• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Augšdaugavas novada domes 2022. gada 25. augusta saistošie noteikumi Nr. 60 "Nolikums licencētai makšķerēšanai Smiļģines ezerā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2022., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/op/2022/194.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN-TPD-4/2022

Par lokālplānojuma projekta teritorijas plānojuma grozījumiem nekustamajā īpašumā "Rozītes", Daugmalē, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

06.10.2022., Nr. 194

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Augšdaugavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 60

Pieņemts: 25.08.2022.

OP numurs: 2022/194.5

2022/194.5
RĪKI

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Augšdaugavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 60

Daugavpilī 2022. gada 25. augustā (prot. Nr. 40, 2. &)

Nolikums licencētai makšķerēšanai Smiļģines ezerā

Precizēti ar Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2022. gada 29. septembra lēmumu Nr. 875 (prot. Nr. 43, 2. &)

Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma 10. panta piekto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā veicama licencētā makšķerēšana Smiļģines ezerā.

2. Smiļģines ezers, kura platība ir 49 ha, atrodas Augšdaugavas novada administratīvajā teritorijā un īpaši aizsargājamā dabas teritorijā – dabas parkā "Silene" (turpmāk – Dabas parks). Saskaņā ar Civillikuma II pielikumu (1115. pantam) tas ir privāta ūdenstilpe, kurā zvejas tiesības pieder valstij.

3. Licencētās makšķerēšanas ieviešanas pamatojums ir Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" 2017. gadā izstrādātie Smiļģines ezera zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumi, kuros noteiktas papildus prasības ūdenstilpes vides un zivju resursu aizsardzībai un licencētai makšķerēšanai paredzēto zivju sugu regulārai pavairošanai.

4. Licencēto makšķerēšanu organizē SIA "URI" (reģistrācijas numurs 41503085951, juridiskā adrese: Skaista iela 10-4, Silene, Skrudalienas pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470, tālruņa numurs +371 27463860, e-pasta adrese: jurijmundum9@gmail) (turpmāk – licencētās makšķerēšanas organizētājs), pamatojoties uz Daugavpils novada domes 2019. gada 8. augusta lēmumu Nr. 1623 "Par licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību organizēšanu Smiļģinu ezerā".

5. Licencētā makšķerēšana tiek organizēta visā ūdenstilpes platībā (1. pielikums), izņemot makšķerēšanu no krasta, laipām un laivu piestātnēm, kura atļauta bez licenču iegādes. Licencētā makšķerēšana notiek saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība, kā arī ievērojot Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumus Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi", nosakot šādus papildus nosacījumus:

5.1. licencētā makšķerēšana no personīgajām laivām un citiem personīgajiem ūdens transporta līdzekļiem atļauta tikai gaišajā diennakts laikā, ne agrāk kā vienu stundu pirms saullēkta un ne vēlāk kā vienu stundu pēc saulrieta;

5.2. ūdenstilpē aizliegta vēžošana un zemūdens medības.

II. Vides un dabas resursu aizsardzības prasības

6. Dabas parka teritorijā noteikts aizliegums nobraukt no ceļiem un pārvietoties ar mehāniskiem transportlīdzekļiem, tricikliem, kvadricikliem un mopēdiem pa meža un lauksaimniecības zemēm, izņemot, ja pārvietošanās notiek pa teritorijas apmeklētājiem speciāli izveidotiem maršrutiem vai pārvietošanās ir saistīta ar šo zemju apsaimniekošanu, uzraudzību vai valsts aizsardzības uzdevumu veikšanu. Dabas parka teritorijā aizliegts kurināt ugunskurus ārpus speciāli ierīkotām vietām, kuras nodrošina uguns tālāku neizplatīšanos.

7. Smiļģines ezerā ieteicams pārvietoties tikai ar airu laivu, ūdens velosipēdu, katamarānu un citu nemotorizētu peldlīdzekli, kā arī ar elektromotoru darbināmu motorlaivu, kuras jauda nepārsniedz 3,75 kW (5 ZS).

