• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cēsu novada domes 2022. gada 3. novembra saistošie noteikumi Nr. 44 "Par palīdzību privāto ceļu tīrīšanā Cēsu novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2022., Nr. 231 https://www.vestnesis.lv/op/2022/231.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/29

Kuldīgas novada teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi

Vēl šajā numurā

29.11.2022., Nr. 231

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Cēsu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 44

Pieņemts: 03.11.2022.

OP numurs: 2022/231.13

2022/231.13
RĪKI

Cēsu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 44

Cēsīs 2022. gada 3. novembrī

Par palīdzību privāto ceļu tīrīšanā Cēsu novadā

Apstiprināti ar Cēsu novada domes
03.11.2022. lēmumu Nr. 629

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Cēsu novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) sniedz palīdzību ziemas periodā privāto ceļu sniega tīrīšanā (turpmāk – Palīdzība).

2. Palīdzība tiek sniegta personām, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Cēsu novada pašvaldībā, ja tās ir:

2.1. vientuļas pensijas vecuma personas;

2.2. no mājsaimniecībām, kurās ir personas ar 1. vai 2. grupas invaliditāti, vai bērns ar invaliditāti;

2.3. personas, kuras īpašas sociālās situācijas dēļ nespēj saviem spēkiem nodrošināt privātā ceļa sniega tīrīšanu un to apliecina Cēsu novada Sociālā dienesta atzinums.

3. Vientuļa persona saistošo noteikumu izpratnē ir persona, kurai nav Civillikuma 84., 179. un 188. pantā noteikto likumīgo apgādnieku (bērni, vecāki, laulātie, vecvecāki) un kura dzīvo atsevišķi.

4. Palīdzība tiek finansēta no Pašvaldības budžeta.

II. Palīdzības piešķiršanas kārtība

5. Lēmumu par Palīdzības piešķiršanu pieņem attiecīgās apvienības pārvaldes vadītājs vai viņa pilnvarots darbinieks, un Palīdzības sniegšanu organizē attiecīgā apvienības pārvalde, ievērojot personas deklarēto dzīvesvietu. Ja personas deklarētā dzīvesvieta ir Cēsu pilsētā vai Vaives pagastā, lēmumu par Palīdzības piešķiršanu pieņem Īpašumu apsaimniekošanas pārvaldes vadītājs vai viņa pilnvarots darbinieks un Palīdzības sniegšanu organizē Īpašumu apsaimniekošanas pārvalde.

6. Palīdzību piešķir kārtējai ziemas sezonai.

7. Palīdzības saņemšanai persona iesniedz iesniegumu. Iesniegumā norāda mājīpašuma, kurā persona dzīvo, adresi un pievedceļa uz mājīpašumu garumu kilometros.

8. Palīdzības saņemšanai persona, iesniedzot iesniegumu, uzrāda pensionāra vai invaliditātes apliecību vai iesniedz to apliecinātus atvasinājumus, ja Pašvaldības rīcībā nav ziņu, kas apliecina personas atbilstību palīdzības saņēmēju grupai, vai Pašvaldība objektīvu apstākļu dēļ nevar iegūt šīs ziņas.

9. Pievedceļa attīrīšana no sniega tiek veikta vienlaicīgi ar ceļu tīrīšanas darbiem konkrētajā Pašvaldībai piederošo autoceļu maršrutā.

10. Palīdzība neietver privātīpašuma pagalmu un īpašuma iekšējo ceļu attīrīšana no sniega.

11. Palīdzības sniegšana tiek pārtraukta:

11.1. ja persona rakstveidā atteikusies no Palīdzības sniegšanas;

11.2. ja Palīdzības saņēmējs neatbilst šo noteikumu 2. punktā paredzētajiem nosacījumiem.

12. Palīdzības saņēmēja pienākums ir 5 (darbdienu) laika paziņot attiecīgās apvienības pārvaldei vai Pašvaldības Īpašumu apsaimniekošanas pārvaldei, ja zuduši apstākļi, kas bijuši par pamatu Palīdzības piešķiršanai.

III. Lēmumu apstrīdēšana un pārsūdzēšana

13. Lēmumus par Palīdzības piešķiršanu var apstrīdēt Cēsu novada domē.

14. Cēsu novada domes pieņemtos lēmumus var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

IV. Noslēguma jautājums

15. Ar Noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Pārgaujas novada pašvaldības 2014. gada 21. augusta saistošie noteikumi Nr. 13 "Kārtība, kādā Pārgaujas novada pašvaldība sniedz palīdzību privāto ceļu sniega tīrīšanā trūcīgiem vientuļiem pensionāriem, trūcīgām vientuļām personām ar II grupas invaliditāti, personām ar I grupas invaliditāti un daudzbērnu ģimenēm".

Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks A. Egliņš-Eglītis

 

Cēsu novada domes 2022. gada 3. novembra saistošo noteikumu Nr. 44 "Par palīdzību privāto ceļu tīrīšanā Cēsu novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi "Par palīdzību privāto ceļu tīrīšanā Cēsu novadā" (turpmāk – Saistošie noteikumi) izstrādāti, lai Cēsu novada teritorijā sniegtu palīdzību privāto ceļu attīrīšanā no sniega personu grupām, kuras savas sociālās situācijas, veselības stāvokļa vai citu īpašu apstākļu dēļ nevar nodrošināt privāto ceļu attīrīšanu no sniega.

2. Īss projekta satura izklāsts

Noteikumi izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, kas nosaka, ka pašvaldības dome var pieņemt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi. Saistošajos noteikumos paredzētas personu grupas, kurām Cēsu novada pašvaldība ziemas sezonā sniedz palīdzību privāto ceļu attīrīšanā no sniega (turpmāk – Palīdzība) un Palīdzības organizēšanas kārtība.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošana ietekmēs pašvaldības budžetu: 2022./2023. gadā ziemas sezonā nepieciešamā summa – 89334 euro.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav ietekmes.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošajos noteikumos paredzētās Palīdzības administrēšanu nodrošinās attiecīgā apvienības pārvalde, ievērojot personas deklarēto dzīvesvietu, vai Cēsu novada pašvaldības Īpašumu apsaimniekošanas pārvalde, ja personas deklarētā dzīvesvieta ir Cēsu pilsētā vai Vaives pagastā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar privātpersonām.

Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks A. Egliņš-Eglītis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!