• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dobeles novada domes 2022. gada 30. jūnija saistošie noteikumi Nr. 27 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Dobeles novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2022., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/op/2022/139.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ķekavas novada domes lēmums Nr. 26

Par detālplānojuma projekta nekustamajam īpašumam "Andrīši" Dzintaros, Daugmales pagastā, Ķekavas novadā apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

21.07.2022., Nr. 139

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Dobeles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 27

Pieņemts: 30.06.2022.

OP numurs: 2022/139.17

2022/139.17
RĪKI

Dobeles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 27

2022. gada 30. jūnijā

Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Dobeles novadā

APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes
2022. gada 30. jūnija lēmumu Nr. 282/11

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
17. panta trešās daļas 14. punktu,
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
14. panta trešo daļu
un Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija
noteikumu Nr. 414 "Braukšanas maksas
atvieglojumu noteikumi" 17. punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka:

1.1. kārtību, kādā Dobeles novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) organizē izglītojamo pārvadājumus;

1.2. izglītojamo kategorijas, kas saņem braukšanas maksas atvieglojumus;

1.3. kārtību un apmēru, kādā pašvaldība sedz braukšanas izdevumus.

2. Pašvaldība organizē izglītojamo pārvadājumus un sedz braukšanas izdevumus izglītojamajiem un pirmsskolas obligātās izglītības vecumu sasniegušajiem bērniem, kas mācās Dobeles novada pašvaldības izglītības iestādēs, nokļūšanai no izglītojamā dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ mācību gada laikā.

3. Pašvaldība neveic izglītojamo pārvadājumus un nesedz braukšanas izdevumus:

3.1. Dobeles un Auces pilsētas teritorijā dzīvojošajiem izglītojamajiem, kuri iegūst izglītību attiecīgās pilsētas teritorijā esošajās izglītības iestādēs, izņemot gadījumus, ja izglītojamā dzīvesvietai tuvākā pieturvieta pilsētas robežās atrodas šo noteikumu 4.1. un 4.2. punktā noteiktā pašvaldības vai sabiedriskā transporta maršrutā un autobusā ir brīvas vietas izglītojamo uzņemšanai;

3.2. izglītojamo pārvadājumiem brīvdienās, svētku dienās un izglītojamo brīvlaikā, izņemot, ja šajā laikā ar izglītības iestādes direktora rīkojumu izglītojamajam noteiktas nodarbības, konsultācijas, mācību priekšmetu olimpiādes, konkursi, skates, projekti un sporta sacensības.

II. Izglītojamo pārvadājumu veidi un nosacījumi braukšanas maksas atvieglojumu piemērošanai un transporta izdevumu segšanai

4. Izglītojamo pārvadājumiem un transporta izdevumu segšanai tiek noteikta šāda secība to prioritārā kārtībā:

4.1. pašpārvadājuma autotransports – ar pašvaldības autotransportu veikts nekomerciāls pasažieru pārvadājums atbilstoši apstiprinātajiem maršrutiem;

4.2. lietojot elektronisko viedkarti (turpmāk – e-talons) braukšanai SIA "Dobeles autobusu parks" reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumu sabiedriskā transporta maršrutu autobusos;

4.3. citu reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumu sabiedriskā transporta biļešu kompensēšana;

4.4. personiskā transportlīdzekļa degvielas izdevumu kompensēšana.

5. Pirmsskolas obligātās izglītības vecumu sasniegušajiem bērniem nokļūšanai no dzīvesvietas izglītības iestādē un atpakaļ pašvaldība nodrošina pārvadājumus šo noteikumu 4.1. un 4.2. apakšpunktā noteiktajā autotransportā, sedzot braukšanas izdevumus 100 % apmērā, ja attiecīgajā maršrutā nekursē reģionālās nozīmes sabiedriskais transports, kuru saskaņā ar MK noteikumu 4. punktu pirmsskolas vecuma bērniem ir tiesības izmantot bez maksas vai tā izmantošana nav iespējama.

6. Izglītojamo nokļūšanai no dzīvesvietas izglītības iestādē un atpakaļ pašvaldība nodrošina pārvadājumus šo noteikumu 4.1. un 4.2. apakšpunktā noteiktajā autotransportā, sedzot braukšanas izdevumus 100 % apmērā.