III. Licenču veidi, skaits un maksa

8. Licencētai makšķerēšanai Smiļģines ezerā tiek izsniegtas šādas atļaujas – licences (turpmāk – licences):

Nr.p.k. Licences veids Licenču derīguma termiņi Licences cena (euro)
1. Gada licence makšķerēšanai 1. janvāris – 31. decembris 15,00
2. Sešu mēnešu licence makšķerēšanai Seši mēneši no licences izsniegšanas dienas 10,00
3. Trīs mēnešu licence makšķerēšanai Trīs mēneši no licences izsniegšanas dienas 7,00
4. Viena mēneša licence makšķerēšanai Viena mēneša laika periodam no licences izsniegšanas dienas 5,00
5. Vienas dienas licence makšķerēšanai Licencē norādītajam 24 stundu periodam 3,00
6. Bezmaksas gada licence makšķerēšanai 1. janvāris – 31. decembris bezmaksas

10. SIA "URI" nodrošina to personu reģistra uzturēšanu, kurām izsniegtas bezmaksas gada licences.

11. Kopējais licenču skaits nav ierobežots.

12. Visu veidu licences dod tiesības makšķerēt no laivas un ledus, kā arī no krasta, laipām un laivu piestātnēm, kur makšķerēšana atļauta arī bez licenču iegādes.

IV. Kārtība, kādā samazināma maksa par makšķerēšanas licencēm

13. Bezmaksas gada licence paredzēta:

13.1. bērniem vecumā līdz 16 gadiem;

13.2. personām, kuras vecākas par 65 gadiem;

13.3. politiski represētajām personām un personām ar invaliditāti (uzrādot apliecību);

13.4. Latvijas Goda ģimenes apliecības lietotājiem;

13.5. ūdenstilpes krastu zemju īpašniekiem un viņu ģimenes locekļiem;

13.6. Augšdaugavas novada pašvaldības maznodrošinātajiem iedzīvotājiem atbilstoši pašvaldības noteiktam šādu iedzīvotāju sarakstam.

14. Šī nolikuma 13. punktā minētajām personām, makšķerējot jābūt līdzi personu apliecinošiem dokumentiem, lai makšķerētu ar bezmaksas gada licenci pēc tam, kad tā saņemta saskaņā ar šī nolikuma 17.3. apakšpunktā paredzēto kārtību.

Personai ar invaliditāti, makšķerējot papildus ir jābūt līdzi arī apliecībai, kas apliecina invaliditāti.

V. Licences saturs un noformējums

15. Licence (licenču paraugi 2.–7. pielikums) ir stingrās uzskaites veidlapa, kas satur šādus rekvizītus:

15.1. licences nosaukums (veids);

15.2. licences numurs;

15.3. licences derīguma laiks;

15.4. licences cena;

15.5. licences saņēmēja vārds, uzvārds, tālruņa numurs un saziņai izmantojamā elektroniskā pasta adrese;

15.6. makšķernieka paraksts (izņemot elektroniski iegādātās licences);

15.7. personas kas izsniedz licenci paraksts un zīmogs (izņemot elektroniski iegādātās licences).

16. Licences pasaknī makšķernieks parakstās par iepazīšanos ar šo nolikumu (izņemot interneta vietnē www.manacope.lv iegādātās licences).

VI. Makšķerēšanas licenču realizācijas kārtība

17. Licenču izplatīšanu veic:

17.1. Skrudalienas pagasta pārvalde (adrese: Skaista iela 9, Silene, Skrudalienas pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470, tālruņa numurs 65439238, e-pasta adrese: parvalde@skrudaliena.lv), darba dienās no plkst. 8.00 līdz plkst. 17.00;

17.2. interneta vietnē www.manacope.lv.

17.3. gada bezmaksas licenci var saņemt Skrudalienas pagasta pārvaldē (adrese: Skaista iela 9, Silene, Skrudalienas pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470, tālruņa numurs 65439238, e-pasta adrese: parvalde@skrudaliena.lv), darba dienās no plkst. 8.00 līdz plkst. 17.00, uzrādot dokumentu, kas apliecina personas attiecīgo statusu un tiesības saņemt šādu licenci.

VII. No makšķerēšanas licenču realizācijas iegūto līdzekļu izlietojums

18. No licenču realizācijā iegūtās kopējās summas 20 % reizi pusgadā (līdz 10. jūlijam par pirmo pusgadu un līdz 10. janvārim par otro pusgadu) pārskaita valsts pamatbudžetā Zivju fonda dotācijas veidošanai.

19. No licenču realizācijā iegūtās kopējās summas 80 % paliek SIA "URI" rīcībā, kas tiek izmantoti zivju krājumu pavairošanai, vides un zivju aizsardzības un licencētās makšķerēšanas organizēšanas nodrošināšanai, ezera nomas maksas segšanai.

