• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2022. gada 19. maija lēmums Nr. 2-2.4/2 "Par nekustamā īpašuma "Jelgavas un Nometņu ielas rajonā kv. Nr. 8" detālplānojuma redakcijas 1.0. apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2022., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/op/2022/97.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 7

Par kārtību, kādā izsniedz, anulē vai uz laiku aptur speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem Ventspils valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā

Vēl šajā numurā

20.05.2022., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: lēmums

Numurs: 2-2.4/2

Pieņemts: 19.05.2022.

OP numurs: 2022/97.15

2022/97.15
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas pašvaldības
Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta lēmums Nr. 2-2.4/2

Daugavpilī 2022. gada 19. maijā

Par nekustamā īpašuma "Jelgavas un Nometņu ielas rajonā kv. Nr. 8" detālplānojuma redakcijas 1.0. apstiprināšanu

Daugavpils pilsētas pašvaldības Pilsētplānošanas un būvniecības departaments (turpmāk – Departaments) ir izskatījis SIA "DAUGAVPILS MĒRNIEKS", reģ.Nr.41503065832 (turpmāk – detālplānojuma izstrādātājs) 2022.gada 17.maija iesniegumu (reģistrēts Departamentā 2022.gada 17.maijā., reģ.Nr.1-8.2/570), kurā lūgts pieņemt lēmumu par nekustamā īpašuma "Jelgavas un Nometņu ielu rajonā kv.Nr.8" detālplānojuma redakcijas 1.0. (turpmāk – detālplānojums) apstiprināšanu.

2022.gada 07.martā tika pieņemts Departamenta lēmums Nr.2-2.4/1 "Par nekustamā īpašuma "Jelgavas un Nometņu ielas rajonā kv.Nr.8" detālplānojuma redakcijas 1.0. nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai" (turpmāk – Lēmums Nr.2-2.4/1).

Atbilstoši Lēmumam Nr.2-2.4/1 par detālplānojumu tika veikta publiskā apspriešana un saņemti institūciju atzinumi, kuros institūcijas informēja, ka iebildumu/pretenziju par izstrādāto detālplānojuma redakciju 1.0. nav. Publiskās apspriešanas laikā iedzīvotāju un nekustamo īpašumu īpašnieku (kuru īpašumā (valdījumā) esošie nekustamie īpašumi robežojas ar detālplānojuma teritoriju) priekšlikumi nav saņemti.

Ievērojot Ministru kabineta 2014.gada 14.oktobra noteikumu Nr.628 "Noteikumi par pašvaldību attīstības plānošanas dokumentiem" (turpmāk – Noteikumi Nr.628) 115. un 117. punktu prasības, detālplānojuma izstrādātājs sagatavoja ziņojumu par detālplānojuma izstrādi, norādot informāciju par šo noteikumu 105. un 110. punktā minēto paziņojumu nosūtīšanu.

Ar detālplānojuma ierosinātāju ir saskaņoti administratīvā līguma par detālplānojuma īstenošanu nosacījumi.

Noteikumu Nr.628 97.punkts noteic, ka lēmuma pieņemšanu par detālplānojuma uzsākšanu, izstrādi un apstiprināšanu pašvaldības dome normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā var deleģēt pašvaldības institūcijai.

Ar Daugavpils pilsētas domes 2016.gada 14.jūlija lēmumu Nr.370 "Par grozījumiem ar Daugavpils pilsētas domes 2007.gada 1.marta lēmumu Nr.131 apstiprinātajā Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta nolikumā" Departamenta funkcijas papildinātas ar šādu funkciju - lēmumu pieņemšana par detālplānojuma uzsākšanu, izstrādi un apstiprināšanu, tai skaitā slēgt līgumus administratīvos līgumus par detālplānojumu īstenošanu.

Ievērojot Noteikumu Nr.628 prasības detālplānojuma izstrādes vadītājs sagatavoja kopsavilkumu par detālplānojuma izstrādi, tai skaitā šo noteikumu 114.punktā minēto ziņojumu.

Pamatojoties uz Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29.pantu, Ministru kabineta 2014.gada 14.oktobra noteikumu Nr.628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 3.punktu, 119.1.apakšpunktu, 124.punktu, Daugavpils pilsētas pašvaldības Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta nolikuma 2.8.punktu, izskatot detālplānojuma izstrādātāja 2022.gada 17.maija iesniegumu, Daugavpils pilsētas pašvaldības Pilsētplānošanas un būvniecības departaments nolemj:

1. Apstiprināt nekustamā īpašuma "Jelgavas un Nometņu ielas rajonā kv.Nr.8" detālplānojuma redakciju 1.0. (turpmāk – detālplānojums), kas pieejama valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā (turpmāk – Ģeoportāls), hipersaite uz apstiprināto detālplānojumu un interaktīvo grafisko daļu: https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_20269.

