• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Smiltenes novada domes 2022. gada 27. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 15/22 "Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 8 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Smiltenes novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2022., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/op/2022/118.33

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

20.06.2022., Nr. 118

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Smiltenes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 15/22

Pieņemts: 27.04.2022.

OP numurs: 2022/118.33

2022/118.33
RĪKI

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Smiltenes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 15/22

Smiltenē 2022. gada 27. aprīlī

Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 8 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Smiltenes novadā"

Apstiprināti
ar Smiltenes novada pašvaldības domes
2022. gada 27. aprīļa lēmumu Nr. 213
(prot. Nr. 10, 43. §.)

Izdoti saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma
8. panta pirmās daļas 3. punktu un 15. panta trešo daļu

Izdarīt Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 8 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Smiltenes novadā" šādu grozījumu:

Izteikt saistošo noteikumu 24.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.3. jebkādā veidā dedzināt sadzīves atkritumus. Pieļaujama kaitēkļu bojātu zaru un augu, nekompostējamo dārzu un parku atkritumu sadedzināšana Pašvaldības noteiktā laikā vienu mēnesi pavasarī un rudenī, kad notiek teritoriju sakopšanas darbi, ja tas netraucē apkārtējos cilvēkus un nerada draudus cilvēku dzīvībai un veselībai, videi, kā arī personas mantai;".

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 

Saistošo noteikumu Nr. 15/22 "Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 27. okotbra saistošajos noteikumos Nr. 8 " Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Smiltenes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības pamatojums Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 27. oktobra saistošo noteikumu Nr. 8 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Smiltenes novadā" 24.3.  apakšpunkts nosaka, ka jebkādā veidā dedzināt sadzīves atkritumus. Pieļaujama kaitēkļu bojātu zaru un augu, nekompostējamo dārzu un parku atkritumu sadedzināšana Pašvaldības noteiktā laikā divas nedēļas pavasarī un rudenī, kad notiek teritoriju sakopšanas darbi, ja tas netraucē apkārtējos cilvēkus un nerada draudus cilvēku dzīvībai un veselībai, videi, kā arī personas mantai.

Praksē pašvaldībā konstatēts, ka šajā apakšpunktā noteiktā atkāpe "divas nedēļas pavasarī un rudenī" ir pārāk īsa, lai netraucētu apkārtējos cilvēkus un maksimāli samazinātu kaitējumu, tādēļ ir priekšlikums šo atkāpi palielināt no divām nedēļām uz vienu mēnesī pavasarī un rudenī.

2. Īss projekta satura izklāsts Sagatavoto saistošo noteikumu "Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 27. okotbra saistošajos noteikumos Nr. 8 " Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Smiltenes novadā" projekts paredz izteikt Saistošo noteikumu 24.3. apakšpunktu jaunā redakcijā, nosakot dedzināšanas aizlieguma atkāpi divu nedēļu vietā pavasarī un rudenī – vienu mēnesi pavasarī un rudenī.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Smiltenes novada pašvaldība.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības tīmekļvietnē www.smiltenesnovads.lv, saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

Plānotais sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu ievērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļvietnē www.smiltenesnovads.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi – paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!