• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tukuma novada domes 2022. gada 30. novembra saistošie noteikumi Nr. 70 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 1 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu veikšanai un tām piesaistīto zemes gabalu labiekārtošanai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2022., Nr. 245 https://www.vestnesis.lv/op/2022/245.35

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras novada domes saistošie noteikumi Nr. 74

Kārtība bērnu reģistrācijai un uzņemšanai 1. klasē Valmieras novada pašvaldības dibinātajās vispārējās izglītības iestādēs

Vēl šajā numurā

19.12.2022., Nr. 245

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tukuma novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 70

Pieņemts: 30.11.2022.

OP numurs: 2022/245.35

2022/245.35
RĪKI

Tukuma novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 70

Tukumā 2022. gada 30. novembrī (prot. Nr. 20, 3. §)

Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 1 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu veikšanai un tām piesaistīto zemes gabalu labiekārtošanai"

APSTIPRINĀTI
ar Tukuma novada domes
30.11.2022. lēmumu (prot. Nr. 20, 3. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu
risināšanā" 27.2 panta otrās daļas 4. un 5. punktu un piekto daļu

Izdarīt Tukuma novada domes 2022. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 1 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu veikšanai un tām piesaistīto zemes gabalu labiekārtošanai" šādus grozījumus:

1. svītrot 4.3. apakšpunktā tekstu "vai dzīvojamo māju apsaimnieko pārvaldnieks, kurš darbojas, pamatojoties uz likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 50. panta septīto daļu",

2. 10. punktā:

2.1. aizstāt 10.1. apakšpunktā vārdus "energosertifikāta izstrādei" ar vārdu "energoauditam" un aizstāt skaitli "500,00" ar skaitli "1000,00";

2.2. aizstāt 10.2. apakšpunktā skaitli "500,00" ar skaitli "1000,00";

2.3. aizstāt 10.3. apakšpunktā skaitli "2000,00" ar skaitli "5000,00";

2.4. aizstāt 10.5. apakšpunktā vārdu "energosertifikātā" ar vārdiem "energoaudita dokumentācijā" un aizstāt skaitli "20 000,00" ar skaitli "22 000,00";

2.5. svītrot 10.6. apakšpunktu,

3. 11. punktā:

3.1. aizstāt 11.4. apakšpunktā skaitli "20 000,00" ar skaitli "15 000,00";

3.2. papildināt ar 11.4.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.4.1 slēgtas atkritumu konteineru novietnes izbūvei – 80 %, bet ne vairāk kā 5000,00 euro.",

4. papildināt 13. punktu ar tekstu šādā redakcijā:

"Noteikumu 10.1. un 10.5. apakšpunktā minētos dokumentus pirms jautājuma virzīšanas izskatīšanai Komitejai Pašvaldības Komunālā nodaļa iesniedz izskatīšanai Pašvaldības Attīstības nodaļas energopārvaldniekam.",

5. aizstāt 17. punkta pirmajā teikumā vārdu "Pašvaldība" ar vārdiem "Tukuma novada dome",

6. aizstāt 1. pielikumā vārdus "energosertifikāta izstrādei" ar vārdu "energoauditam" un papildināt atbalstāmo aktivitāšu sarakstu ar tekstu "slēgtas atkritumu konteineru novietnes izbūvei".

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 70 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 1 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu veikšanai un tām piesaistīto zemes gabalu labiekārtošanai""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības

pamatojums

Tukuma novada pašvaldības administrācijas darba grupa, kas apzina daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas problemātiskos jautājumus, secinājusi, ka nepieciešami grozījumi saistošajos noteikumos, paredzot turpmāk ar pašvaldības budžeta līdzfinansējumu atbalstīt tikai tādu daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabojumus un teritorijas labiekārtošanas darbus, kuru dzīvokļu īpašnieki ir pieņēmuši lēmumu par mājas pārvaldītāju un noslēguši ar to pārvaldīšanas līgumu. Darba grupa secinājusi, ka vairums daudzdzīvokļu dzīvojamo māju nav ar lēmumu izvēlējušas mājas pārvaldnieku un saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 50. panta septīto daļu šādas ēkas ir spiesta apsaimniekot pašvaldība, noslogojot pašvaldības budžetu.