2. Lēmumu "Par nekustamā īpašuma "Jelgavas un Nometņu ielas rajonā kv.Nr.8" detālplānojuma redakcijas 1.0. apstiprināšanu" piecu darbdienu laikā pēc tā spēkā stāšanās ievietot Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā, pašvaldības tīmekļa vietnē www.daugavpils.lv.

3. Paziņojumu par detālplānojuma apstiprināšanu ievietot Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā, pašvaldības tīmekļa vietnē www.daugavpils.lv un publicēt paziņojumu vietējā laikrakstā.

4. Pašvaldības tīmekļa vietnē nodrošināt saiti uz detālplānojuma materiāliem Ģeoportālā un saiti uz oficiālo publikāciju oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

5. Detālplānojuma īstenotājam noslēgt administratīvo līgumu ar Daugavpils pilsētas pašvaldības Pilsētplānošanas un būvniecības departamentu par detālplānojuma īstenošanu redakcijā, kas pievienota šī lēmuma pielikumā.

6. Detālplānojuma izstrādes vadītājs ir atbildīgs par šī lēmuma izpildi.

7. Detālplānojums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tam, kad paziņojums par šī lēmuma 1.punktā minētā detālplānojuma apstiprināšanu publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Saskaņā ar Teritorijas attīstības plānošanas likuma 30.panta pirmo daļu un otro daļu detālplānojumu var Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā pārsūdzēt administratīvajā tiesā mēneša laikā pēc tam, kad ir publicēts paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu. Līdz pārsūdzēšanas termiņa beigām, kā arī detālplānojuma darbības apturēšanas gadījumā Daugavpils pilsētas pašvaldība nav tiesīga pieņemt ar detālplānojuma īstenošanu saistītus lēmumus.

Departamenta vadītāja S.Pupiņa

 

Pielikums
Daugavpils pilsētas pašvaldības
Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta
2022. gada 19. maija lēmumam Nr. 2-2.4/2

Administratīvais līgums Nr. ____
par nekustamā īpašuma "Jelgavas un Nometņu ielas rajonā kv. Nr. 8" detālplānojuma īstenošanas kārtību

Daugavpilī,

Līguma datums ir pēdējā pievienotā
elektroniskā paraksta un laika zīmoga datums

Daugavpils pilsētas pašvaldības Pilsētplānošanas un būvniecības departaments (turpmāk – Departaments), reģ.Nr.90000077325, kuras vārdā saskaņā ar Departamenta nolikuma 5.1.punktu, 5.2.12.apakšpunktu rīkojas Departamenta vadītāja Santa Pupiņa, no vienas puses, un nekustamā īpašuma "Jelgavas un Nometņu ielas rajonā kv.Nr.8" (kadastra Nr.05000200811) detālplānojuma redakcijas 1.0. (turpmāk – Detālplānojums) īstenotājs SIA "SILVANUS NEW", reģ.Nr.41503060892, kuras vārdā saskaņā ar statūtiem, rīkojas tās valdes locekle Vārds Uzvārds (turpmāk – Īstenotājs), no otras puses, turpmāk tekstā katrs atsevišķi vai visi kopā – Puses, ņemot vērā Departamenta 2022.gada 19.maija lēmumu Nr.2-2.4/2, noslēdz šo līgumu (turpmāk tekstā – Līgums) par Detālplānojuma īstenošanu.

1. LĪGUMA PRIEKŠMETS

1.1. Puses vienojas par Detālplānojuma īstenošanas kārtību šajā līgumā noteiktajā kartībā.

1.2. Detālplānojuma īstenošana ietver pasākumus:

1.2.1. esošo zemes vienību sadali un robežu pārkārtošanu;

1.2.2. ielu un inženiertīklu būvniecību atbilstoši detālplānojumā noteiktajiem šķērsprofiliem un nodošanu ekspluatācijā;

1.2.3. ēku būvniecību un inženiertīklu pieslēgumu izbūvi un nodošanu ekspluatācijā.

2. PUŠU SAISTĪBAS UN ATBILDĪBA

2.1. Īstenotājs apņemas:

2.1.1. veikt Detālplānojuma īstenošanu, saskaņā ar apstiprināto Detālplānojumu, kurā ir norādīti realizējamā Detālplānojuma mērķi;

2.1.2. segt visus ar Detālplānojuma īstenošanu saistītos izdevumus;

2.1.3. veikt Detālplānojuma īstenošanu 3 (trijās) kārtās:

2.1.3.1. pirmajā kārtā veikt Detālplānojuma teritorijas zemes ierīcības darbus atbilstoši Detālplānojuma risinājumiem;

2.1.3.2. otrajā kārtā veikt Detālplānojuma teritorijas inženiertehnisko sagatavošanu atbilstoši Detālplānojuma risinājumiem;

2.1.3.3. trešajā kārtā veikt ielu un inženiertīklu būvniecību, ievērojot Detālplānojuma teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumus, un nodot tos ekspluatācijā.

