• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ķekavas novada domes 2022. gada 18. maija lēmums Nr. 16 "Par detālplānojuma "Šļūkas" apstiprināšanu, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2022., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/op/2022/107.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mārupes novada domes lēmums Nr. 11

Par nekustamā īpašuma "Laimes krasti", kadastra Nr. 8048 001 1184, Mežārēs, Babītes pagastā, Mārupes novadā, detālplānojuma apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

03.06.2022., Nr. 107

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ķekavas novada dome

Veids: lēmums

Numurs: 16

Pieņemts: 18.05.2022.

OP numurs: 2022/107.13

2022/107.13
RĪKI

Ķekavas novada domes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ķekavas novada domes lēmums Nr. 16

2022. gada 18. maijā (prot. Nr. 16)

Par detālplānojuma "Šļūkas" apstiprināšanu, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā

Izskatot SIA "Arhitekta Edgara Bērziņa birojs" 2022. gada 6. maija iesniegumu (reģistrēts Ķekavas novada pašvaldībā 2022. gada 6. maijā ar reģistrācijas Nr. 1-6.1/22/2929) ar lūgumu apstiprināt detālplānojumu nekustamajam īpašumam "Šļūkas", Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā un pievienoto detālplānojuma projekta gala redakciju, Ķekavas novada dome konstatē:

1. Detālplānojuma izstrāde nekustamajam īpašumam "Šļūkas", Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā uzsākta ar Ķekavas novada domes 2018. gada 13. decembra lēmumu Nr. 26 "Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam "Šļūkas", Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā" (protokols Nr. 28), ar kuru vienlaikus apstiprināts detālplānojuma darba uzdevums Nr. D-2018-30 (turpmāk – Darba uzdevums).

2. Darba uzdevums tika pagarināts ar Ķekavas novada domes 2020. gada 3. decembra lēmumu Nr. 14 "Par detālplānojuma "Šļūkas", Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, darba uzdevuma pagarināšanu".

3. Atbilstoši Darba uzdevumam detālplānojuma izstrādes mērķis ir izdalīt ielas atsevišķos zemesgabalos, savrupmāju būvniecība, noliktavu ar biroju būvniecība tehnsikajā teritorijā.

4. Detālplānojuma projekts ir izstrādāts atbilstoši Darba uzdevumam. Detālplānojuma projekta izstrādes gaitā tika saņemti, izvērtēti un ņemti vērā Darba uzdevumā minēto institūciju nosacījumi.

5. Ķekavas novada dome 2022. gada 16. februārī pieņēma lēmumu Nr. 20 "Par detālplānojuma "Šļūkas" nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai" (protokols Nr. 7).

6. Detālplānojuma projekts atbilst Ķekavas novada Ķekavas pagasta teritorijas plānojumam 2009.–2021. gadam (apstiprināts ar Ķekavas novada domes 2009. gada 25. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. SN-TPD-34/2009 (turpmāk – Teritorijas plānojums).

7. Saskaņā ar Teritorijas plānojumu nekustamā īpašuma "Šļūkas", Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā plānotā (atļautā) izmantošana ir Mazstāvu dzīvojamās apbūves teritorijas (DzM) apakšzonējums (DzM1), Tehniskās apbūves teritorijas (T), Satiksmes infrastruktūras objektu teritorijas (TL).

Pamatojoties uz Teritorijas attīstības plānošanas likuma 12. panta pirmo daļu, 29., 30. un 31. pantu, Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 119.1. apakšpunktu, 124. un 125. punktu un ņemot vērā Ķekavas novada domes Attīstības komitejas 2022. gada 11. maija atzinumu,

Atklāti balsojot

ar 16 balsīm "Par" – (Edgars Brigmanis, Dace Cīrule, Agnese Geduševa, Rihards Gorkšs, Inese Jēkabsone, Arnolds Keisters, Kristīne Legzdiņa, Gatis Līcis, Voldemārs Pozņaks, Indra Priede, Karina Putniņa, Ineta Romanovska, Valts Variks, Aigars Vītols, Andris Vītols, Juris Žilko), "Pret" – nav, "Atturas" – nav,

Ķekavas novada dome NOLEMJ:

1. Apstiprināt detālplānojumu "Šļūkas", nekustamajam īpašumam "Šļūkas", kadastra numurs 8070 008 1174, zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 8070 008 1178, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā (apstiprinātā redakcija Latvijas ģeotelpiskās informācijas portālā – https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_13542).