VIII. Makšķernieku lomu uzskaites kārtība

20. Licences īpašniekam ir pienākums:

20.1. reģistrēt katru lomu, norādot makšķerēšanas laiku, zivju sugas, loma lielumu (zivju skaitu un svaru) attiecīgās licences otrajā pusē – makšķernieka lomu uzskaites tabulā (8. pielikums), vajadzības gadījumā pārnesot ierakstus uz atsevišķas lapas vai interneta vietnes www.manacope.lv sadaļā "Makšķerēšana" (ja licence iegādāta interneta vietnē www.manacope.lv);

20.2. iesniegt makšķernieka lomu uzskaites tabulas piecu dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām licenču iegādes vietā vai nosūtīt Skrudalienas pagasta pārvaldei pa pastu (juridiskā adrese: Skaista iela 9, Silene, Skrudalienas pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470), vai piecu dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām reģistrēt lomu interneta vietnes www.manacope.lv sadaļā "Makšķerēšana" (ja licence iegādāta interneta vietnē www.manacope.lv).

21. Līdz kārtējā gada 1. februārim licencētās makšķerēšanas organizētājs iesniedz pārskatu par iepriekšējā gadā iegūtajiem lomiem Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajam institūtam "BIOR".

IX. Licencētās makšķerēšanas organizētāja pienākumi

22. Papildus Ministru kabineta 2015. gada 28. februāra noteikumu Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība" 8. punktā noteiktajam licencētās makšķerēšanas organizētājam ir šādi pienākumi:

22.1. īstenot regulāru zivju resursu atjaunošanu un pavairošanu saskaņā ar Smiļģinu ezera zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumiem un zinātniskajām rekomendācijām šī nolikuma X nodaļā noteiktajā apjomā;

22.2. veikt makšķerēšanas vietu labiekārtošanu un sakopšanu;

22.3. sadarbībā ar attiecīgo pašvaldību sniegt plašsaziņas līdzekļos informāciju par licencētās makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību ieviešanu konkrētajos ūdeņos un nodrošināt atbilstošu norāžu izvietošanu ūdeņos vai to piekrastē;

22.4. nodrošināt licenču pieejamību (tostarp licenču saņemšanu klātienē, attiecīgo ūdeņu tuvumā un, ja iespējams, elektroniski), kā arī publicēt vietējos laikrakstos un attiecīgās pašvaldības tīmekļvietnē informāciju par licenču pārdošanu un izsniegšanu un nodrošināt šādas informācijas pieejamību vietējās pašvaldības telpās;

22.5. uzskaitīt pārdotās un izsniegtās licences;

22.6. sniegt informāciju oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Augšdaugavas novada preses izdevumos par pašvaldības saistošiem noteikumiem par licencētās makšķerēšanas ieviešanu Smiļģines ezerā, nodrošināt atbilstošu norādes zīmju izvietošanu to piekrastēs;

22.7. iepazīstināt makšķerniekus, vēžotājus vai zemūdens medniekus ar nolikuma prasībām un nodrošināt nolikuma publisku pieejamību, tostarp licenču pārdošanas un izsniegšanas vietās;

22.8. informēt makšķerniekus, vēžotājus vai zemūdens medniekus par publiskām piekļuves vietām ūdenstilpēs, kurās ir organizēta licencētā makšķerēšana, vēžošana un zemūdens medības.

23. Divas reizes gadā – līdz 15. jūlijam un 15. janvārim – licencētās makšķerēšanas organizētājs iesniedz Lauku atbalsta dienestā pārskatu par licencēto makšķerēšanu iepriekšējā pusgadā, pirms iesniegšanas pārskatu jāsaskaņo ar Augšdaugavas novada pašvaldību.

24. Katru gadu līdz 31. decembrim licencētās makšķerēšanas organizētājs iesniedz Valsts vides dienestā pārskatu par veiktajiem dabas aizsardzības, kontroles un zivju resursu papildināšanas pasākumiem, kā arī informāciju par licencētās makšķerēšanas organizēšanai nepieciešamās infrastruktūras izveidošanu un uzturēšanu, pārskatu pirms iesniegšanas saskaņojot ar Augšdaugavas novada pašvaldību.

