• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dobeles novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 15 "Grozījumi Dobeles novada domes saistošajos noteikumos Nr. 2 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtība"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2022., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/op/2022/140.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ķekavas novada domes lēmums Nr. 34

Par detālplānojuma "Rāmavas iela 52" grozījumu apstiprināšanu, Rāmavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā

Vēl šajā numurā

22.07.2022., Nr. 140

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Dobeles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 15

Pieņemts: 28.04.2022.

OP numurs: 2022/140.8

2022/140.8
RĪKI

Dobeles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 15

2022. gada 28. aprīlī

Grozījumi Dobeles novada domes saistošajos noteikumos Nr. 2 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtība"

APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes
2022. gada 28. aprīļa lēmumu Nr. 164/7
(prot. Nr. 7)

Precizēti ar Dobeles novada domes
2022. gada 30. jūnija lēmumu Nr. 283/11
(prot. Nr. 11)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu
un Izglītības likuma
17. panta trešās daļas 16. punktu,
46. panta piekto daļu
un 47. panta trešo daļu

Izdarīt Dobeles novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošos noteikumos Nr. 2 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtība" (turpmāk – saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Aizstāt saistošo noteikumu izdošanas tiesiskajā pamatojumā vārdus un skaitļus "uz likuma "Par pašvaldībām" 21. panta pirmās daļas 14. punkta f) apakšpunktu" ar vārdiem un skaitli "uz likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu."

2. Svītrot saistošo noteikumu 3. un 11. punktā vārdus iekavās "mana.latvija.lv";

3. Papildināt saistošo noteikumu 4.3. apakšpunktu ar jaunu 4.3.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.3.4. dokumenta apliecinātu kopiju, kas apliecina nodrošinājumu ar vietu (būve, telpa, zemesgabals u.c.) licencējamās izglītības programmas īstenošanai un Veselības inspekcijas atzinumu par vietas, telpas atbilstību noteiktām sanitārām prasībām, izņemot gadījumus, kad izglītības programmu īstenos izglītības iestādes telpās, apliecinātu kopiju.".

4. Svītrot saistošo noteikumu 4.4. un 4.5. apakšpunktu.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs I. Gorskis

 

Saistošo noteikumu Nr. 15 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtība"
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2022. gada 14. aprīlī saņemts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – ministrija) atzinums, kas savas kompetences ietvaros ir izvērtējusi ar Dobeles novada pašvaldības domes 2022. gada 30. marta lēmumu precizētos 2022. gada 27. janvāra saistošos noteikumus Nr. 2 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtība" (turpmāk – saistošie noteikumi) un atkārtoti izsaka šādus iebildumus:

1. Valsts pārvaldes iekārtas likuma 10. panta sestā un astotā daļa noteic, ka valsts pārvaldes pienākums ir vienkāršot un uzlabot procedūras privātpersonas labā un valsts pārvaldi organizē pēc iespējas ērti un pieejami privātpersonai. Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 59. panta otrajai daļai, ja iestādei nepieciešamā informācija ir nevis administratīvā procesa dalībnieku, bet gan citas institūcijas rīcībā, iestāde to iegūst pati, nevis pieprasa no administratīvā procesa dalībniekiem. Savukārt Ministru kabineta 2017. gada 4. jūlija noteikumi Nr. 402 "Valsts pārvaldes e-pakalpojumu noteikumi" 10. punkts noteic, ka pakalpojuma turētājs e-pakalpojuma organizēšanā ievēro vienreizes principu, no e-pakalpojuma saņēmēja atkārtoti nepieprasot datus, kuri jau ir valsts pārvaldes rīcībā, tai skaitā:

1. izmantojot e-pakalpojuma saņēmēja lietotā personas elektroniskās identifikācijas līdzekļa nosūtītos datus;

2. izmantojot valsts informācijas sistēmās un pakalpojuma turētāja pārziņā esošos datus;

3. izmantojot pakalpojumu portāla www.latvija.lv lietotāja darba vietā esošos datus;

4. organizējot e-pakalpojuma sniegšanai nepieciešamo datu saņemšanu no citām valsts pārvaldes iestādēm, ja tie pieejami elektroniski pakalpes veidā;

5. izmantojot Valsts informācijas sistēmu savietotāja pakalpes;

6. pēc iespējas nodrošinot datu aizpildīšanu automātiski.

Ņemot vērā iepriekš norādīto, ministrija lūdz svītrot saistošo noteikumu 4.5. apakšpunktu, bet 4.4. apakšpunktā svītrot vārdus "un Veselības inspekcijas atzinumu par vietas, telpas atbilstību noteiktām sanitārām prasībām, izņemot gadījumus, kad izglītības programmu īstenos izglītības iestādes telpās, apliecinātu kopiju" vai arī norādīt, ka šajos apakšpunktos norādītā informācija jāiesniedz tikai gadījumos, ja pašvaldība to objektīvu iemeslu dēļ nevar iegūt pati.

2. Papildus ministrija lūdz saistošo noteikumu 3. un 11. punktā svītrot vārdus iekavās "mana.latvija.lv", jo šāda tīmekļvietne neeksistē.

Dobeles novada dome 2022. gada 28. aprīlī izdeva saistošos noteikumus Nr. 15 "Grozījumi Dobeles novada domes saistošajos noteikumos Nr. 2 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtība" (turpmāk - saistošie noteikumi) un nosūtīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (turpmāk – VARAM) atzinuma sniegšanai.

Pašvaldība ir saņēmusi ministrijas 2022. gada 17. maija atzinumu Nr. 1-18/3623 "Par saistošajiem noteikumiem Nr. 15" (turpmāk – atzinums), kurā VARAM izteikusi trīs iebildumus. Vienam iebildumam pašvaldība nepiekrīt pilnībā, jo dublē jau iepriekš norādīto un pārējie divi iebildumi ir saistāmi ar redakcionāliem precizējumiem, kurus pašvaldība arī ir precizējusi.

2. Īss projekta satura izklāsts Ņemot vērā ministrijas iebildumus, ir sagatavoti saistošie noteikumi Grozījumi Dobeles novada domes saistošajos noteikumos Nr. 2 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtība".
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldībai finanšu līdzekļi nav jāiegulda.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumi tiešā veidā neietekmē uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumi attiecas uz juridiskām un fiziskām personām, kas vēlas īstenot interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu Dobeles novada administratīvajā teritorijā.

Juridiskās un fiziskās personām Noteikumu piemērošanā var vērsties Dobeles novada Izglītības pārvaldē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas, nav nepieciešamas.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs I. Gorskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!