7. Ja izglītojamā nokļūšanai no dzīvesvietas izglītības iestādē un atpakaļ attiecīgajā maršrutā un / vai atbilstošā laikā (t.i., ja laiks starp mācību stundu / nodarbību sākumu un autobusa pienākšanas laiku brauciena galapunktā pārsniedz vienu stundu no rītiem un laiks no mācību stundu / nodarbību beigām līdz autobusa atiešanas laikam pārsniedz divas ar pusi stundas) nekursē šo noteikumu 4.1. un 4.2. apakšpunktā noteiktais autotransports, bet kursē šo noteikumu 4.3. apakšpunktā noteiktais sabiedriskais transports, pašvaldība kompensē sabiedriskā transporta biļetes cenu 100 % apmērā.

8. Ja izglītojamajam ir nodrošināta dzīvošana izglītības iestādes dienesta viesnīcā, braukšanas izdevumus vai kompensāciju sedz par divām brauciena reizēm nedēļā maršrutā no izglītojamā dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ.

9. Šo noteikumu 4.4. apakšpunktā noteiktā personiskā transportlīdzekļa degvielas izdevumus pašvaldība kompensē Dobeles novadā deklarētiem izglītojamajiem šādos gadījumos:

9.1. izglītojamā nogādāšanai tuvākajā autotransporta pieturvietā, no kuras kursē šo noteikumu 4.1., 4.2. vai 4.3. apakšpunktā noteiktais pašvaldības vai sabiedriskais transports nokļūšanai attiecīgajā izglītības iestādē un atpakaļ dzīvesvietā, ja attālums no izglītojamā dzīvesvietas līdz tuvākajai pieturvietai ir lielāks par 3 kilometriem;

9.2. izglītojamā nogādāšanai izglītības iestādē un atpakaļ dzīvesvietā, ja attiecīgajā maršrutā un / vai atbilstošā laikā (t.i., ja laiks starp mācību stundu / nodarbību sākumu un autobusa pienākšanas laiku brauciena galapunktā pārsniedz vienu stundu no rītiem un laiks no mācību stundu / nodarbību beigām līdz autobusa atiešanas laikam pārsniedz divas ar pusi stundas) nekursē šo noteikumu 4.1., 4.2., un 4.3. apakšpunktā noteiktais pašvaldības vai sabiedriskais transports un izglītojamā dzīvesvieta atrodas vairāk nekā 3 kilometru attālumā no izglītības iestādes.

10. Personiskā transportlīdzekļa degvielas izdevumu kompensāciju aprēķina pēc šādas formulas – K = A x D x I, kur K – transporta izdevumu kompensācijas apmērs; A – attālums līdz tuvākajai sabiedriskā vai pašvaldības transporta pieturvietai vai izglītības iestādei turp un atpakaļ atbilstoši izglītības iestādē saskaņotam maršrutam; D – apmeklēto mācību dienu skaits mēnesī, I – kompensācijas apmērs.

11. Personiskā transportlīdzekļa degvielas izdevumu kompensācijas apmērs tiek noteikts 0,12 euro (nulle euro divpadsmit centi) par kilometru.

12. Ja izglītojamā vecāki vai likumiskie pārstāvji ar personisko transportlīdzekli vienlaikus veic vairāku izglītojamo pārvadājumu, personiskā transportlīdzekļa degvielas izdevumus aprēķina, nepārsniedzot šo noteikumu 10. punktā noteikto apmēru, neatkarīgi no pārvadājamo izglītojamo skaita, par vienu braucienu dienā no dzīvesvietas un atpakaļ, ja nepastāv objektīvs iemesls (t.i. bērni ir dažādu izglītības iestāžu izglītojamie, un šīs izglītības iestādes neatrodas vienā pagasta / pilsētas teritorijā).

III. Braukšanas maksas atvieglojumu piemērošanas un transporta izdevumu segšanas kārtība

13. Uzsākot mācību gadu vai mācību gada laikā uzsākot izglītības iegūšanu pašvaldības izglītības iestādē, izglītojamo un obligātās izglītības vecumu sasniegušo bērnu vecāki vai likumiskie pārstāvji, vai pilngadību sasniegušais izglītojamais izglītības iestādē iesniedz noteiktas formas iesniegumu par attiecīgā braukšanas maksas atvieglojuma un transporta izdevumu segšanas veida piemērošanu nokļūšanai no izglītojamā vai obligātās izglītības vecumu sasniegušā bērna dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un / vai atpakaļ.

