• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ventspils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2023. gada 16. novembra saistošie noteikumi Nr. 11 "Par pedagogu sociālajām garantijām Ventspils valstspilsētas pašvaldībā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2023., Nr. 233 https://www.vestnesis.lv/op/2023/233.23

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

01.12.2023., Nr. 233

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 11

Pieņemts: 16.11.2023.

OP numurs: 2023/233.23

2023/233.23
RĪKI

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 11

Ventspilī 2023. gada 16. novembrī (prot. Nr. 16; 2. §)

Par pedagogu sociālajām garantijām Ventspils valstspilsētas pašvaldībā

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
60. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka Ventspils valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) dibinātajās izglītības iestādēs (turpmāk – Izglītības iestāde) strādājošo pedagogu sociālās garantijas.

2. Ar sociālajām garantijām šo noteikumu izpratnē tiek saprasti pabalsti, kompensācijas un veselības apdrošināšana.

3. Sociālās garantijas pedagogiem sedz no Pašvaldības iestādes "Ventspils Izglītības pārvalde" (turpmāk – Izglītības pārvalde) budžeta līdzekļiem.

4. Pedagogiem tiek noteiktas šādas Pašvaldības finansētas sociālās garantijas:

4.1. pabalsts 750 euro apmērā reizi kalendāra gadā par katru apgādībā esošu bērnu ar invaliditāti līdz 18 gadu vecumam ieskaitot;

4.2. vienreizējs pabalsts sakarā ar ģimenes locekļa (laulātā, bērna, vecāku, vecvecāku, adoptētāja vai adoptētā, brāļa vai māsas) vai apgādājamā nāvi šādā apmērā:

4.2.1. vienas minimālās mēneša darba algas apmērā – laulātā, bērna, vecāku, adoptētāju vai adoptēto nāves gadījumā;

4.2.2. 75 procentu apmērā no vienas minimālās mēneša darba algas – vecvecāku, brāļa, māsas vai apgādājamā nāves gadījumā;

4.3. kompensācija par optisko redzes korekcijas līdzekļu iegādi 50 procentu apmērā (kompensācijas summa līdz 71,14 euro, ne biežāk kā vienu reizi gadā), ja veselības pārbaudē konstatēts, ka darba pienākumu veikšanai nepieciešami optiski redzes korekcijas līdzekļi;

4.4. kompensācija līdz 30 procentiem no gada mācību maksas par mācībām augstākās izglītības iestādēs, lai iegūtu amata izpildei nepieciešamās speciālās zināšanas;

4.5. veselības apdrošināšana.

5. Saistošo noteikumu 4.1.–4.3. apakšpunktā noteiktās sociālās garantijas pedagogam piešķir Izglītības iestādes vadītājs, pamatojoties uz pedagoga iesniegumu, kam pievienoti šādi pamatojošie dokumenti:

5.1. saistošo noteikumu 4.1. apakšpunktā norādītajam pabalstam – apliecināta bērna dzimšanas apliecības kopija un apliecināta bērna invaliditāti apliecinoša dokumenta kopija;

5.2. saistošo noteikumu 4.2. apakšpunktā norādītajam pabalstam – apliecināta ģimenes locekļa miršanas apliecības kopija un radniecību apliecinoša dokumenta kopija;

5.3. saistošo noteikumu 4.3. apakšpunktā norādītajai kompensācijai – apliecināta receptes kopija un maksājumu apliecinošs dokuments.

6. Saistošo noteikumu 4.4. apakšpunktā noteikto kompensāciju pedagogam piešķir Izglītības pārvaldes vadītājs saskaņā ar Izglītības pārvaldes noteikto mācību maksas kompensēšanas kārtību, pamatojoties uz pedagoga iesniegumu.

7. Saistošo noteikumu 4.5. apakšpunktā noteikto veselības apdrošināšanu piešķir saskaņā ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes noteikumos par vienotās atlīdzības sistēmu Pašvaldībā noteikto kartību.

