• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2022. gada 28. jūlija lēmums Nr. 11 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2022., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/op/2022/149.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cēsu novada domes lēmums Nr. 407

Par Cēsu novada Teritorijas plānojuma 2016.–2026. gadam grozījumu izstrādes uzsākšanu un darba uzdevuma apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

04.08.2022., Nr. 149

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 11

Pieņemts: 28.07.2022.

OP numurs: 2022/149.14

2022/149.14
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr. 11

Lēmuma publiskojamā versija

Rīgā 2022. gada 28. jūlijā (prot. Nr. 36, 4. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\2.2-4.1\22\10
"Par BRC Eesti OÜ vienpersoniskas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār Intrac Holding AB"

Konkurences padomē (turpmāk – KP) 05.07.2022. saņemts BRC Eesti OÜ (Igaunijas Republikā reģistrēta sabiedrība ar reģ. Nr. 16094569) ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos, BRC Eesti OÜ iegūstot kontroli pār Intrac Holding AB (Zviedrijas karalistē reģistrēta sabiedrība ar reģ. Nr. 556728-8310).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

apvienošanās rezultātā BRC Eesti OÜ iegūs izšķirošu ietekmi pār Intrac Holding AB. Ņemot vērā, ka Latvijā darbojas arī vairāki gan ar BRC Eesti OÜ, gan ar Intrac Holding AB saistītie uzņēmumi, pār kuriem šie uzņēmumi īsteno vienpersonisku izšķirošu ietekmi, apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

BRC Eesti OÜ meitas uzņēmuma SIA "BRC" darbība Latvijā ir saistīta ar lietotu transportlīdzekļu tirdzniecību un ar to saistīto pakalpojumu sniegšanu. (*). SIA "BRC Finance" veic transportlīdzekļu nomas pirkumu līgumu apkalpošanu, bet SIA "Olaines Logistics" saimnieciskā darbība pamatā saistīta ar Olaines loģistikas parka kompleksu. Savukārt Intrac Holding AB meitas uzņēmums SIA "Intrac Latvija" veic jaunas un lietotas industriālās un lauksaimniecības tehnikas – mežtehnikas, būvtehnikas, lauksaimniecības tehnikas un pacēlāj tehnikas – tirdzniecību un pēc pārdošanas apkalpošanu. Tādējādi apvienošanās dalībnieki pamatā galvenokārt darbojas dažādos tirgos.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, BRC Eesti OÜ iegūstot vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār Intrac Holding AB.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu KP lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja p.i. J. Račko

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!