• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2022. gada 25. augusta saistošie noteikumi Nr. 22-30 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 25. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 19-17 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jelgavas pilsētas pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2022., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/op/2022/178.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi Nr. 2022/14

Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Aizkraukles novadā

Vēl šajā numurā

14.09.2022., Nr. 178

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 22-30

Pieņemts: 25.08.2022.

OP numurs: 2022/178.13

2022/178.13
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 22-30

Jelgavā 2022. gada 25. augustā (prot. Nr. 11, 6. p.)

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 25. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 19-17 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jelgavas pilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta ceturtās daļas 5. punktu un piekto daļu,
Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija noteikumu Nr. 384
"Noteikumi par decentralizēto kanalizācijas sistēmu
apsaimniekošanu un reģistrēšanu" 6. punktu

1. Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 25. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 19-17 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jelgavas pilsētas pašvaldībā" (turpmāk – noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2019, 193.; 2020, 68. nr.) šādus grozījumus:

1.1. aizstāt noteikumu nosaukumā un visā tekstā vārdu "pilsētas" ar vārdu "valstspilsētas";

1.2. aizstāt visā tekstā vārdus un simbolus "dome@dome.jelgava.lv" ar vārdiem un simboliem "pasts@jelgava.lv";

1.3. papildināt 3.1. apakšpunktā pēc vārda "kārtībā" ar vārdiem un simboliem "vai reģistrēt Jelgavas decentralizētās kanalizācijas sistēmu pārvaldības tīmekļvietnē https://dks.jelgava.lv (turpmāk – tīmekļvietne https://dks.jelgava.lv)";

1.4. papildināt 3.1.1. apakšpunktā pēc vārda "veidnei" ar vārdiem un simboliem " vai aizpilda tīmekļvietnē https://dks.jelgava.lv";

1.5. papildināt ar 6.1 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Asenizators pēc šo noteikumu 6. punktā minētā paziņojuma saņemšanas reģistrējas tīmekļvietnē https://dks.jelgava.lv.";

1.6. papildināt 7. punktā pēc vārdiem un simboliem "www.jelgava.lv" ar vārdiem un simboliem ", izdara atzīmi asenizatora profilam tīmekļvietnē https://dks.jelgava.lv";

1.7. izteikt 9.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.2. visus sniegtos asenizācijas pakalpojumus atbilstoši asenizācijas pakalpojumu sniegšanu apliecinošiem dokumentiem asenizators elektroniski uzskaita tīmekļvietnē https://dks.jelgava.lv pieejamajā Asenizācijas pakalpojumu uzskaites žurnālā (2. pielikums);";

1.8. izteikt 9.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.3. asenizators nodrošina, ka Asenizācijas pakalpojumu uzskaites žurnālā dati par iepriekšējā kalendārajā gadā izvesto notekūdeņu un/vai nosēdumu apjomu ir ievadīti līdz kārtējā gada 1. martam;";

1.9. izteikt 10.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.1. pārbaudīt tīmekļvietnē https://dks.jelgava.lv pieejamajā reģistrācijas pieteikumā ietvertās informācijas atbilstību un nepieciešamības gadījumā veikt informācijas precizēšanu, 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā par to paziņojot decentralizētās kanalizācijas sistēmas īpašniekam vai valdītājam;";

1.10. izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Kontroli par saistošo noteikumu izpildi un administratīvā pārkāpuma procesu par saistošo noteikumu pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pašvaldības policija". Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Jelgavas valstspilsētas pašvaldības Administratīvā komisija.".

2. Noteikumi stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45. panta sestajā daļā noteiktajā kārtībā.

Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 25. augusta saistošo noteikumu Nr. 22-30 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 25. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 19-17 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jelgavas pilsētas pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts

 

Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 8. panta trešo daļu no 2021. gada 1. jūlija Jelgavas pilsētai ir noteikts valstspilsētas statuss. Sakarā ar iepriekš minēto Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 25. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 19-17 "Par decentralizētās kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jelgavas pilsētas pašvaldībā" (turpmāk – Saistošie noteikumi) tiek veikti redakcionāli grozījumi attiecībā uz pilsētas statusu, visā Saistošo noteikumu tekstā aizstājot vārdu "pilsētas" ar vārdu "valstspilsētas", t.sk., Saistošo noteikumu nosaukumā.

Valstspilsētas statusa noteikšanas dēļ ir mainīts arī iestādes nosaukumus, t.i., Jelgavas pilsētas pašvaldības policija no 24.09.2021. ir Jelgavas pašvaldības policija.

Ņemot vērā, ka pašvaldība ir izveidojusi Jelgavas decentralizētās kanalizācijas sistēmu pārvaldības tīmekļvietni https://dks.jelgava.lv (turpmāk – tīmekļvietne https://dks.jelgava.lv), ir nepieciešami grozījumi Saistošajos noteikumos, lai paredzētu vēl arī trešo veidu pirmreizējo decentralizētās kanalizācijas sistēmas (turpmāk – DKS) reģistrācijas pieteikumu iesniegšanai DKS īpašniekam vai valdītājam, t.i., reģistrēt to tīmekļvietnē https://dks.jelgava.lv.

Savukārt asenizatoram, kas vēlas sniegt asenizācijas pakalpojumus Pašvaldības administratīvajā teritorijā, pēc reģistrācijas paziņojuma saņemšanas reģistrējas tīmekļvietnē https://dks.jelgava.lv., kur elektroniski uzskaita Asenizācijas pakalpojumu uzskaites žurnālā visus sniegtos asenizācijas pakalpojumus atbilstoši asenizācijas pakalpojumu sniegšanu apliecinošiem dokumentiem un nodrošina datu pieejamību par iepriekšējo kalendāro gadu līdz kārtējā gada 1. martam, pārkāpumu gadījumā atzīme tiek izdarīta arī tīmekļvietnē https://dks.jelgava.lv asenizatora profilam.

Pašvaldības pilnvarotajai personai reģistrācijas pieteikums tajā ietvertās informācijas atbilstības pārbaudei turpmāk būs pieejams tīmekļvietnē https://dks.jelgava.lv.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi nepieciešami, lai precizētu kārtību, kādā veidā normatīvajos aktos noteiktos pienākumus izpilda DKS īpašnieks vai valdītājs, asenizators un pašvaldības pilnvarotā persona.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām Nav.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!