8. Pedagoga iesniegto dokumentu saglabāšana tiek nodrošināta saskaņā ar Izglītības iestādes un Izglītības pārvaldes nomenklatūru, ievērojot normatīvo aktu prasības fizisko personu datu aizsardzības un informācijas atklātības jomā.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos G. Blumbergs

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 16. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 11 "Par pedagogu sociālajām garantijām Ventspils valstspilsētas pašvaldībā"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Pašvaldības likuma 44. panta pirmā daļa nosaka, ka pašvaldības dome atbilstoši likumā vai Ministru kabineta noteikumos ietvertam pilnvarojumam izdod saistošos noteikumus.

Izglītības likuma 60. panta trešā daļa nosaka, ka pašvaldības izglītības iestāžu pedagogu sociālās garantijas pašvaldības var finansēt no saviem budžetiem saistošajos noteikumos noteiktajā apmērā un kārtībā.

Atbilstoši Izglītības likumā noteiktajam deleģējumam, ar šiem saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas Ventspils valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) finansētās sociālas garantijas Pašvaldības izglītības iestādēs strādājošiem pedagogiem.

Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteikts, ka Pašvaldība pedagogiem nodrošina šādas sociālās garantijas:

1) pabalsts par katru apgādībā esošu bērnu ar invaliditāti līdz 18 gadu vecumam;

2) vienreizējs pabalsts sakarā ar ģimenes locekļa (laulātā, bērna, vecāku, vecvecāku, adoptētāja vai adoptētā, brāļa vai māsas) vai apgādājamā nāvi;

3) kompensācija par optisko redzes korekcijas līdzekļu iegādi;

4) kompensācija par mācībām augstākās izglītības iestādēs, lai iegūtu amata izpildei nepieciešamās speciālās zināšanas;

5) veselības apdrošināšana.

Ar saistošajiem noteikumiem Pašvaldības pedagogi tiek nodrošināti ar jaunu sociālo garantiju: kompensācija līdz 30 procentiem no gada mācību maksas par mācībām augstākās izglītības iestādēs, lai iegūtu amata izpildei nepieciešamās speciālās zināšanas. Kompensāciju, pamatojoties uz pedagoga iesniegumu, piešķir Izglītības pārvaldes vadītājs saskaņā ar Izglītības pārvaldes noteikto mācību maksas kompensēšanas kārtību.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu izpilde notiks pašvaldības kārtējā gada budžeta ietvaros: izdevumu daļa nav precīzi aprēķināma, jo atkarīga no iesniegumu skaita; nav paredzēta ietekme uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā.

Nav nepieciešami papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālo garantiju paredzēšana pedagogiem ir viens no atbalsta veidiem, lai pašvaldības izglītības iestādēs noturētu un piesaistītu jaunus pedagogus.

Saistošajiem noteikumiem nav ietekme uz uzņēmējdarbības vidi un konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu piemērošanā persona var vēsties konkrētajā Pašvaldības izglītības iestādē vai Pašvaldības iestādē "Ventspils Izglītības pārvalde" atbilstoši saistošajos noteikumos noteiktajai kārtībai.

Nav paredzētas papildus administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu izpilde notiks iesaistot esošos cilvēkresursus. Pašvaldībā papildus institūcijas un štata vietas netiks radītas. Iesniegumus izskatīs izglītības iestāžu vadītāji un Pašvaldības iestāde "Ventspils Izglītības pārvalde".
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās izglītības iestāžu vadītāji un Pašvaldības iestāde "Ventspils Izglītības pārvalde". Jaunas institūcijas netiek veidotas.

Saistošo noteikumu izpildei jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija nav paredzēta.

Saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešami jauni resursi.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai un tās rīcība ir atbilstoša.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, Saistošo noteikumu projekts tika publicēts Pašvaldības tīmekļa vietnē www.ventspils.lv sadaļas "Iedzīvotāju līdzdalība" apakšsadaļā "Viedokļa izteikšana par saistošo noteikumu projektiem".

Sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc projekta publicēšanas Pašvaldības tīmekļa vietnē www.ventspils.lv.

Laikā no 03.10.2023. līdz 16.10.2023. notika Noteikumu projekta publiskā apspriešana, neviens priekšlikums, komentārs vai ieteikums netika saņemts.

Noteikumu projekts ir izskatīts Ventspils valstspilsētas pašvaldības:

1. Izglītības komisijā 26.09.2023.

2. Likumības komisijā 27.09.2023.

3. Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā 08.11.2023.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos G. Blumbergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!