• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2022. gada 26. maija saistošie noteikumi Nr. 11 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2014. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2022., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/op/2022/110.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 48

Par Augšdaugavas novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās

Vēl šajā numurā

08.06.2022., Nr. 110

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 11

Pieņemts: 26.05.2022.

OP numurs: 2022/110.14

2022/110.14
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 11

2022. gada 26. maijā (prot. Nr. 37, 1. p., lēmums Nr. 438)

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2014. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojuma saņemšanai"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15. panta pirmās daļas 6. un
7. punktu, 43. panta trešo daļu

Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2014. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojuma saņemšanai" (Latvijas Vēstnesis, 2016., Nr. 28; 2017, Nr. 13; 2020, Nr. 6; 2020, Nr. 33) šādus grozījumus:

1. Aizstāt nosaukumā, 1. punktā, 4.1. apakšpunktā, 17. un 18. punktā vārdu "pilsēta" ar vārdu "valstspilsēta" attiecīgā locījumā;

2. Izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Atbalstu šajos saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā sniedz Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pārvalde "Sociālais dienests" (turpmāk – Sociālais dienests).";

3. Izteikt 4.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.2. pakalpojums tiek saņemts Sociālajā dienestā vai pie pakalpojumu sniedzēja, kas atbilst šādiem kritērijiem:

4.2.1. pakalpojuma sniedzējs atbilst normatīvo aktu prasībām, kas reglamentē pakalpojuma sniedzēja tiesības sniegt pakalpojumu;

4.2.2. pakalpojuma sniedzējs var nodrošināt pakalpojuma sniegšanu pakalpojuma saņēmējam tā deklarētās dzīvesvietas administratīvajā teritorijā vai iespējami tuvāk tai."

4. Aizstāt 6. punktā skaitli "2.50" ar skaitli "5.00";

5. Svītrot 7. punkta 7.3. apakšpunktā vārdus "un Pensionāru sociālo pakalpojumu centra klienta bez izmitināšanas apliecību";

6. Izteikt 10. punkta 10.1.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.1.4. pilngadīgas personas ar funkcionāliem traucējumiem, kuras saņem Daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra pakalpojumu".

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Bartaševičs

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 26.05.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 11 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2014. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojuma saņemšanai""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas pašvaldības domes (turpmāk – Dome) 2014. gada 21. novembra saistošie noteikumi Nr. 54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai" (turpmāk – Saistošie noteikumi) nosaka Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības atbalsta higiēnas un veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas veidus, tā apmēru, saņemšanas kārtību, personu loku, kurām ir tiesības saņemt atbalstu, un lēmumu apstrīdēšanas kārtību.
2. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Ņemot vērā to, ka higiēnas pakalpojuma – pirts pakalpojuma – sniedzēji ir paaugstinājuši viena apmeklējuma reizes samaksu par 25% un lai personas, kurām ir nepieciešams saņemt higiēnas pakalpojumu – pirts pakalpojums – varētu arī turpmāk saņemt pirts pakalpojumu, Saistošajos noteikumos ir nepieciešams veikt grozījumus, paaugstinot kompensācijas summu par sniegtajiem higiēnas pakalpojumiem no 2.50 euro par vienu reizi uz 5.00 euro par vienu reizi.

Higiēnas un veselības aprūpes pakalpojums ir jānodrošina personas deklarētajā dzīvesvietā vai tās tuvumā, Publisko iepirkumu likuma normu piemērošana nav lietderīga, jo tādejādi tiek ierobežotas personas tiesības brīvi izvēlēties pakalpojuma sniedzēju. Izmantojot publisko iepirkumu regulējošo normatīvo aktu procedūru persona varētu saņemt pakalpojumu tikai pie iepirkuma procedūras ietvaros izvēlēta pakalpojuma sniedzēja.

3. Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Saistošajos noteikumos tiek paaugstināta pirts pakalpojuma kompensācijas summa no 2.50 euro par vienu reizi uz 5.00 euro par vienu reizi.
4. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Lai varētu turpināt nodrošināt higiēnas pakalpojuma – pirts pakalpojuma – atbalsta sniegšanu Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pensijas vecuma personām, personām ar invaliditāti, trūcīgām un maznodrošinātām personām, budžetā ir nepieciešami papildus finanšu līdzekļi 12000.00 euro apmērā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.
5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
6. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Neietekmē.
7. Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 6. un 7. punkts, 43. panta trešā daļa.
8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietots Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības mājas lapā internetā www.rezekne.lv, sadaļā "Saistošo noteikumu projekti".

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Bartaševičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!