2. Noslēgt administratīvo līgumu par detālplānojuma īstenošanu (pielikumā) pēc detālplānojuma pārsūdzēšanas termiņa beigām.

3. Uzdot sabiedrisko attiecību speciālistam publicēt šo lēmumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", pašvaldības informatīvajā biļetenā "Ķekavas Novads" un pašvaldības tīmekļa vietnē www.kekavasnovads.lv.

4. Uzdot Attīstības un būvniecības pārvaldes speciālistiem ievietot detālplānojumu Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā (TAPIS).

5. Uzdot Ķekavas novada pašvaldības Administratīvajai pārvaldei nosūtīt vai izsniegt šo lēmumu:

5.1. SIA "Arhitekta Edgara Bērziņa birojs" uz e-pastu: edgars@aebb.lv,

5.2. V. L.: __@inbox.lv.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmajai un otrajai daļai, šis lēmums stājas spēkā ar brīdi, kad tas paziņots adresātam. Saskaņā ar Paziņošanas likuma 9. panta otro daļu, lēmums, kas sūtīts pa elektronisko pastu, uzskatāms par paziņotu otrajā darba dienā pēc tā nosūtīšanas. Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 76. panta otrajai daļai un 188. panta otrajai daļai šo lēmumu var pārsūdzēt Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā, Baldones ielā 1A, Rīgā, LV-1007, viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas.

Sēdes vadītājs J. Žilko

 

Pielikums
Ķekavas novada domes
2022. gada 18. maija lēmumam Nr. 16

ADMINISTRATĪVAIS LĪGUMS Nr. ________________
par detālplānojuma "Šļūkas" Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā
īstenošanas kārtību

Ķekavas novada Ķekavas pagastā

2022. gada ___________

Ķekavas novada pašvaldība, NMR kods 90000048491, adrese: Gaismas iela 19 k-9-1, Ķekava, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads, LV-2123 (turpmāk – Pašvaldība), kuras vārdā saskaņā ar Ķekavas novada domes (turpmāk – Dome) 2021. gada 1. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 13/2021 "Ķekavas novada pašvaldības nolikums" (turpmāk – Saistošie noteikumi) rīkojas tās izpilddirektore Jolanta Jansone, no vienas puses, un

V. L. (pers.k. __; adrese: __) (turpmāk – Privātpersona), no otras puses,

abi kopā saukti – Līdzēji,

pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likuma 80. panta pirmās daļas 2. punktu un 81. panta otro daļu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma 31. panta pirmo daļu un Pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 13/2021"Ķekavas novada pašvaldības nolikums", kas apstiprināti ar Ķekavas novada domes 2021. gada 1. jūlija lēmumu Nr. 1. § (protokols Nr. 2/2021) 78. punktu,

ņemot vērā to, ka Ķekavas novada dome 202_. gada __.____________ ir pieņēmusi lēmumu Nr. ___.§ ____. "Par detālplānojuma "Šļūkas" Ķekavā, Ķekavas novadā apstiprināšanu",

noslēdz šāda satura administratīvo līgumu, turpmāk – Līgums:

1. Līguma priekšmets

Līdzēji vienojas par detālplānojuma, kas apstiprināts ar Ķekavas novada domes 2022.gada __.____________ lēmumu Nr. ___.§ ____. "Par detālplānojuma "Šļūkas" Ķekavā, Ķekavas novadā apstiprināšanu" (turpmāk – Detālplānojums), īstenošanas kārtību, t.sk. Detālplānojumā noteiktā ugunsdzēsības risinājuma, ielas inženierkomunikāciju un ielas būvniecību un būvniecības realizācijas kārtību, ņemot vērā arī spēkā esošā teritorijas plānojuma prasības.