14. Iesniegumu formas izstrādā Dobeles novada Izglītības pārvalde un publicē tīmekļa vietnē www.dobele.lv sadaļā "Izglītība".

15. Izglītības iestādes, uzsākot mācību gadu, līdz 15. septembrim iesniedz Dobeles novada Izglītības pārvaldei (turpmāk – Izglītības pārvalde) izglītojamo sarakstu, kuriem ir tiesības saņemt e-talonus. Sarakstā norāda izglītības iestādi, izglītojamā vārdu un uzvārdu, dzimšanas datus, kā arī sākuma un beigu transporta pieturvietu nosaukumu. Izglītības pārvalde pēc sarakstu saņemšanas organizē e-talonu izgatavošanu. Līdz e-talona saņemšanai izglītojamo pārvadājumi tiek veikti, uzrādot skolēnu apliecību.

16. Ja e-talons nozaudēts, nozagts, nolaupīts vai citu iemeslu dēļ nav izglītojamā vai obligātās izglītības vecumu sasniegušā bērnā rīcībā, ticis bloķēts derīguma termiņa laikā, nav tehniskā vai lietošanas kārtībā izglītojamā vainas dēļ, jauna e-talona saņemšanai izglītojamā vai obligātās izglītības vecumu sasniegušā bērnā vecāki vai likumiskie pārstāvji, vai pilngadību sasniegušais izglītojamais maksā jauna e-talona saņemšanas maksu 3,45 euro apmērā, tai skaitā pievienotās vērtības nodokli, par jauna e-talona izgatavošanu. Ja maksa par jauna e-talona izgatavošanu netiek samaksāta, jaunu e-talonu neizsniedz. Maksa nav jāsedz gadījumos, ja mācību gada laikā izglītojamajam vai obligātās izglītības vecumu sasniegušajam bērnam, mainoties dzīvesvietai vai izglītības iestādei, mainās maršruts. E-talona izgatavošanas laikā izglītojamais izmanto skolēnu apliecību.

17. Citu reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumu sabiedriskā transporta biļešu kompensācijas saņemšanai izglītojamā vecāki vai likumiskie pārstāvji, vai pilngadību sasniegušais izglītojamais līdz katra mēneša 10. datumam izglītības iestādē iesniedz iesniegumu un iepriekšējā mēneša sabiedriskā transporta biļetes, kas pielīmētas uz lapas hronoloģiskā secībā, norādot maršrutu un transporta izmaksu kopējo summu par veiktajiem braucieniem iepriekšējā mēnesī.

18. Biļetēs veiktajiem ierakstiem jābūt skaidri salasāmiem, pretējā gadījumā kompensācija par nesalasāmām biļetēm netiek izmaksāta.

19. Izglītības iestādes līdz mēneša 20. datumam pārbauda iesniegto biļešu atbilstību izglītības iestādes apmeklējumam, vecāku vai likumisko pārstāvju, vai pilngadīgu izglītojamo iesniegumam un sagatavo sarakstu ar aprēķināto kompensācijas summu sabiedriskā transporta biļešu kompensāciju saņemšanai. Sarakstu kopā ar saņemtajiem iesniegumiem iesniedz Pašvaldības Finanšu un grāmatvedības nodaļai.

20. Personiskā transportlīdzekļa kompensācijas saņemšanai izglītības iestāde līdz mēneša 20. datumam uzskaita izglītojamā izglītības iestādes apmeklējumu un sagatavo sarakstu personiskā transportlīdzekļa degvielas izdevumu kompensācijas saņemšanai. Sarakstu kopā ar saņemtajiem iesniegumiem iesniedz Pašvaldības Finanšu un grāmatvedības nodaļai.

21. Kompensāciju izmaksā līdz mēneša pēdējai darba dienai, pārskaitot uz vecāka vai likumiskā pārstāvja, vai pilngadību sasniegušā izglītojamā iesniegumā norādīto kredītiestādes norēķinu kontu.

IV. Saistošo noteikumu izpildes tiesiskuma nodrošināšana

22. Noteikumu izpildi nodrošina pašvaldības izglītības iestāžu vadītāji.

23. Pašvaldības izglītības iestāžu vadītāju pieņemtos lēmumus un/vai faktisko rīcību var apstrīdēt normatīvajos aktos noteiktā kārtībā Dobeles novada pašvaldībā.

