• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2022/31.DA5): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2022., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/op/2022/31.DA5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu atsaukumi

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

14.02.2022., Nr. 31

OP 2022/31.DA5
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 43 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Ekonomikas ministrijas oficiālais paziņojums

Ekonomikas ministrija paziņo, ka Eiropas Komisija 2021. gada 20. decembrī ir pieņēmusi lēmumu valsts atbalsta lietā SA.61149 (2021/N) "Latvija - Atbalsta programma energointensīvajiem rūpniecības uzņēmumiem 2021. gadam Latvijā" par valsts atbalsta, kas piešķirts energoietilpīgiem apstrādes rūpniecības uzņēmumiem obligātā iepirkuma komponentes maksājumu publiskajam tirgotājam kompensēšanas veidā, nosacījumu atbilstību Eiropas Savienības iekšējā tirgus nosacījumiem.

2020. gada 22. decembrī Ministru kabinets pieņēma noteikumus Nr. 831 "Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumos Nr. 395 "Kārtība, kādā energoietilpīgi apstrādes rūpniecības uzņēmumi iegūst tiesības uz samazinātu līdzdalību obligātā iepirkuma komponentes maksājumam"" (turpmāk - MK noteikumi Nr. 831), ar kuriem par gadu - līdz 2021. gada 31. decembrim - tika pagarināts periods, kurā energoietilpīgi apstrādes rūpniecības uzņēmumi var pieteikties obligātā iepirkuma komponentes samazinājumam, vienlaikus paplašinot atbalsttiesīgo uzņēmumu tvērumu.

Minētie Ministru kabineta noteikumi noteic, ka finansējumu par noteikumu ietvaros attiecināmajām izmaksām par 2021. gadu var saņemt pēc tam, kad Eiropas Komisija ir pieņēmusi lēmumu par noteikumu ietvaros sniegtā atbalsta pasākuma atbilstību Eiropas Savienības iekšējam tirgum.

Atbalsta pasākumu saskaņošanas gaitā Eiropas Komisija neatbalstīja MK noteikumos Nr. 831 paredzēto papildu nosacījumu, ka komersanta darbinieku vidējam skaitam atbalstāmajās nozarēs iepriekšējos trijos kalendāra gados ir jābūt vismaz 50. Līdz ar to 2021. gada 14. decembrī Ministru kabinets pieņēma noteikumus Nr. 808 "Grozījums Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumos Nr. 395 "Kārtība, kādā energoietilpīgi apstrādes rūpniecības uzņēmumi iegūst tiesības uz samazinātu līdzdalību obligātā iepirkuma komponentes maksājumam"" (turpmāk - MK noteikumi Nr. 808), ar kuriem minētais atbalsta saņemšanas kritērijs tika svītrots. Pārējos atbalsta saņemšanas nosacījumus Eiropas Komisija saskaņoja.

Ņemot vērā minēto Eiropas Komisijas lēmumu, Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija notikumos Nr. 395 "Kārtība, kādā energoietilpīgi apstrādes rūpniecības uzņēmumi iegūst tiesības uz samazinātu līdzdalību obligātā iepirkuma komponentes maksājumam" paredzētie valsts atbalsta nosacījumi, kas grozīti ar MK noteikumiem Nr. 831 un MK noteikumiem Nr. 808, ir saskaņoti ar Eiropas Komisiju, un komersanti var pieteikties finansējumam par atbalsta programmas ietvaros attiecināmajām izmaksām.

Eiropas Komisijas lēmums ir pieejams tīmekļa vietnē https://ec.europa.eu/competition/elojade/isef/case_details.cfm?proc_code=3_SA_61149.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!