• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Siguldas novada domes 2022. gada 22. septembra saistošie noteikumi Nr. 44 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par statusa "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni" piešķiršanu un atjaunošanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2022., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/op/2022/196.25

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Siguldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 45

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 4. novembra saistošajos noteikumos Nr. 24 "Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem"

Vēl šajā numurā

10.10.2022., Nr. 196

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Siguldas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 44

Pieņemts: 22.09.2022.

OP numurs: 2022/196.25

2022/196.25
RĪKI

Siguldas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 6 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 44

Siguldā 2022. gada 22. septembrī

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par statusa "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni" piešķiršanu un atjaunošanu"

Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības domes
2022. gada 22. septembra lēmumu (prot. Nr. 18, 10. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par statusa "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni" piešķiršanu un atjaunošanu" šādus grozījumus:

1. izteikt 1.2.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.2.1. personas, kurai pašai vai kopā ar laulāto vai kuras laulātajam aprūpē ir trīs vai vairāk bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni (bērnu skaitā neieskaita bērnus, par kuriem personai ir pārtrauktas vai atņemtas aizgādības tiesības), un šo bērnu un vismaz viena vecāka dzīvesvieta ir deklarēta Siguldas novada teritorijā. Noteikumos noteikto statusu iegūst tas no vecākiem, kurš ar bērniem ir deklarēts Siguldas novadā";

2. svītrot 1.2.3. apakšpunktu;

3. izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Ģimenei statuss netiek piešķirts vai atjaunots, vai piešķirtais vai atjaunotais statuss tiek atcelts, ja speciālists konstatē, ka pieteikumā norādītā ģimene neatbilst noteikumos noteiktajām prasībām, kas ir par pamatu statusa piešķiršanai.".

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 22. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 44 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par statusa "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni" piešķiršanu un atjaunošanu""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums 2021. gada 26. augustā ir apstiprināti saistošie noteikumi Nr. 10 "Par statusa "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni" piešķiršanu un atjaunošanu", kas noteic jaunveidotajā novadā vienotu kārtību, kādā tiek piešķirts vai atjaunots statuss "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni". Statuss dod iespēju šīm ģimenēm saņemt dažādas pašvaldības noteiktās priekšrocības un atbalstus, kā arī atsevišķas atlaides Siguldas novada uzņēmēju noteiktajiem pakalpojumiem un precēm.

Noteikumos iestrādāta prasība statusa ieguvējiem par parādsaistību neesamību pret pašvaldību un tās nodrošinātajiem pakalpojumiem statusa iegūšanas gadījumā. Nosacījums par parādsaistību neesamību iestrādāts nolūkā disciplinēt ģimenes nokārtot un neuzkrāt parādsaistības pie apstākļiem, ja vēlas izmantot priekšrocības un labumus, ko sniedz šis statuss. Ja statusa ieguvēja ģimene, kurai bija parādsaistības pret pašvaldību un tās nodrošinātajiem pakalpojumiem, noslēdza vienošanos par parāda atmaksas kārtību, šī ģimene pašvaldības noteikto statusu nezaudēja.

Apvienotajā Izglītības, kultūras un jaunatnes lietu komitejas un Finanšu komitejas 2022. gada 22. septembra sēdē izteikts priekšlikums izslēgt no noteikumiem prasību statusa saņēmēju ģimenēm par parādsaistību neesamību pret pašvaldību un tās nodrošinātajiem pakalpojumiem statusa saņemšanas gadījumā.

Vienlaicīgi ar šiem grozījumiem nepieciešams precizēt noteikumu 1.2.1. apakšpunktu, lai paredzētu iespēju statusu iegūt ģimenēm, kurām tikai viens no vecākiem ar vismaz trīs bērniem ir deklarējies Siguldas novadā. Attiecīgi statusu iegūst tas no vecākiem, kurš ar bērniem ir deklarēts Siguldas novadā.

Saistošo noteikumu projekta īss satura izklāsts Ar noteikumu "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni" grozījumiem precizēts noteikumos lietotais termins – ģimene, tādejādi paredzot, ka šo statusu iegūt var iegūt arī viens no vecākiem, kas ar bērniem ir deklarējies Siguldas novadā. Kā arī izslēgta no noteikumiem prasība statusa saņēmēju ģimenēm par parādsaistību neesamību pret pašvaldību un tās nodrošinātajiem pakalpojumiem statusa saņemšanas gadījumā.
Ietekme uz budžetu Grozījumu veikšana neparedz veikt izmaiņas pašvaldības budžetā.
Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
Informācija par administratīvajām procedūrām Jautājumos par saistošo noteikumu piemērošanu var vērsties Siguldas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas pārvaldē.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas. Saistošo noteikumi un paskaidrojuma raksts pirms apstiprināšanas ievietots Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!