• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2023. gada 23. novembra saistošie noteikumi Nr. 23-20 "Grozījums Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. 23-16 "Par medībām Jelgavas valstspilsētas teritorijā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2023., Nr. 232 https://www.vestnesis.lv/op/2023/232.46

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 85

Par Augšdaugavas novada pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošo dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanas kārtību

Vēl šajā numurā

30.11.2023., Nr. 232

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 23-20

Pieņemts: 23.11.2023.

OP numurs: 2023/232.46

2023/232.46
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 23-20

Jelgavā 2023. gada 23. novembrī (prot. Nr. 12, 3. p.)

Grozījums Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. 23-16 "Par medībām Jelgavas valstspilsētas teritorijā"

Izdoti saskaņā ar Medību likuma 3. panta 2.1 daļu

Izdarīt Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. 23-16 "Par medībām Jelgavas valstspilsētas teritorijā", (Latvijas Vēstnesis, 2023, 171. nr.) grozījumu un izteikt pielikumu jaunā redakcijā (pielikumā).

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. novembra saistošo noteikumu Nr. 23-20 "Grozījums Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. 23-16 "Par medībām Jelgavas valstspilsētas teritorijā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu mērķis ir pilnveidot esošo kārtību, jo saistošajos noteikumos nebija noteiktas tādas teritorijas, kurās var medīt tikai bebrus un lapsas, izmantojot dzīvniekus netraumējošus slazdus. Nosakot teritorijas Jelgavas valstspilsētā, kurās ir atļauts medīt, ietekme uz vidi un iedzīvotāju veselību ir pozitīva, jo tiek samazinātas situācijas, kad medījamie dzīvnieki apdraud sabiedrisko kārtību un drošību vai rada postījumus. Saistošo noteikumu grozījumu ietekme uz vidi un iedzīvotāju veselību nav būtiska, jo tiek precizētas teritorijas, kurās atļauts medīt tikai bebrus vai lapsas, izmantojot dzīvnieku netraumējošus slazdus.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Lai īstenotu saistošos noteikumus, pašvaldības budžetā papildu līdzekļi nav nepieciešami.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – tiks veicināta sabiedrības iesaiste pašvaldības darbā.

Mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu regulējums, ir mednieki, medību tiesību īpašnieki, medību tiesību lietotāji. Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas jaunas tiesības, atļaujot organizēt medības teritorijās, kurās līdz šim medību organizēšana bija aizliegta.

3.2. Ir ietekme uz vidi.

Tiks veikti medījamo dzīvnieku ierobežošanas pasākumi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības teritorijā, t.sk. hidrogrāfiskajā tīklā, lai novērstu situācijas, kad medījamie dzīvnieki apdraud vai rada postījumus Jelgavas valstspilsētas pašvaldības teritorijā esošo zemju un tām piegulošo zemju īpašniekiem.

3.3. Nav ietekmes uz iedzīvotāju veselību.

3.4. Nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

3.5. Nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām 4.1. Neietekmē. Saistošo noteikumu izpilde neietekmēs tās institūcijas funkcijas un uzdevumus, kura nodrošinās saistošo noteikumu izpildi.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 2. punkts paredz pašvaldības tiesības savā administratīvajā teritorijā noteikt teritoriju uzturēšanas prasības, ciktāl tas saistīts ar sabiedrības drošību, sanitārās tīrības uzturēšanu un pilsētvides ainavas saglabāšanu. Savukārt Medību likuma 3. panta 21 daļa noteic, ka pašvaldība izdod saistošos noteikumus par medībām pilsētā, nosakot teritorijas (zonas), kurās atļauts medīt, un, ja nepieciešams, papildus medību jomu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajiem ierobežojumiem, nosakot arī medībās izmantojamos rīkus, līdzekļus, metodes, paņēmienus un drošības nosacījumus. Ar saistošajiem noteikumiem Nr. 23-16 tika noteiktas teritorijas, kurās atļauts medīt gadījumos, ja medījamie dzīvnieki apdraud sabiedrisko kārtību un drošību vai rada postījumus. Ar grozījumiem saistošajos noteikumos tiek precizētas teritorijas, kurās medības ir pieļaujamas, nosakot medībās izmantojamos rīkus, līdzekļus, metodes, paņēmienus.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešama jaunu institūciju izveide vai papildu cilvēkresursu piesaiste.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildē nav paredzēts izveidot jaunu institūciju.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Saistošo noteikumu prasības un to izpilde neradīs papildu izmaksas pašvaldībai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša normatīviem aktiem.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 08.11.2023. tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jelgava.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 22.11.2023.

8.2. Par saistošo noteikumu projektu pašvaldība nav saņēmusi viedokļus un priekšlikumus.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!