25. Licencētās makšķerēšanas organizētājs reģistrē, uzskaita un realizē makšķerēšanas licences atbilstoši normatīvajos aktos noteiktām prasībām, kā arī uzskaita interneta vietnē www.manacope.lv pārdotās licences hronoloģiskā secībā elektroniski par katru pusgadu, un pēc katra pusgada noslēguma veic attiecīgā pusgada elektroniski uzskaitīto licenču saraksta izdruku, nodrošinot izdrukāto licenču sarakstu uzglabāšanu kopā ar licenču uzskaites žurnālu.

26. Licencētās makšķerēšanas organizētājs reģistrē personas, kas ir pārkāpušas nolikumā noteikto lomu uzskaites kārtību, un, sazinoties pa licencē norādīto tālruņa numuru vai elektroniskā pasta adresi, paziņo par nepieciešamību steidzami iesniegt loma pārskatu ne ilgāk kā 14 dienu laikā. Ja pēc šī termiņa lomu pārskats nav iesniegts, organizētājs par konstatēto pārkāpumu informē zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes.

27. Nodrošināt starptautisko tūristu informēšanu par licencētās makšķerēšanas noteikumiem, licenču veidiem, skaitu, to maksu, lomu uzskaiti, kā arī par organizētāju, norādot tā kontaktinformāciju angļu un krievu, un, ja nepieciešams, arī citu Latvijas kaimiņvalstu valodās attiecīgajās vietās, kuras mēdz apmeklēt daudz citu valstu makšķernieku vai atpūtnieku.

X. Pasākumu plāns zivju resursu saglabāšanai, papildināšanai un aizsardzībai

28. Licencētās makšķerēšanas organizētājs, ievērojot zinātniskās rekomendācijas un Smiļģines ezera zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumus, īsteno šādus pasākumus:

28.1. 2022. gadā – līdaku krājumu pavairošanu, ielaižot līdz 5000 gab. līdaku mazuļu;

28.2. 2024. gadā – zandartu mazuļu krājumu pavairošanu, ielaižot līdz 5000 gab. zandartu mazuļu;

28.3. 2025. gadā – līdaku mazuļu krājumu pavairošanu, ielaižot līdz 5000 gab. līdaku mazuļu;

28.4. 2027. gadā – zandartu mazuļu krājumu pavairošanu, ielaižot līdz 5000 gab. zandartu mazuļu.

29. Pasākumi zivju resursu saglabāšanai un aizsardzībai:

29.1. malu zvejniecības apkarošana;

29.2. pastāvīga makšķerēšanas karšu un licenču esamības pārbaude;

29.3. normatīvo aktu ievērošanas kontrole un licenču pārbaude šī nolikuma darbības laikā.

XI. Licencētās makšķerēšanas kontrole

30. Licencētās makšķerēšanas nolikumā paredzēto licencētās makšķerēšanas noteikumu ievērošanu kontrolē sabiedriskie vides inspektori, kā arī attiecīgās valsts institūcijas atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei. Licencētās makšķerēšanas nolikumā paredzēto licencētās makšķerēšanas noteikumu ievērošanu atbilstoši kompetencei uzrauga arī licencētās makšķerēšanas organizētājs.

31. Licencētās makšķerēšanas organizētāja pienākumu ievērošanu un izpildi atbilstoši kompetencei uzrauga valsts institūcijas, Augšdaugavas novada pašvaldība.

XII. Noslēguma jautājumi

32. Saistošie noteikumi stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45. panta sestajā daļā noteiktajā kārtībā.

33. Nolikuma darbības ilgums ir līdz 2027. gada 31. decembrim.

34. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē Daugavpils novada domes 2019. gada 14. novembra saistošie noteikumi Nr. 42 "Daugavpils novada Smiļģinu ezera licencētās makšķerēšanas nolikums".

35. Nolikuma pielikumi:

35.1. Smiļģines ezera karte (1. pielikums);

35.2. licenču paraugi (2.–7. pielikums);

35.3. licenču reversā daļa – makšķernieka lomu uzskaites tabula (8. pielikums).

Augšdaugavas novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Rasčevskis

 

1. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2022. gada 25. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 60
(prot. Nr. 40, 2. &)

Smiļģines ezera karte

Augšdaugavas novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Rasčevskis

 

2. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2022. gada 25. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 60
(prot. Nr. 40, 2. &)

Vienas dienas licences makšķerēšanai paraugs

SIA "URI", reģistrācijas Nr. 41503085951,
Skaista iela 10-4, Silene, Skrudalienas
pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470,
tālr. +371 27463860

Vienas dienas licence makšķerēšanai Smiļģines ezerā

Nr. __________

Cena 3,00 euro.