2. Līdzēju saistības

2.1. Privātpersona apmaksā visus ar Detālplānojuma īstenošanu (t.sk. ar ugunsdzēsības risinājuma, inženierkomunikāciju un ielas projektēšanu un izbūvi) saistītos izdevumus.

Privātpersona Detālplānojumu īsteno piecās detālplānojumā norādītajās teritorijas attīstības kārtās saskaņā ar Detālplānojumu un spēkā esošo vietējās pašvaldības teritorijas plānojumu.

2.2. Pirmajā – Tehniskās apbūves teritorijas attīstības kārtā, Privātpersona veic teritorijas sadali – kadastrālā uzmērīšana, zemes lietošanas veidu aktualizācija, reģistrācija Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā un ierakstīšana Zemesgrāmatā parcelēm Nr. 1; Nr. 2, Nr. 3 un Nr. 4. zemes vienībās un to sagatavošanu realizācijai Detālplānojumā noteiktajām atļautajām izmantošanām saskaņā ar zemes tirgus pieprasījumu. Pirmā kārta ir realizējama neatkarīgi no pārējām detālplānojuma kārtām – paralēli vai atsevišķi pēc izvēles. Izstrādājot būvprojektus paredzēt obligātu pieslēgšanos pie centrālās kanalizācijas un ūdensvada.

2.3. Pārējās – Mazstāvu dzīvojamās apbūves teritorijas (DzM1) attīstības kārtās, Privātpersona katras Detālplānojuma kārtas inženierkomunikāciju un ielu risinājumus īsteno atbilstoši būvniecības ieceres dokumentācijai, kuru izstrādā saskaņā ar Detālplānojuma teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumiem un grafisko daļu, kā arī ar spēkā esošo vietējās pašvaldības teritorijas plānojumu un šo Līgumu.

2.4. Detālplānojuma īstenošanas secība katrā Mazstāvu dzīvojamās apbūves teritorijas (DzM1) attīstības kārtā:

2.4.1. I posms:

2.4.1.1. otrā kārta – Draugu ielas kā patstāvīga kadastra objekta reģistrēšana (atlikušajai Detālplānojuma teritorijas daļai saglabājot līdzšinējo nekustamā īpašuma lietošanas mērķi un nosaukumu), projektēšana (projektā paredzot pilnu ielas izbūvi ar cieto segumu, veloceliņu, apgaismojumu atbilstoši būvniecības normatīvajiem aktiem, projektu sadalot būvniecības kārtās) un izbūve ar šķembu segumu un inženierkomunikāciju izbūve (minimums – ūdensvads ar hidrantiem, kanalizācijas tīkli, elektroapgāde)

2.4.1.2. trešā kārta – Kaimiņu ielas kā patstāvīga kadastra objekta reģistrēšana (atlikušajai Detālplānojuma teritorijas daļai saglabājot līdzšinējo nekustamā īpašuma lietošanas mērķi un nosaukumu), projektēšana (projektā paredzot pilnu ielas izbūvi ar cieto segumu, veloceliņu, apgaismojumu atbilstoši būvniecības normatīvajiem aktiem, projektu sadalot būvniecības kārtās) un izbūve ar šķembu segumu un inženierkomunikāciju izbūve (minimums – ūdensvads ar hidrantiem, kanalizācijas tīkli, elektroapgāde);