Darba grupa ierosina paredzēt atsevišķu atbalstu slēgtu atkritumu novietņu izveidei pie daudzdzīvokļu dzīvojamām ēkām, lai veicinātu šādu novietņu izbūvi un samazinātu nekontrolētu atkritumu izmešanu pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kuru izvešana jāapmaksā iedzīvotājiem, kas šādus atkritumus nav radījuši. Atbalstāmā aktivitāte "energosertifikāta izstrāde" aizstājama ar plašāku jēdzienu –"energoaudits", lai paplašinātu ar līdzfinansējumu atbalstāmo izmaksu pozīcijas.

Ņemot vērā straujo cenu pieaugumu kopš saistošo noteikumu izdošanas dienas, divkāršojams euro naudas vienībā izteiktais energoauditam un ēkas tehniskajai apsekošanai piešķiramais līdzfinansējums, kas % nemainās un saglabājas 80 % apmērā no tāmes.

Saistošie noteikumi paredz, ka dokumentus, kas saistīti ar energoauditu, Komunālā nodaļa uzdod pārbaudīt Attīstības nodaļas energopārvaldniekam, kas ir no jauna izveidota amata vienība pašvaldības administrācijā.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz turpmāk neatbalstīt tādu dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanas un tām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas pasākumus, kuras nav ar dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu izvēlējušās mājas pārvaldnieku un noslēgušas pārvaldīšanas līgumu.

Saistošie noteikumi paredz līdzfinansēt energoauditu, ar to aizstājot līdzšinējo energosertifikāta izstrādes procesu, kas ir tikai daļa no energoaudita un ir šaurāks jēdziens. Divkārt palielināts finansiālais līdzfinansējuma apmērs energoauditam un tehniskajai apsekošanai. Energoaudita atbalstam iesniegtos dokumentus turpmāk pirms izskatīšanas Vides un komunālo jautājumu komitejā pārbaudīs Attīstības nodaļas energopārvaldnieks.

Palielināts pašvaldības līdzfinansējuma maksimālais apmērs būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādei no 2000 EUR uz 5000 EUR.

Svītrots 10.6. apakšpunkts, turpmāk neparedzot atsevišķu paaugstinātu līdzfinansējuma apmēru mājām, kuru līgumā par dzīvojamās mājas atjaunošanu ir iekļauta energoefektivitātes garantija vai tiek slēgts energoefektivitātes pakalpojuma līgums. Turpmāk šādas mājas finansiālu pašvaldības atbalstu var saņemt vispārējā kārtībā saskaņā ar Saistošo noteikumu 10. punktu.

Nolūkā veicināt novada teritorijas sakoptību un novērst nevienlīdzīgo situāciju, kas rodas atkritumu izvešanas izmaksu jomā, ja salīdzina daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku izmaksas par atkritumu izvešanu ar privātmāju īpašnieku izmaksām, izveidots jauns atbalsta instruments ar atbalstu līdz 5000,00 euro apmērā slēgtas atkritumu konteineru novietnes izbūvei pie daudzdzīvokļu mājas.

3. Informācija par plānotā

projekta ietekmi uz pašvaldības

budžetu

Nav būtiskas ietekmes.
4. Informācija par plānotā

projekta ietekmi uz

uzņēmējdarbības vidi

pašvaldības teritorijā

Nav ietekmes.
5. Informācija par

administratīvajām procedūrām

Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai iesniegtos dokumentus izskata pašvaldības administrācijas Komunālā nodaļa sadarbībā ar Attīstības nodaļas energopārvaldnieku un virza izskatīšanai Tukuma novada domes Vides un komunālo jautājumu komitejā. Galīgo lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu pieņem Tukuma novada dome. Līdzfinansējumu piešķir pieteikumu reģistrācijas secībā atbilstoši pašvaldības budžetā līdzfinansējumam paredzētajiem līdzekļiem.
6. Informācija par

konsultācijām ar

privātpersonām

Nav veiktas.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!