• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ventspils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2022. gada 5. maija saistošie noteikumi Nr. 7 "Par kārtību, kādā izsniedz, anulē vai uz laiku aptur speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem Ventspils valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2022., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/op/2022/97.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dienvidkurzemes novada domes saistošie noteikumi Nr. 2022/10

Par Dienvidkurzemes novada pašvaldības nodevu par būvatļaujas izdošanu vai būvniecības ieceres akceptu, izdarot atzīmi Paskaidrojuma rakstā

Vēl šajā numurā

20.05.2022., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 7

Pieņemts: 05.05.2022.

OP numurs: 2022/97.16

2022/97.16
RĪKI

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 7

Ventspilī 2022. gada 5. maijā (prot. Nr. 9; 4. §)

Par kārtību, kādā izsniedz, anulē vai uz laiku aptur speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem Ventspils valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā

Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma
30. panta 5.1 daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā izsniedzamas, anulējamas vai uz laiku apturamas speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes attiecībā uz autotransporta līdzekļiem pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem Ventspils valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) administratīvās teritorijas robežās.

2. Noteikumos lietotie termini atbilst Autopārvadājumu likumā noteiktajiem terminiem.

3. Speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem Pašvaldības administratīvajā teritorijā izsniedz Pašvaldības iestādes "Ventspils domes administrācija" (turpmāk – Administrācija) Ekonomikas un iepirkumu nodaļa (turpmāk – Nodaļa).

4. Noteikumos minētos pārvadātāja pieteikumus un tiem klāt pievienotos dokumentus var iesniegt pa pastu vai klātienē Administrācijā Jūras ielā 36, Ventspilī, LV-3601, vai elektroniski normatīvajos aktos par elektronisko dokumentu noformēšanu noteiktajā kārtībā, nosūtot uz elektroniskā pasta adresi dome@ventspils.lv, vai uz Pašvaldības oficiālo elektronisko adresi (e-adrese).

5. Maksa par licences kartītes izsniegšanu pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem Pašvaldības administratīvajā teritorijā netiek iekasēta. Par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu maksājama valsts nodeva atbilstoši Ministru kabineta noteiktajam apmēram un kārtībai.

II. Speciālās atļaujas (licences) izsniegšanas kārtība

6. Lai saņemtu speciālo atļauju (licenci), pārvadātājs iesniedz Administrācijā noteikta parauga rakstisku pieteikumu (1. pielikums), kam pievienoti šādi dokumenti:

6.1. profesionālās kompetences sertifikāts attiecīgajā pārvadājumu jomā;

6.2. pasažieru pārvadāšanai izmantojamo autobusu saraksts;

6.3. sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījuma līguma kopija;

6.4. maksājuma uzdevums, kas apliecina valsts nodevas samaksu speciālās atļaujas (licences) saņemšanai.

7. Pieteikums ir uzskatāms par iesniegtu, ja tajā norādīta visa nepieciešamā informācija un ir pievienoti visi Noteikumu 6. punktā minētie dokumenti.

8. Nodaļa pārliecinās, vai pieteikums atbilst Noteikumu 7. punktā noteiktajam. Nodaļas vadītājs, ne vēlāk kā viena mēneša laikā no pieteikuma saņemšanas dienas, pieņem lēmumu izsniegt speciālo atļauju (licenci) vai pieņem motivētu lēmumu par atteikumu izsniegt speciālo atļauju licenci, vai, ja pieteikumā ir nepieciešams veikt izmaiņas, sniedz norādījumus nosacījumu izpildei un rakstiski informē par to pieteikuma iesniedzēju.

9. Speciālā atļauja (licence) tiek izsniegta uz laiku līdz līguma, kas noslēgts starp Pašvaldību un pārvadātāju, par sabiedriskā transporta pakalpojuma pasūtījuma darbības termiņa beigām.

III. Licences kartītes izsniegšanas kārtība

10. Lai saņemtu licences kartīti, pārvadātājs iesniedz Administrācijā noteikta parauga rakstisku pieteikumu (2. pielikums) un pievieno tam šādus dokumentus:

10.1. autotransporta reģistrācijas apliecības kopiju;

10.2. autotransporta valsts tehniskās apskates protokola kopiju.

11. Pieteikums ir uzskatāms par iesniegtu, ja tajā norādīta visa nepieciešamā informācija un ir pievienoti visi Noteikumu 10. punktā minētie dokumenti.

12. Lai pieņemtu lēmumu par licences kartītes izsniegšanu, Nodaļa:

12.1. pārliecinās, vai pārvadātājam ir Nodaļas izsniegta speciālā atļauja (licence);

12.2. pārliecinās, vai autotransporta līdzeklis ir pārvadātāja īpašumā vai turējumā un ir saņemta atļauja piedalīties ceļu satiksmē.

13. Licences kartīte konkrētajam autotransporta līdzeklim tiek izsniegta uz laiku, ne ilgāku par vienu gadu, nepārsniedzot šo Noteikumu 12. punktā minēto dokumentu darbības termiņus.