V. Noslēguma jautājumi

24. Noteikumi stājas spēkā pēc to publicēšanas likuma "Par pašvaldībām" 45. panta noteiktajā kārtībā.

25. Ar šo noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē Dobeles novada domes 2020. gada 22. februāra saistošie noteikumi Nr. 7 "Kārtība, kādā Dobeles novada pašvaldība sedz transporta izdevumus vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu izglītojamajiem".

Dobeles novada domes priekšsēdētājs I. Gorskis

 

Dobeles novada domes saistošo noteikumu Nr. 27 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Dobeles novadā"
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 14. punkts noteic, ka pašvaldība nodrošina transportu izglītojamo nokļūšanai izglītības iestādē un atpakaļ dzīvesvietā, ja nav iespējams izmantot sabiedrisko transportu. Savukārt Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumu Nr. 414 "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi" (turpmāk – noteikumi) 12. punkts noteic, ka ārpus pilsētas teritorijas dzīvojošiem vispārējās pamatizglītības iestādes (1.–9. klase) izglītojamiem ir tiesības saņemt kompensāciju 100 % apmērā par braukšanas izdevumiem, kas saistīti ar braucieniem mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ attiecīgās novada pašvaldības teritorijā, izmantojot sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus pilsētas un reģionālās nozīmes maršrutos. Noteikumu 13. punkts noteic, ka ārpus pilsētas teritorijas dzīvojošiem vispārējās vidējās izglītības iestādes (klātienes 10.–12. klase) izglītojamiem ir tiesības saņemt kompensāciju 50 % apmērā par braukšanas izdevumiem, kas saistīti ar braucieniem mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ attiecīgās novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, izmantojot sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus pilsētas un reģionālās nozīmes maršrutos. Noteikumu 17.punkts noteic, ka šo noteikumu 12. un 13. punktā minēto kategoriju pasažieri biļeti iegādājas par pilnu maksu un braukšanas izdevumus viņiem pašvaldības noteiktajā kārtībā sedz no attiecīgās pašvaldības budžeta. Vienlaikus saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, kas noteic, ka dome var pieņemt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi saistošo noteikumu projekts paplašina braukšanas izdevumu apmērus, pārvadājumu veidus un izglītojamo kategorijas, kas papildus Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumu Nr. 414 "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi" noteiktajām izglītojamo kategorijām var saņemt atvieglojumus ceļa izdevumu segšanai.

Pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likumā noteikto administratīvi teritoriālo reformu, ar 2021. gada 1. jūliju ir izveidota jauna administratīvi teritoriālā vienība – Dobeles novads, kurā apvienoti Auces, Dobeles un Tērvetes novadi un izveidota jauna publiskā persona – Dobeles novada pašvaldība.

Līdz ar to nepieciešams apstiprināt jaunus saistošos noteikumus jaunajā Dobeles novadā.

Ņemot vērā iepriekš minēto, izstrādāti jauni saistošie noteikumi "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Dobeles novadā" (turpmāk – noteikumi).

Ir mainījies arī noteikumu izdošanas tiesiskais pamatojums – šobrīd spēkā ir Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumi Nr.414 "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi", kuru 17. punkts noteic, ka pašvaldība nosaka kārtību, kādā sedz no sava budžeta braukšanas izdevumus.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā Dobeles novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) paplašina braukšanas izdevumu apmērus, pārvadājumu veidus un izglītojamo kategorijas, kas papildus Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumu Nr. 414 "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi" noteiktajām izglītojamo kategorijām var saņemt atvieglojumus ceļa izdevumu segšanai.

Pašvaldība organizē izglītojamo pārvadājumus un sedz braukšanas izdevumus izglītojamajiem un pirmsskolas obligātās izglītības vecumu sasniegušajiem bērniem, kas mācās Dobeles novada pašvaldības izglītības iestādēs, nokļūšanai no izglītojamā dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ mācību gada laikā.

