu, ķīmisko skābekļa patēriņu, suspendētajām vielām, kopējo slāpekli un kopējo fosforu

Nr.p.k.

Parametrs

Maksimālā koncentrācija

References analīzes metode

1.

Bioķīmiskais skābekļa patēriņš (BSP5), ja temperatūra ir 20 °C (neveicot nitrifikāciju)

25 mg/l

Homogēns, nefiltrēts, nedekantēts paraugs. Izšķīdušo skābekli nosaka pirms un pēc piecu dienu inkubācijas perioda 20 °C ±1 °C temperatūrā, tumsā. Pievieno nitrifikācijas kavētāju

2.

Ķīmiskais skābekļa patēriņš (ĶSP)

125 mg/l

Homogēns, nefiltrēts, nedekantēts paraugs. Kālija dihromāta mineralizācija

3.

Suspendētās vielas – kopējais daudzums

35 mg/l

Raksturīgā parauga filtrēšana caur 0,45 μm filtra membrānu. Žāvēšana 105 °C temperatūrā un svēršana

4.

Kopējais fosfors (Pkop)

2 mg/l

Molekulārās absorbcijas spektrofotometrija

5.

Kopējais slāpeklis (Nkop)

15 mg/l

Molekulārās absorbcijas spektrofotometrija

1. Piesārņojuma samazinājuma (turpmāk – samazinājums) procentus nosaka, salīdzinot piesārņojošās vielas daudzumu attīrītajos notekūdeņos ar tās daudzumu attīrīšanas iekārtās ieplūstošajos notekūdeņos.

2. Kopējais slāpeklis (Nkop) ir organiskā slāpekļa un neorganiskā slāpekļa summa.

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2023. gada 21. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 44 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 24. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 20 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 24. maija saistošo noteikumu Nr. 20 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā" (turpmāk – saistošie noteikumi) grozījumi tiek veikti, lai nodrošinātu to atbilstību Jūrmalas domes 2023. gada 25. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 8 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums", tiek precizēts Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nosaukuma un tās iestāžu nosaukumu lietojums saistošajos noteikumos. Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 8. panta trešajai daļai;

1.2. saistošajos noteikumos mainās asenizatoru reģistrācijās kārtība, turpmāk asenizatoram nebūs nepieciešams noslēgt līgumu konkrēti ar Jūrmalas valstspilsētas sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju par notekūdeņu un nosēdumu pieņemšanu, asenizators varēs noslēgt līgumu arī ar citu reģionu sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju par notekūdeņu un nosēdumu pieņemšanu;

1.3. redakcionālas izmaiņas pielikumos.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. saistošo noteikumu īstenošanas fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu nav prognozēta;

2.2. saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešama jaunu institūciju izveide vai esošo institūciju paplašināšana.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. saistošo noteikumu mērķa grupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir Jūrmalas pilsētas pašvaldības aglomerācijā esošo decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašnieki un valdītāji, decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniedzēji un notekūdeņu attīrīšanas iekārtu vai specializēto noliešanas vietu īpašnieki;

3.2. saistošo noteikumu tiesiskais regulējums attiecībā uz mērķa grupu nodrošinās vienlīdzīgas tiesības un iespējas, veicinās tiesību realizēšanu, uzlabos pakalpojumu pieejamību un kvalitāti u.c.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā attiecībā uz decentralizētās kanalizācijas sistēmu, tās reģistrāciju un kontroli ir Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Jūrmalas ūdens";

4.2. Administratīvo procesu izmaksas saimnieciskās darbības veicējiem un fiziskajām personām, nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošajiem noteikumiem nav ietekmes uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. saistošo noteikumu izpildi nodrošinās sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs šo noteikumu paredzētajā kārtībā un Jūrmalas pašvaldības policijas amatpersonas;

6.2. saistošo noteikumu izpilde neietekmēs tās institūcijas funkcijas un uzdevumus, kura nodrošinās saistošo noteikumu izpildi;

6.3. saistošo noteikumu piemērošanā attiecībā uz asenizatoru reģistrēšanu var vērsties Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Sabiedrības viedokļa noskaidrošana veikta atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam – saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts no 2023. gada 8. novembra līdz 22. novembrim tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jurmala.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Minētajā termiņā iedzīvotāju iebildumi un priekšlikumi netika sniegti.

Saistošo noteikumu izstrādes procesā notikušas konsultācijas par plānotajām izmaiņām saistošajos noteikumos, kopīgs darbs redakcionālajos labojumos un pielikumā Nr. 4. ar SIA "Jūrmalas ūdens".

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!