• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2023. gada 28. maija stenogramma "Latvijas Republikas 14. Saeimas pavasara sesijas devītā (ārkārtas) sēde 2023. gada 28. maijā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2023., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/op/2023/104.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satversmes tiesas lēmums

Par tiesvedības izbeigšanu lietā Nr. 2022-19-01

Vēl šajā numurā

31.05.2023., Nr. 104

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: stenogramma

Pieņemts: 28.05.2023.

OP numurs: 2023/104.1

2023/104.1
RĪKI

Saeimas sēdes stenogramma

Latvijas Republikas 14. Saeimas pavasara sesijas devītā (ārkārtas) sēde 2023. gada 28. maijā

Sēdi vada Latvijas Republikas 14. Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Sēdes vadītājs. Cienījamie kolēģi! (Zālē troksnis.) Labvakar! (Starpsaucieni: "Labvakar!"; "Labrīt!") Labrīt būs vēlāk.

Cienījamie kolēģi, liels paldies par to, ka atsaucāties Prezidija aicinājumam un esat varējuši šai vēlajā stundā pulcēties uz Saeimas ārkārtas sēdi. Un vēl lielāks prieks par to, ka, šķiet, pirmo reizi Latvijas valsts vēsturē tik vēlā stundā pulcējamies nevis kādas krīzes, bet patiesi priecīga un saviļņojoša notikuma dēļ.

Mūsu hokeja izlases vēsturiskais sniegums ir radījis nepieredzētu lepnuma un patriotisma vilni visā Latvijā un katrā sirdī. Rīt, mūsu hokejistiem atgriežoties mājās, prieks un pateicība sitīs visaugstāko vilni. Tas jau ir skaidrs šovakar. Tie būs īsti svētki – patriotisma un saliedētības svētki –, un atbalstīsim mūsu visu lielo Latvijas komandu, visu tautu, ļaujot pa īstam izjust šo svētku sajūtu visiem! Ļausim izdzīvot katru mirkli un izbaudīt šo mums visiem tik vajadzīgo kopības dienu! Esmu pārliecināts, ka enerģija, pašapziņa un atbalsta sajūta, ko kopā piedzīvojam, darīs arī Latviju labāku.

Tādēļ sākam Saeimas 2023. gada 28. maija ārkārtas sēdi.

Darba kārtībā – sadaļa "Likumprojekta nodošana komisijām, izskatīšana 1. lasījumā un 2. lasījumā".

Saeimas Prezidijs ierosina Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas iesniegto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām"" nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Tātad darba kārtībā mums ir Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas iesniegtais likumprojekts "Grozījumi likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām"", pirmais lasījums. Komisija to ierosina atzīt par steidzamu.

Komisijas vārdā referē komisijas priekšsēdētāja Ieva Brante.

I. Brante (AS).

Paldies. Kolēģi, labvakar! Tātad izskatām likumprojektu "Grozījumi likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām"". Likumprojekta mērķis ir likuma "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām" 1. pantā paredzēt jaunu svētku dienu – "Latvijas hokeja komandas 2023. gada Pasaules hokeja čempionātā bronzas medaļas ieguves dienu", tādējādi atzīmējot Latvijas hokejistu nozīmīgo panākumu – izcīnīto trešo vietu 2023. gada Pasaules hokeja čempionātā.

Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas Latvijas sabiedrībai hokejs ir viens no iecienītākajiem un atbalstāmākajiem sporta veidiem. Latvijas hokejistu dalība dažāda mēroga sporta sacensībās vienmēr ir notikums Latvijas sabiedrībā, tādēļ mūsu pienākums ir sabiedrības sociālajā atmiņā nostiprināt šo faktu – Latvijas sportistu nozīmīgāko panākumu 2023. gada Pasaules hokeja čempionātā.

Komisija izskatīja likumprojektu šodien, 28. maija sēdē, un atbalstīja to.

Aicinu atbalstīt steidzamības piešķiršanu likumprojektam.

Sēdes vadītājs. Kolēģi, vispirms jābalso par steidzamības piešķiršanu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām"" atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 56, pret un atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu ir atzīts.