2.4.1.3. ceturtā kārta – Bitenieku ielas kā patstāvīga kadastra objekta reģistrēšana (atlikušajai Detālplānojuma teritorijas daļai saglabājot līdzšinējo nekustamā īpašuma lietošanas mērķi un nosaukumu), projektēšana (projektā paredzot pilnu ielas izbūvi ar cieto segumu, veloceliņu, apgaismojumu atbilstoši būvniecības normatīvajiem aktiem, projektu sadalot būvniecības kārtās) un izbūve ar šķembu segumu un inženierkomunikāciju izbūve (minimums – ūdensvads ar hidrantiem, kanalizācijas tīkli, elektroapgāde);

2.4.1.4. piektā kārta – Mūsu ielas kā patstāvīga kadastra objekta reģistrēšana (atlikušajai Detālplānojuma teritorijas daļai saglabājot līdzšinējo nekustamā īpašuma lietošanas mērķi un nosaukumu), projektēšana (projektā paredzot pilnu ielas izbūvi ar cieto segumu veloceliņu, apgaismojumu atbilstoši būvniecības normatīvajiem aktiem, projektu sadalot būvniecības kārtās) un izbūve ar šķembu segumu un inženierkomunikāciju izbūve (minimums – ūdensvads ar hidrantiem, kanalizācijas tīkli, elektroapgāde);

2.4.1.5. Detālplānojuma kārtas atļauts realizēt visas vienlaicīgi.

2.4.1.6. Detālplānojuma kārtas atļauts dalīt apakškārtās, ievērojot Detālplānojuma risinājumus un secīgu teritorijas attīstību (kārtu shematisks attēlojums – skatīt 1. pielikumu).

2.4.1.7. Domes lēmums par nekustamā īpašuma lietošanas mērķu noteikšanu un nosaukumu piešķiršanu Detālplānojuma teritorijas dzīvojamās apbūves zemes vienībām, kā arī dzīvojamajai apbūvei paredzēto zemes vienību atdalīšana atsevišķos zemes gabalos, jaunizveidoto zemes vienību robežplānu izgatavošana un jaunizveidoto nekustamo īpašumu īpašumtiesību nostiprināšana Zemesgrāmatā, ēku projektēšana un būvniecība uzsākama tikai pēc attiecīgās ielas detālplānojuma kārtā pirmās būvniecības kārtas izbūves un nodošanas ekspluatācijā.

2.4.1.8. Par Detālplānojuma ielu apsaimniekošanu un uzturēšanu atbild Privātpersona.

2.4.2. II posms:

2.4.2.1. projektēto ielu un inženierapgādes tīklu un objektu izbūve: brauktuve ar cieto segumu, gājēju/velo celiņš, ielas apgaisme, telekomunikāciju tīkls (ja ir projektēti), gāzes apgāde (ja ir projektēti), izbūvēto būvju nodošana ekspluatācijā, realizējama līdz atsavināšanai par labu Pašvaldībai;

2.4.2.2. pēc Līguma 2.4.2.1. apakšpunkta izpildes tiek noslēgta vienošanās par ielas (vai tās daļas), kura tiek atdalīta ar Detālplānojumu, atsavināšanu par labu Pašvaldībai par atlīdzību 1 eiro apmērā;

2.4.2.3. Līguma 2.4.2.1. apakšpunkta nosacījumus var neievērot, ja Pašvaldība pēc savas iniciatīvas rosina ielu atsavināšanu par labu Pašvaldībai – vienota Pašvaldības ceļu tīkla veidošanas nolūkā.

2.5. Pašvaldībai ir pienākums nodrošināt Detālplānojuma īstenošanas uzraudzību saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

2.6. Līdzējiem ir tiesības veikt nepieciešamās tikšanās, pārrunas, kā arī izpildīt citas saskaņotas darbības, kas saistītas ar Līguma izpildi.

2.7. Pašvaldība nesedz nekādus izdevumus, kas saistīti ar Detālplānojumā paredzēto un spēkā esošajā teritorijas plānojumā noteikto inženierkomunikāciju un ielu būvprojektēšanu un būvniecību.