IV. Speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes darbības apturēšana uz laiku un anulēšana

14. Speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes darbību var apturēt, ja tiek pārkāptas šo Noteikumu vai citu ar pasažieru pārvadājumu regulējošo normatīvo aktu prasības.

15. Speciālo atļauju (licenci) un/vai licences kartīti var anulēt šādos gadījumos:

15.1. ja pārvadātājs ierosina anulēt izsniegto licenci vai licences kartīti;

15.2. ja speciālā atļauja (licence) un/vai licences kartīte tiek nodota lietošanā, pārdota, dāvināta, iznomāta vai citādā veidā atsavināta par labu citam pārvadātājam vai citai personai;

15.3. ja pārvadātājs speciālās atļaujas (licences) un/vai licences kartītes saņemšanai vai pārreģistrācijai iesniegtajos dokumentos ir sniedzis nepatiesu vai maldinošu informāciju;

15.4. ja saņemts kompetentas institūcijas spēkā stājies lēmums, kas apliecina, ka pārvadātājs:

15.4.1. atkārtoti, sistemātiski vai būtiski pārkāpj šo Noteikumu vai citu ar pasažieru pārvadāšanu saistīto normatīvo aktu prasības;

15.4.2. pārkāpj šo Noteikumu vai citu ar pasažieru pārvadāšanu darbību saistīto normatīvo aktu prasības, apdraudot pasažieru vai citu ceļu satiksmē iesaistīto personu dzīvību un veselību;

15.5. ja pārvadātājs liedz Pašvaldības atbildīgajām institūcijām piekļuvi kontroles veikšanai;

15.6. ja pārvadātāja komercdarbība tiek apturēta vai izbeigta normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.

16. Apturot speciālās atļaujas (licences) darbību, Nodaļa aptur arī visu pārvadātājam izsniegto licences kartīšu darbību.

17. Anulējot speciālo atļauju (licenci), Nodaļa anulē arī visas pārvadātājam izsniegtās licences kartītes.

18. Lēmumu par speciālās atļaujas (licences) un/vai licences kartītes darbības apturēšanu uz laiku vai anulēšanu pieņem Nodaļas vadītājs, pēc jautājuma izskatīšanas Pašvaldības atbilstošā komisijā, kuras kompetencē atbilst šādu jautājumu izskatīšana.

19. Lai atjaunotu speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes darbību, pārvadātājs Administrācijā iesniedz šo noteikumu 6. un 10. punktā minētos pieteikumus un novērš pārkāpumus, kas bija par iemeslu speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes apturēšanai vai anulēšanai.

V. Noslēguma jautājums

20. Atzīt par spēku zaudējušiem Ventspils pilsētas domes saistošos noteikumus Nr. 17 "Par speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšanu regulāro pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem un pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā", kas apstiprināti ar Ventspils pilsētas domes 2012. gada 29. jūnija lēmumu Nr. 101 (prot. Nr. 12; 15. §).

VI. Pārejas noteikums

21. Līdz Noteikumu spēkā stāšanās dienai izsniegtās Pašvaldības speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes ir derīgas līdz tajās norādītā termiņa beigām.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

 

1. pielikums
Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 5. maija
saistošajiem noteikumiem Nr. 7 (prot. Nr. 9; 4. §)

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādei
"Ventspils domes administrācija"

PIETEIKUMS
SPECIĀLĀS ATĻAUJAS (LICENCES) SAŅEMŠANAI

   
(datums)  
1. Pārvadātājs  
  (uzņēmuma nosaukums)
2. Reģistrācijas numurs:  
  (reģistrācijas numurs)
3. Juridiskā adrese  
  (pilsēta, iela, mājas Nr.)
4. Tālrunis:   e-pasts:  
5. Pārvadātāja   autotransporta vienības.
  norādīt autobusu skaitu  
6. Par pārvadājumiem atbildīgā persona  
  (vārds, uzvārds, kontakttālrunis)

7. Lūdzu izsniegt speciālo atļauju (licenci) pasažieru pārvadājumu ar autobusu veikšanai Ventspils valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā no 20__. gada __._____________.