Licence izsniegta
(vārds, uzvārds, personas kods)

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem esmu iepazinies un licenci

saņēmu  
  (paraksts)

tālrunis:.......................................

e-pasts:.........................................

Licence derīga no   plkst. līdz plkst.
(datums, mēnesis, gads)

 

Licences izsniedzējs
(vārds, uzvārds, paraksts)

Licences izsniegšanas datums

SIA "URI", reģistrācijas Nr. 41503085951,
Skaista iela 10-4, Silene, Skrudalienas
pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470,
tālr. +371 27463860

Vienas dienas licence makšķerēšanai Smiļģines ezerā

Nr. __________

Cena 3,00 euro.

Licence izsniegta
(vārds, uzvārds, personas kods)

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem esmu iepazinies un licenci

saņēmu  
  (paraksts)

tālrunis:.......................................

e-pasts:.........................................

Licence derīga no   plkst. līdz plkst.
(datums, mēnesis, gads)

 

Licences izsniedzējs
(vārds, uzvārds, paraksts)

Licences izsniegšanas datums

z.v.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Rasčevskis

 

3. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2022. gada 25. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 60
(prot. Nr. 40, 2. &)

Viena mēneša licences makšķerēšanai paraugs

SIA "URI", reģistrācijas Nr. 41503085951,
Skaista iela 10-4, Silene, Skrudalienas
pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470,
tālr. +371 27463860

Viena mēneša licence makšķerēšanai Smiļģines ezerā

Nr. __________

Cena 5,00 euro.

Licence izsniegta
(vārds, uzvārds, personas kods)

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem esmu iepazinies un licenci

saņēmu  
  (paraksts)

SIA "URI", reģistrācijas Nr. 41503085951,
Skaista iela 10-4, Silene, Skrudalienas
pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470,
tālr. +371 27463860

Viena mēneša licence makšķerēšanai Smiļģines ezerā

Nr. __________

Cena 5,00 euro.

Licence izsniegta
(vārds, uzvārds, personas kods)

 

 
Licence derīga no    līdz  
(datums, mēnesis, gads)

tālrunis:.......................................

e-pasts:.........................................

Licences izsniedzējs
(vārds, uzvārds, paraksts)

Licences izsniegšanas datums

 
Licence derīga no    līdz  
(datums, mēnesis, gads)

tālrunis:.......................................

e-pasts:.........................................

Licences izsniedzējs
(vārds, uzvārds, paraksts)

Licences izsniegšanas datums

z.v.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Rasčevskis

 

4. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2022. gada 25. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 60
(prot. Nr. 40, 2. &)

Trīs mēnešu licences makšķerēšanai paraugs

SIA "URI", reģistrācijas Nr. 41503085951,
Skaista iela 10-4, Silene, Skrudalienas
pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470,
tālr. +371 27463860

Trīs mēnešu licence makšķerēšanai Smiļģines ezerā

Nr. __________

Cena 7,00 euro.

Licence izsniegta
(vārds, uzvārds, personas kods)

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem esmu iepazinies un licenci

saņēmu  
  (paraksts)

SIA "URI", reģistrācijas Nr. 41503085951,
Skaista iela 10-4, Silene, Skrudalienas
pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470,
tālr. +371 27463860

Trīs mēnešu licence makšķerēšanai Smiļģines ezerā

Nr. __________

Cena 7,00 euro.

Licence izsniegta
(vārds, uzvārds, personas kods)

 

 

tālrunis:.......................................

e-pasts:.........................................

Licence derīga no    līdz  
(datums, mēnesis, gads)
 
Licence derīga no    līdz  
(datums, mēnesis, gads)
 
Licences izsniedzējs
(vārds, uzvārds, paraksts)

Licences izsniegšanas datums

 

tālrunis:.......................................

e-pasts:.........................................

Licences izsniedzējs
(vārds, uzvārds, paraksts)

Licences izsniegšanas datums

z.v.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Rasčevskis

 

5. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2022. gada 25. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 60
(prot. Nr. 40, 2. &)

Sešu mēnešu licences makšķerēšanai paraugs

SIA "URI", reģistrācijas Nr. 41503085951,
Skaista iela 10-4, Silene, Skrudalienas
pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470,
tālr. +371 27463860

Sešu mēnešu licence makšķerēšanai Smiļģines ezerā

Nr. __________

Cena 10,00 euro.