2.1.4. Detālplānojuma īstenošanas rezultātā izbūvētos objektus (ielas un inženiertīklus) apsaimniekot un uzturēt par saviem finanšu līdzekļiem līdz īpašuma tiesību izbeigšanas brīdim;

2.1.5. nodrošināt, lai būvniecības laikā netiktu negatīvi ietekmēta Meļņičkas upes aizsargjoslā esošo dabas vērtību kvalitāte;

2.1.6. kompensēt zaudējumus, kas citām personām radušies Īstenotāju vainas vai neuzmanības dēļ 30 (trīsdesmit) darba dienu laikā no rakstiskas pretenzijas saņemšanas;

2.1.7. Detālplānojuma teritorijā esošo zemes vienību (kas tiks izveidotas, realizējot Detālplānojumu) īpašnieku maiņas gadījumā informēt jauno īpašnieku par Līgumu, tā saistībām un neizpildes sekām.

2.2. Departaments apņemas:

2.2.1. sniegt nepieciešamo tās rīcībā esošo informāciju, kas attiecas uz Līguma izpildi;

2.2.2. sniegt metodisko atbalstu Detālplānojuma realizācijas gaitā atbilstoši savai kompetencei;

2.2.3. nodrošināt Detālplānojuma īstenošanas uzraudzību.

2.3. Ja Īstenotājs neievēro Līgumā noteiktos izpildes termiņus bez attaisnojoša iemesla, tad Departamentam ir tiesības izskatīt jautājumu par apstiprinātā Detālplānojuma atzīšanu par spēku zaudējušu.

2.4. Neviena no Pusēm nevar tikt vainota par tās Līguma saistību nepildīšanu, ja to izpildi kavē nepārvarama vara. Puses veic nepieciešamos pasākumus, lai iespējami samazinātu radītos kaitējumus, kas varētu izrietēt no nepārvaramas varas.

2.5. Puse, kurai kļuvis neiespējami izpildīt saistības Līguma 2.4.apakšpunktā minēto apstākļu dēļ, piecu darba dienu laikā paziņo otrai Pusei par šādu apstākļu rašanos vai izbeigšanos.

3. TERMINI UN PAPILDU NOSACĪJUMI

3.1. Īstenotājs uzsāk Detālplānojuma īstenošanu no Līguma parakstīšanas dienas, un apņemas ievērot šādus terminus:

3.1.1. pirmo realizācijas kārtu īstenot līdz 2023.gada 01.augustam;

3.1.2. otro un trešo realizācijas kārtu īstenot līdz 2026.gada 01.oktobrim;

3.1.3. Detālplānojumā paredzēto ēku un būvju būvniecību īstenot līdz 2032.gada 31.decembrim.

3.2. Ēku būvniecību plānotajās zemes vienībās atļauts uzsākt pēc attiecīgo zemes vienību izveides.

3.3. Vienas Detālplānojuma realizācijas kārtas ietvaros plānoto atsevišķu ēku un būvju būvniecību atļauts īstenot jebkurā secībā un apjomā;

3.4. Pirms ēkas nodošanas ekspluatācijā jāizbūvē un jānodod ekspluatācijā ēkas ekspluatācijai nepieciešamie inženiertīkli.

4. CITI NOTEIKUMI

4.1. Līgums stājas spēkā ar tā parakstīšanas dienu un ir spēkā līdz Pušu pilnīgai un abpusējai saistību izpildei.

4.2. Līguma parakstītāji garantē, ka tiem ir visas tiesības (pilnvaras) savu pārstāvamo vārdā slēgt Līgumu, ar to iegūstot savu pārstāvamo vārdā Līgumā minētās tiesības un pienākumus.

4.3. Jebkuras izmaiņas Līgumā vai kas saistītas ar Līgumā paredzēto saistību izpildi, veicamas Pusēm noslēdzot rakstisku vienošanos pie Līguma, kas kļūst par Līguma saistošu un neatņemamu sastāvdaļu.

4.4. Strīdi starp Departamentu un Īstenotāju par Līgumu ir risināmi Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā. Visas pārējās Pušu savstarpējās tiesiskās attiecības, kas nav atrunātas Līgumā, regulējamas saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

4.5. Līgums sagatavots latviešu valodā elektroniska dokumenta veidā un parakstīts elektroniski ar drošu elektronisko parakstu.

4. PUŠU JURIDISKĀS ADRESES UN REKVIZĪTI

Daugavpils pilsētas pašvaldības
Pilsētplānošanas un būvniecības departaments

reģ.Nr.90000077325

Adrese: Raiņa iela 28, Daugavpils, LV- 5401

e-pasts: ppdep@daugavpils.lv

tālrunis: 65407780

 

Detālplānojuma īstenotājs

 

SIA "SILVANUS NEW"

reģ.Nr.41503060892

Adrese

e-pasts

tālrunis

 

(*paraksts) Santa Pupiņa (*paraksts) V. Uzvārds

 

Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!