8. Plānoto pasažieru pārvadāšanai izmantojamo transportlīdzekļu saraksts:

Nr.p.k. Autotransporta marka, reģistrācijas numurs Izlaiduma gads Sēdvietas Degviela

(ja autotransporta līdzekļu skaits ir lielāks, to saraksts jāpievieno pielikumā)

Pieteikumam tiek pievienoti šādi dokumenti:

   profesionālās kompetences sertifikāts attiecīgajā pārvadājumu jomā;
   pasažieru pārvadāšanai izmantojamo autotransportu saraksts;
   sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījuma līguma kopija;
   maksājuma uzdevums, kas apliecina valsts nodevas samaksu speciālās atļaujas (licences) saņemšanai.
Pieteikumu iesniedza          
  (vārds, uzvārds)   (amats)   (paraksts)

 

2. pielikums
Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 5. maija
saistošajiem noteikumiem Nr. 7 (prot. Nr. 9; 4. §)

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādei
"Ventspils domes administrācija"

PIETEIKUMS
LICENCES KARTĪTES SAŅEMŠANAI

   
(datums)  
1. Pārvadātājs  
  (uzņēmuma nosaukums)
2. Reģistrācijas numurs:  
  (reģistrācijas numurs)
3. Juridiskā adrese  
  (pilsēta, iela, mājas Nr.)
4. Tālrunis:   e-pasts:  
5. Speciālās atļaujas (licences) numurs:      
6. Par pārvadājumiem atbildīgā persona  
  (vārds, uzvārds, kontakttālrunis)

7. Lūdzu izsniegt Licences kartīti norādītajiem transporta līdzekļiem:

Nr.
p.k.
Autotransporta marka Valsts
reģistrācijas Nr.
Autobusa īpašnieks Autobusa turētājs CSDD piešķirtā atļauja piedalīties ceļu satiksmē
No Līdz

(ja autotransporta līdzekļu skaits ir lielāks, to saraksts jāpievieno pielikumā)

Pieteikumam tiek pievienoti šādi dokumenti:

   autotransporta reģistrācijas apliecības kopija;
   autotransporta valsts tehniskās apskates protokola kopija.
Pieteikumu iesniedza          
  (vārds, uzvārds)   (amats)   (paraksts)

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 5. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 7 "Par kārtību, kādā izsniedz, anulē vai uz laiku aptur speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem Ventspils valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā"

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Šobrīd spēkā esošo Ventspils pilsētas domes saistošo noteikumu Nr. 17 "Par speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšanu regulāro pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem un pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā", kas apstiprināti ar Ventspils pilsētas domes 2012. gada 29. jūnija lēmumu Nr. 101 (prot. Nr. 12; 15. §), nodaļa, kura regulēja taksometru licencēšanas noteikumus Ventspils pilsētā vairs nav piemērojama kopš 2018. gada 1. marta, kad stājās spēkā grozījumi Autopārvadājumu likuma 35. pantā, nosakot, ka kārtību, kādā valstspilsētas pašvaldība izsniedz un anulē speciālo atļauju (licenci) un kādā veicami pasažieru pārvadājumi ar taksometru, nosaka Ministru kabinets.

Savukārt saistošajos noteikumos noteikto kārtību, kādā izsniedzams apliecinājums pārvadātajiem regulē Ministru kabineta 2010. gada 13. jūlija noteikumi Nr. 634 "Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā".

Ņemot vērā iepriekš minēto, nepieciešami jauni, pēc hierarhijas augstākiem ārējiem normatīvajiem aktiem atbilstoši saistošie noteikumi, kas saskaņā ar Autopārvadājumu likuma 30. panta 5.1 daļu noteiktu kārtību, kādā izsniedzamas, anulējamas vai uz laiku apturamas speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes attiecībā uz autotransporta līdzekļiem pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem Ventspils valstspilsētas pašvaldības administratīvās teritorijas robežās.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi noteiks kārtību, kādā izsniedzamas, anulējamas vai uz laiku apturamas speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes attiecībā uz autotransporta līdzekļiem pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem Ventspils valstspilsētas pašvaldības administratīvās teritorijas robežās, tādējādi spēku zaudēs Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 17 "Par speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšanu regulāro pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem un pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā", kas apstiprināti ar Ventspils pilsētas domes 2012. gada 29. jūnija lēmumu Nr. 101 (prot. Nr. 12; 15. §).
3. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības budžetu Ministru kabineta 2018. gada 6. marta noteikumu Nr. 146 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumiem ar autotransportu" 2.1. apakšpunkts nosaka, ka par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu pasažieru komercpārvadājumiem ar autobusiem ir maksājama valsts nodeva 22,00 EUR apmērā. Savukārt, šo noteikumu 5. punkts nosaka, ka valsts nodevu par valstspilsētas pašvaldības izsniegto speciālo atļauju (licenci) pasažieru komercpārvadājumiem ar autobusiem ieskaita speciālās atļaujas (licences) izsniedzēja pašvaldības budžetā.

Ņemot vērā, ka Ventspils valstspilsētas pašvaldībā ir tikai viens pārvadātājs un arī tuvākajā nākotnē nav prognozēts pārvadātāju skaita pieaugums, ietekme uz pašvaldības budžetu ir nebūtiska.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām

procedūrām

Saņemtos pieteikumus izskatīs un speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes izsniegs Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes "Ventspils domes administrācija" Ekonomikas un iepirkumu nodaļa.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts izskatīts Ventspils valstspilsētas pašvaldības Likumības komisijā 2022. gada 31. martā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības jautājumu komitejā 2022. gada 29. aprīlī.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!