Pirmsskolas obligātās izglītības vecumu sasniegušajiem bērniem nokļūšanai izglītības iestādē un atpakaļ dzīvesvietā pašvaldība nodrošina pārvadājumus ar pašpārvadājuma autotransportu, sedzot braukšanas izdevumus 100 % apmērā, ja attiecīgajā maršrutā nekursē reģionālās nozīmes sabiedriskais transports, kuru saskaņā ar MK noteikumu 4. punktu pirmsskolas vecuma bērniem ir tiesības izmantot bez maksas, vai tā izmantošana nav iespējama.

Pašvaldība neveic izglītojamo pārvadājumus un nesedz braukšanas izdevumus: 1) Dobeles un Auces pilsētas teritorijā dzīvojošajiem izglītojamajiem, kuri iegūst izglītību attiecīgās pilsētas teritorijā esošajās izglītības iestādēs, izņemot gadījumus, ja izglītojamā dzīvesvietai tuvākā pieturvieta pilsētas robežās atrodas pašvaldības pašpārvadājumu autotransporta vai SIA "Dobeles autobusu parks" reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumu sabiedriskā transporta maršrutu autobusu maršrutā; 2) izglītojamo pārvadājumiem brīvdienās, svētku dienās un izglītojamo brīvlaikā, izņemot, ja šajā laikā ar izglītības iestādes direktora rīkojumu izglītojamajam noteiktas nodarbības, konsultācijas, mācību priekšmetu olimpiādes, konkursi, skates, projekti un sporta sacensības.

Gadījumos, kad pašvaldības pašpārvadājumu autotransports vai SIA "Dobeles autobusu parks" reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumu sabiedriskais transports attiecīgajā maršrutā un / vai atbilstošā laikā nekursē, pašvaldība kompensē sabiedriskā transporta biļetes cenu 100 % apmērā.

Ja izglītojamajam ir nodrošināta dzīvošana izglītības iestādes dienesta viesnīcā, braukšanas izdevumus vai kompensāciju sedz par divām reizēm nedēļā maršrutā no izglītojamā dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ.

Savukārt personiskā transportlīdzekļa degvielas izdevumus pašvaldība kompensē Dobeles novadā deklarētiem izglītojamajiem: 1) izglītojamā nogādāšanai tuvākajā autotransporta pieturvietā, no kuras kursē pašvaldības pašpārvadājumu autotransports vai sabiedriskais autotransports nokļūšanai attiecīgajā izglītības iestādē un atpakaļ dzīvesvietā, ja attālums no izglītojamā dzīvesvietas līdz tuvākajai autotransporta pieturvietai ir lielāks par 3 kilometriem; 2) izglītojamā nogādāšanai izglītības iestādē un atpakaļ dzīvesvietā, ja attiecīgajā maršrutā un / vai atbilstošā laikā nekursē pašvaldības pašpārvadājumu autotransports vai sabiedriskais autotransports un izglītojamā dzīvesvieta atrodas vairāk kā 3 kilometru attālumā no izglītības iestādes.

Personiskā transportlīdzekļa degvielas izdevumu kompensācijas apmērs tiek noteikts 0,12 euro (nulle euro divpadsmit centi) par kilometru līdzšinējo 0,06 euro ( nulle euro seši centi) vietā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ņemot vērā, ka atvieglojumu klāsts izglītojamo pārvadājumiem būtiski netiek mainīts, ietekme uz pašvaldības budžetu arī būtiski nemainīsies. Plānotais izdevumu pieaugums gadā pret pagājušo gadu provizoriski – 13 000 euro, kas saistāms ar: 1) personiskā transportlīdzekļa degvielas izdevumu kompensācijas apmēra palielināšanu par 0,06 euro par kilometru, kas gada griezumā provizoriski palielina izdevumus par 5000 euro; 2) sabiedriskā transporta izdevumu kompensācijām Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas profesionālās izglītības apguves izglītojamajiem, kas pēc aptaujas datiem gada griezumā provizoriski palielina izdevumus par 8000 euro.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi neatstās ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir izglītojamie, kuri iegūst izglītību pašvaldības izglītības iestādēs, un viņu likumiskie pārstāvji.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Dobeles novada Izglītības pārvalde, pašvaldības izglītības iestādes un pašvaldības Finanšu un grāmatvedības nodaļa.
6.Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Noteikumu izstrādes procesā konsultācijas ar privātpersonām netika veiktas, jo visa informācija par nepieciešamajiem izglītojamo pārvadājumiem jau ir pieejama izglītības iestādēs.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs I. Gorskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!