• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2024/2.DA5): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.01.2024., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/op/2024/2.DA5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

SIA "Rīgas ūdens"...

Vēl šajā numurā

03.01.2024., Nr. 2

OP 2024/2.DA5
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 7 Pēdējās nedēļas laikā 50 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Paziņojums par noteikto tarifu

Akciju sabiedrība "Conexus Baltic Grid" (turpmāk - Sabiedrība), vienotais reģistrācijas numurs 40203041605, juridiskā adrese: Stigu iela 14, Rīga, LV-1021, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedz dabasgāzes uzglabāšanas sistēmas pakalpojuma sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja noteiktos tarifus, kas ir aprēķināti saskaņā dabasgāzes uzglabāšanas sistēmas pakalpojuma tarifu aprēķināšanas metodiku, kas apstiprināta ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2020. gada 8. oktobra lēmumu Nr. 1/15 (turpmāk - tarifu metodika), un pamatojumu noteiktajiem tarifiem.

Sabiedriskā pakalpojuma veids - dabasgāzes uzglabāšana

Spēkā esošais tarifs (bez PVN)

Noteiktais tarifs (bez PVN) 

Noteiktā tarifa palielinājums/ samazinājums  (%)

Grupētās jaudas produkta tarifs, EUR/MWh/ krātuves ciklā

0,8761

0,8761

0%

Divu gadu grupētās jaudas produkta tarifs, kas rezervēts 2023./2024.gada krātuves ciklā, EUR/MWh/ krātuves ciklā

0,9308

0,9308

Netiek mainīts

Divu gadu grupētās jaudas produkta tarifs, EUR/MWh/ krātuves ciklā

0,9308

0,9308

0%

Atslēdzamās jaudas produkta tarifs, EUR/MWh/ krātuves ciklā

0,6981

0,6981

0%

Krājumu pārcelšanas produkta tarifs, EUR/MWh/ krātuves ciklā

1,3581

3,2260

+138%

Virtuālās pretplūsmas produkta tarifs, EUR/MWh/ krātuves ciklā

0,5113

0,4381

-14%

Noteiktie tarifi stāsies spēkā 2024. gada 1. maijā.

Noteiktie tarifi stāsies spēkā, ja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija nebūs pieņēmusi un publicējusi oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" lēmumu par noteikto tarifu spēkā stāšanās atsaukšanu.

No noteikto tarifu spēkā stāšanās datuma nepiemēro Sabiedrības noteiktos tarifus, kas 2023. gada 13. februārī publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" (2023/31.DA7).

Noteikto tarifu izmaiņas pret spēkā esošajiem tarifiem ir saistītas ar to, ka:

1) regulatīvā rēķina atlikums tarifu perioda sākumā pārsniedz pusi no nākamā tarifu perioda (01.05.2024.-30.09.2025.) plānotajiem ieņēmumiem. Tādējādi ir iestājušies tarifu metodikas 38. punktā minētie apstākļi, kas nosaka, ka, "ja regulatīvā rēķina atlikums uz tarifu perioda sākumu pārsniedz 50% no plānotajiem ieņēmumiem, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija lemj par regulatīvā rēķina atlikuma izlietošanu. Regulatīvā rēķina atlikumu var attiecināt uz plānoto ieņēmumu korekciju, nākamā regulatīvā perioda ieņēmumu korekciju vai ar jaudas rezervēšanas pakalpojuma attīstību saistītām investīcijām",

2) ievērojot tarifu metodikā noteikto un pamatojoties uz tarifu metodikas 38. punktu, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija 2023. gada 28. decembrī ar lēmumu Nr. 162 "Par akciju sabiedrības "Conexus Baltic Grid" dabasgāzes uzglabāšanas sistēmas pakalpojuma regulatīvā rēķina uzkrājuma izlietojumu" (turpmāk - lēmums) noteikusi, ka regulatīvā rēķina atlikuma daļa 320 000 euro apmērā novirzāma nākamā tarifu perioda atļauto ieņēmumu mazināšanai,

3) saskaņā ar lēmumu, regulatīvā rēķina atlikuma daļas novirzīšana nākamā tarifu perioda atļauto ieņēmumu samazināšanai veicina dabasgāzes uzglabāšanas sistēmas pakalpojuma tarifu stabilitātes nodrošināšanu, lai dabasgāzes uzglabāšanas sistēmas pakalpojuma viengadīgā grupētās jaudas produkta, divu gadu grupētās jaudas produkta un atslēdzamās jaudas produkta tarifu vērtības nemainītos,

4) Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2021. gada 1. marta lēmuma Nr. 18 "Par akciju sabiedrības "Conexus Baltic Grid" dabasgāzes uzglabāšanas pakalpojuma tarifiem" lēmuma (turpmāk - tarifu lēmums) lemjošās daļas 9. punktā noteikts, ka gadījumā, ja iestājas tarifu metodikas 37. punktā minētie apstākļi, un to rezultātā samazinās atļauto vai plānoto ieņēmumu apmērs, Sabiedrība pārskata dabasgāzes uzglabāšanas sistēmas pakalpojuma tarifus atbilstoši tarifu lēmuma lemjošās daļas 8. punktā noteiktajam. Sabiedrība konstatē, ka tarifu metodikas 37.3. apakšpunktā minētie apstākļi ir iestājušies.

Iepazīties ar sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja noteiktajiem tarifiem un noteikto tarifu pamatojumā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus saistībā ar norādītajām tarifu izmaiņām par sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja noteiktajiem dabasgāzes uzglabāšanas sistēmas pakalpojuma tarifiem, lietotājs var Stigu ielā 14, Rīgā, LV-1021, no plkst. 10.00 līdz 12.00, iepriekš sazinoties ar Sabiedrības Komercdaļas vadītāja vietnieku Kasparu Skrābānu, tālr. +371 29213960, e-pasts: Kaspars.Skrabans@conexus.lv.

Priekšlikumus un ieteikumus par sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja noteikto tarifu rakstiski vai elektroniski var iesniegt Stigu ielā 14, Rīgā, LV-1021, info@conexus.lv, kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai Rīgā, Ūnijas ielā 45, elektroniskā pasta adrese: sprk@sprk.gov.lv, septiņu dienu laikā no šā paziņojuma publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Noteiktie tarifi piemērojami jaudas produktiem, kuru izmantošanas perioda sākums ir 2024./2025. gada krātuves cikls.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!