Licence izsniegta
(vārds, uzvārds, personas kods)

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem esmu iepazinies un licenci

saņēmu  
  (paraksts)

SIA "URI", reģistrācijas Nr. 41503085951,
Skaista iela 10-4, Silene, Skrudalienas
pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470,
tālr. +371 27463860

Sešu mēnešu licence makšķerēšanai Smiļģines ezerā

Nr. __________

Cena 10,00 euro.

Licence izsniegta
(vārds, uzvārds, personas kods)

 

 

tālrunis:.......................................

e-pasts:.........................................

Licence derīga no    līdz  
(datums, mēnesis, gads)
 
Licence derīga no    līdz  
(datums, mēnesis, gads)
 
Licences izsniedzējs
(vārds, uzvārds, paraksts)

Licences izsniegšanas datums

 

tālrunis:.......................................

e-pasts:.........................................

Licences izsniedzējs
(vārds, uzvārds, paraksts)

Licences izsniegšanas datums

z.v.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Rasčevskis

 

6. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2022. gada 25. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 60
(prot. Nr. 40, 2. &)

Gada licences makšķerēšanai paraugs

SIA "URI", reģistrācijas Nr. 41503085951,
Skaista iela 10-4, Silene, Skrudalienas
pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470,
tālr. +371 27463860

Gada licence makšķerēšanai Smiļģines ezerā

Nr. __________

Cena 15,00 euro.

Licence izsniegta
(vārds, uzvārds, personas kods)

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem esmu iepazinies un licenci

saņēmu  
  (paraksts)

SIA "URI", reģistrācijas Nr. 41503085951,
Skaista iela 10-4, Silene, Skrudalienas
pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470,
tālr. +371 27463860

Gada licence makšķerēšanai Smiļģines ezerā

Nr. __________

Cena 15,00 euro.

Licence izsniegta
(vārds, uzvārds, personas kods)

 

 
Licence derīga no    līdz  
(datums, mēnesis, gads)
 
Licence derīga no    līdz  
(datums, mēnesis, gads)
tālrunis:.......................................

e-pasts:.........................................

Licences izsniedzējs
(vārds, uzvārds, paraksts)

Licences izsniegšanas datums

 

tālrunis:.......................................

e-pasts:.........................................

Licences izsniedzējs
(vārds, uzvārds, paraksts)

Licences izsniegšanas datums

z.v.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Rasčevskis

 

7. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2022. gada 25. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 60
(prot. Nr. 40, 2. &)

Bezmaksas gada licences makšķerēšanai paraugs

SIA "URI", reģistrācijas Nr. 41503085951,
Skaista iela 10-4, Silene, Skrudalienas
pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470,
tālr. +371 27463860

Bezmaksas gada licence makšķerēšanai Smiļģines ezerā

Nr. __________

Licence izsniegta
(vārds, uzvārds, personas kods)

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem esmu iepazinies un licenci

saņēmu  
  (paraksts)

SIA "URI", reģistrācijas Nr. 41503085951,
Skaista iela 10-4, Silene, Skrudalienas
pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470,
tālr. +371 27463860

Bezmaksas gada licence makšķerēšanai Smiļģines ezerā

Nr. __________

Licence izsniegta
(vārds, uzvārds, personas kods)

 

 
Licence derīga līdz      
(datums, mēnesis, gads)
 
Licence derīga līdz      
(datums, mēnesis, gads)
tālrunis:.......................................

e-pasts:.........................................

Licences izsniedzējs
(vārds, uzvārds, paraksts)

Licences izsniegšanas datums

 

tālrunis:.......................................

e-pasts:.........................................