3. Termiņi un papildus nosacījumi

3.1. Privātpersona uzsāk Detālplānojuma īstenošanu no Līguma parakstīšanas brīža.

3.2. Privātpersona Detālplānojuma īstenošanas I posmu pabeidz līdz 2027. gada 31. decembrim.

3.3. Līgums ir spēkā līdz Līguma izpildei vai Līguma izbeigšanai.

3.4. Līguma teksts var tikt mainīts un papildināts, Līdzējiem savstarpēji vienojoties un noformējot to rakstiski. Jebkura šāda rakstiska vienošanās kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

3.5. Detālplānojuma īstenotāja maiņas gadījumā Privātpersonas pienākums ir informēt jauno tiesību pārņēmēju par noslēgto Līgumu un tā nosacījumiem. Līgums ir pārjaunojams ar tiesību pārņēmēju. Ja Līgums netiek pārjaunots, Detālplānojumu nav atļauts turpināt īstenot.

3.6. Jauno zemesgabalu Īpašumtiesību maiņas gadījumā jaunajiem zemesgabalu īpašniekiem ir pienākums pārslēgt Līgumu par attiecīgās kārtas, kurā atrodas zemesgabals, realizāciju un infrastruktūras (tajā skaitā ielas) uzturēšanu, attiecīgā zemesgabala tauvas joslas (ja tāda ir noteikta) uzturēšanu. Ja Līgums netiek pārslēgts, Detālplānojumu nav atļauts turpināt īstenot.

4. Nepārvarama vara

4.1. Līdzēji ir atbrīvoti no atbildības par Līguma pilnīgu vai daļēju neizpildi, ja šāda neizpilde radusies nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu rezultātā, kuru darbība sākusies pēc Līguma noslēgšanas un kuru nevarēja iepriekš ne paredzēt, ne novērst. Pie nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļiem pieskaitāmi: stihiskas nelaimes, avārijas, epidēmijas, streiki, varas un pārvaldes institūciju rīcība, normatīvo aktu, kas būtiski ierobežo un aizskar līdzēju tiesības un ietekmē uzņemtās saistības, pieņemšana un stāšanās spēkā.

4.2. Līdzējam, kas atsaucas uz nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu darbību, nekavējoties par šādiem apstākļiem rakstveidā jāziņo otram Līdzējam. Ziņojumā jānorāda, kādā termiņā, pēc viņa uzskata, ir iespējama un paredzama viņa Līgumā paredzēto saistību izpilde, un pēc pieprasījuma šādam ziņojumam ir jāpievieno izziņa, kuru izsniegusi kompetenta institūcija un kura satur ārkārtējo apstākļu darbības apstiprinājumu un to raksturojumu.

5. Pārējie noteikumi

5.1. Līdzējiem ir tiesības Līgumu izbeigt vienpusēji, ja kāds no Līdzējiem nesaskaņo Detālplānojumā paredzēto inženierkomunikāciju un ielu projektēšanas darbu etapus. Ja Līgums tiek izbeigts pirms tā izpildes, Detālplānojumu nav atļauts turpināt īstenot.

5.2. Strīdi, kas rodas Līguma neizpildes gadījumā, tiek risināti sarunu ceļā. Gadījumā, ja Līdzēji nespēj vienoties savstarpējo sarunu ceļā, strīdi risināmi tiesā atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktai kārtībai.

5.3. Līgums ir izstrādāts un noformēts latviešu valodā uz četrām lappusēm, divos eksemplāros, no kuriem vienu eksemplāru glabā Pašvaldība, un otru – Privātpersona.

6. Līdzēji

Pašvaldība:

Ķekavas novada pašvaldība

nodokļu maksātāja reģistrācijas kods 90000048491

juridiskā adrese: Gaismas iela 19 k-9-1

Ķekava, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads LV-2123

Izpilddirektors ____________

Privātpersona:

V. L.

personas kods __

adrese: __

__________________ __________

 

Pielikums
pie administratīvā līguma Nr…..

Sēdes vadītājs J. Žilko

 

Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!