I. Brante. Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Uzsākam debates.

Debatēs pieteicies deputāts Gunārs Kūtris. (Starpsaucieni.)

Kolēģi, man jāievēro Saeimas kārtības rullis. Es nevaru liegt, bet mans aicinājums būtu pieņemt šo līdz pulksten 24.00.

G. Kūtris (ZZS).

Labvakar, cienījamie deputāti! Prieks jūs redzēt nakts ārkārtas sēdē.

Protams, šajā svētku sajūtā, šajā pacilājumā, visticamāk, nevienam roka necelsies, lai nospiestu balsojumu "pret", tāpēc ka svētki ir svētki. Tie ir gan hokejistiem, gan to līdzjutējiem, gan visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Tikai viens neliels norādījums, un tas ir vērsts uz tiem cilvēkiem, kas plānoja šo vakara sēdi. Padomājiet par Latvijas iedzīvotājiem, kuriem rīt no rīta ir plānota braukšana uz darbu, skolēnu vešana uz skolu, bērnu – uz bērnudārzu... un tā tālāk. Vai skolas darbosies – vai būs brīvdiena, vai bērnudārzi darbosies – vai būs brīvdiena? Vai valdība ir padomājusi, kādā veidā ir nodrošināts, lai cilvēkiem nebūtu pārpratumu?

Paldies.

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām"" atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 52, pret – nav, atturas – 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā ir atbalstīts.

Brantes kundze, lūdzu, nosakiet priekšlikumu iesniegšanas termiņu un izskatīšanu otrajā lasījumā Saeimas sēdē.

I. Brante. Komisijas vārdā lūdzu izskatīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā šajā, 28. maija, sēdē bez atkārtotas izskatīšanas komisijā.

Sēdes vadītājs. Kolēģi, vai kādam ir iebildumi? Iebildumu nav. Līdz ar to mēs varam skatīt uzreiz otrajā lasījumā.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām"" atbalstīšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 52, pret – nav, atturas – 3. Likums ir pieņemts. (Aplausi.)

Šobrīd vēl notiek Saeimas sēde, līdz ar to mums tehniski tā būtu arī jāslēdz.

Kolēģi, visi darba kārtības jautājumi ir izskatīti, līdz ar to ārkārtas sēdi slēdzu. (Starpsaucieni: "Reģistrācija!") Un, protams, reģistrācija.

Lūdzu zvanu! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu reģistrācijas rezultātus!

Lūdzu Saeimas sekretāra biedri Antoņinu Ņenaševu nolasīt reģistrācijas rezultātus.

A. Ņenaševa (Saeimas sekretāra biedre).

Es lasīšu visus, kas nav reģistrējušies. Saņemamies...

Kolēģi! Ir reģistrējušies 56 deputāti. Nav reģistrējušies 44: Uldis Augulis, Skaidrīte Ābrama, Viktorija Baire, Inga Bērziņa, Andris Bērziņš, Anita Brakovska, Augusts Brigmanis, Andrejs Ceļapīters, Gundars Daudze, Atis Deksnis, Jānis Dombrava, Jekaterina Dorošķeviča, Normunds Dzintars, Mārtiņš Felss, Juris Jakovins, Mārcis Jencītis, Andrejs Judins, Aleksandrs Kiršteins, Līga Kļaviņa, Līga Kozlovska, Andris Kulbergs, Ainars Latkovskis, Ingmārs Līdaka, Linda Matisone, Kaspars Melnis, Uģis Mitrevics, Ramona Petraviča, Viktors Pučka, Edgars Putra, Leila Rasima, Jānis Reirs, Harijs Rokpelnis, Uģis Rotbergs, Jana Simanovska, Andris Sprūds, Andris Šuvajevs, Atis Švinka, Edmunds Teirumnieks, Viktors Valainis, Ilze Vergina, Andrejs Vilks, Juris Viļums, Jānis Vucāns un Edgars Zelderis.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Ar šo arī sēdi šovakar slēdzam.

Paldies visiem par darbu.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!