Licences izsniedzējs
(vārds, uzvārds, paraksts)

Licences izsniegšanas datums

z.v.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Rasčevskis

 

8. pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2022. gada 25. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 60
(prot. Nr. 40, 2. &)

Licenču reversā daļa – makšķernieka lomu uzskaites tabula

Datums Makšķerēšanas ilgums (stundas) Zivju suga Zivju skaits (gab.) Zivju svars (kg)
Makšķernieks      
  (vārds, uzvārds)   (tālrunis, e-pasts)

Paraksts ___________________________

Saskaņā ar Augšdaugavas novada Smiļģines ezera licencētās makšķerēšanas nolikumu, licences īpašniekam ir pienākums piecu dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām iesniegt lomu uzskaites tabulu licenču iegādes vietā vai nosūtīt to pa pastu Skrudalienas pagasta pārvaldei (juridiskā adrese: Skaista iela 9, Silene, Skrudalienas pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470, tālruņa numurs 65439238), vai piecu dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām reģistrēt lomu interneta vietnes www.manacope.lv sadaļā "Makšķerēšana" (ja licence iegādāta interneta vietnē www.manacope.lv). Ja pēc atgādinājuma 14 dienu laikā loma pārskats vēl joprojām nav iesniegts, organizētājs par konstatēto pārkāpumu informē zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes

Licencētā makšķerēšana tiek organizēta visā ūdenstilpes platībā, izņemot makšķerēšanu no krasta, laipām un laivu piestātnēm, kura atļauta bez licenču iegādes. Licencētā makšķerēšana notiek saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi", nosakot šādus papildus nosacījumus:

– licencētā makšķerēšana no laivām un citiem ūdens transporta līdzekļiem atļauta tikai gaišajā diennakts laikā, ne agrāk kā vienu stundu pirms saullēkta un ne vēlāk kā vienu stundu pēc saulrieta;

– ūdenstilpē aizliegta vēžošana un zemūdens medības.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Rasčevskis

 

Paskaidrojuma raksts
Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 25. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 60 "Nolikums licencētai makšķerēšanai Smiļģines ezerā"

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Īstenojot administratīvi teritoriālo reformu, jaunizveidotajām pašvaldībām jāveic virkne ar pašvaldību darbības nepārtrauktības un pēctecības nodrošināšanu saistītu pasākumu, pārņemot apvienoto pašvaldību institūcijas, mantu, finanšu līdzekļus, tiesības un saistības. Vienlaikus saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktu jāizvērtē bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un jāpieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Līdz novada saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 31. decembrim ir spēkā novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošie noteikumi.

Vadoties no Zvejniecības likuma 10. panta piektās daļas nosacījumiem, kas paredz to, ka pašvaldība izdod saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu, licencēto vēžošanu vai licencētajām zemūdens medībām tās administratīvajā teritorijā esošajos ūdeņos, ja saskaņā ar normatīvajiem aktiem par licencēto makšķerēšanu, licencēto vēžošanu un licencētajām zemūdens medībām šajos ūdeņos paredzēta makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību tiesību izmantošana ar īpašām atļaujām (licencēm), Daugavpils novada pašvaldība, kura šobrīd ietilpst jaunizveidotajā Augšdaugavas novada pašvaldībā, izdeva saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu Smiļģines ezerā.

Izdodot saistošos noteikumus "Augšdaugavas novada Smiļģines ezera licencētās makšķerēšanas nolikums", kas balstīti uz bijušo pašvaldību iepriekš pieņemtajiem saistošajiem noteikumiem, kuriem vēl nav beidzies darbības termiņš, tiek īstenota Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktā noteiktās prasības.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi nosaka licencētās makšķerēšanas kārtību, limitus, makšķerēšanas atļauju izsniegšanas kārtību un maksu, kā arī citus nosacījumus makšķerēšanai Smiļģines ezerā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav attiecināms.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli pašvaldības teritorijā

Nav attiecināms.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Licenču izplatīšanas vietas:

– licences nopērkamas Skrudalienas pagasta pārvaldē (adrese: Skaista iela 9, Silene, Skrudalienas pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470, tālruņa numurs 65439238, e-pasta adrese: parvalde@skrudaliena.lv), darba dienās no plkst. 8.00 līdz plkst. 17.00 vai interneta vietnē www.manacope.lv;

– bezmaksas gada licenci var saņemt Skrudalienas pagasta pārvaldē (adrese: Skaista iela 9, Silene, Skrudalienas pagasts, Augšdaugavas novads, LV-5470, tālruņa numurs 65439238, e-pasta adrese: parvalde@skrudaliena.lv), darba dienās no plkst. 8.00 līdz plkst. 17.00, uzrādot dokumentu, kas apliecina personas attiecīgo statusu un tiesības saņemt šādu licenci.

6. Informācija par konsultācijām

Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietots www.augsdaugavasnovads.lv

sadaļā Augšdaugavas novada dome/Publiskie dokumenti/Saistošo noteikumu projekti.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks A. Rasčevskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!