• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preiļu novada domes 2022. gada 24. februāra saistošie noteikumi Nr. 2022/10 "Par rūpnieciskās zvejas tiesību iznomāšanas kārtību Preiļu novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2022., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/op/2022/104.19

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 15

Saldus novada teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi

Vēl šajā numurā

31.05.2022., Nr. 104

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Preiļu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2022/10

Pieņemts: 24.02.2022.

OP numurs: 2022/104.19

2022/104.19
RĪKI

Preiļu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Preiļu novada domes saistošie noteikumi Nr. 2022/10

2022. gada 24. februārī

Par rūpnieciskās zvejas tiesību iznomāšanas kārtību Preiļu novadā

Apstiprināti ar Preiļu novada domes
24.02.2022. lēmumu (prot. Nr. 4; 32. §)

Precizēti ar Preiļu novada domes
31.03.2022. lēmumu (prot. Nr. 10; 38. §)

Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma 5. panta ceturto daļu,
Zvejniecības likuma 7. panta ceturto daļu un
Ministru kabineta 2009. gada 11. augusta
noteikumu Nr. 918 "Noteikumi par ūdenstilpju un
rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību
izmantošanas kārtību" 71.3 punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Preiļu novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība), pildot deleģētās valsts funkcijas zvejas tiesību izmantošanas organizēšanas jomā, piešķir rūpnieciskās zvejas tiesību nomu iekšējos ūdeņos (1. pielikumā), kā arī izsniedz zvejas atļauju (licenci) un zvejas žurnālus (turpmāk – Noteikumi).

2. Noteikumu mērķis ir noteikt rūpnieciskās zvejas tiesību nomas iesniegumu iesniegšanas un izskatīšanas kārtību Pašvaldībā un piešķiramo rūpnieciskās zvejas limitu sadales kārtību.

3. Lēmuma pieņemšana par rūpnieciskās zvejas tiesību iznomāšanu un zvejas atļauju (licenču) izsniegšanu iekšējos ūdeņos Preiļu novada administratīvajā teritorijā tiek deleģēta Preiļu novada pašvaldībai, pamatojoties uz Preiļu novada pašvaldības ezeru apsaimniekošanas speciālista (turpmāk – Speciālists) sniegto informāciju.

4. Preiļu novada pašvaldības ezeru apsaimniekošanas speciālists nodrošina ar rūpnieciskās zvejas tiesību nomas saistīto jautājumu izskatīšanai nepieciešamās informācijas un dokumentu ieguvi, un sagatavošanu.

5. Rūpnieciskās zvejas tiesības iznomā juridiskai un fiziskai personai (turpmāk – Zvejnieks), nosakot rūpnieciskās zvejas vietas, zvejas rīku veidu, skaitu un/vai nozvejas apjomu.

6. Speciālists ar zvejas pārvaldību saistītos datus ievada un iegūst Latvijas Zivsaimniecības integrētās kontroles informācijas sistēmā (LZIKIS) – par rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un izmantošanu, speciālām atļaujām (licencēm), rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgumu ar Zvejnieku, ikgadējiem zvejas tiesību nomas līguma protokoliem (turpmāk – Protokols), zvejas atļaujām (licencēm) un zvejas žurnāliem.

II. Speciālās atļaujas (licences) komercdarbībai iekšējos ūdeņos saņemšana

7. Zvejai komercdarbībai Preiļu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā iekšējos ūdeņos juridiskām personām (SIA, IU, IK, ZS u.c.) nepieciešams saņemt pašvaldības speciālo atļauju (licenci).

8. Speciālo atļauju (licenci) izsniedz uz 5 (pieciem) gadiem.

9. Lai saņemtu speciālo atļauju (licenci), kad ir jau noslēgts zvejas tiesību nomas līgums, Preiļu novada pašvaldībā ir jāiesniedz iesniegums, kurā norādīti iesniedzēja rekvizīti, zvejas vieta un informācija par iepriekšējā gada nozveju (ja bija licence vai nomas līgums) papildus pievienojot iesniegumā (3. pielikumā) norādīto.

10. Lēmumu par atļaujas (licences) izsniegšanu vai atteikumu pēc visu dokumentu saņemšanas pieņem Preiļu novada pašvaldības domes sēdē.  

III. Iesniegumu iesniegšanas un izskatīšanas kārtība

11. Informācija par iespēju pretendēt uz brīvo zvejas rīku rūpnieciskās zvejas tiesību nomu tiek publicēta pašvaldības mājaslapā https://preili.lv/nozares/ezeru-apsaimniekosana/rupnieciska-zveja-2/.

12. Zvejnieks, kurš pretendē uz rūpnieciskās zvejas tiesību nomu, kārtējā gadā līdz 1.aprīlim Pašvaldībā iesniedz noteikta parauga iesniegumu "Iesniegums Rūpnieciskās zvejas tiesību nomas saņemšanai iekšējos ūdeņos" (turpmāk – Iesniegums), (2. pielikums). Ja pēc 1. aprīļa attiecīgajā ūdenstilpē zvejas tiesību limits nav pilnīgi izņemts, tad pašvaldība ir tiesīga pieņemt un izskatīt iesniegumus pēc 1. aprīļa.

13. Zvejnieks Iesniegumam obligāti pievieno dokumentu atvasinājumu, apliecinošu rūpnieciskā zvejā izmantojamās laivas reģistrāciju vai līgumu par reģistrētas laivas nomu/patapinājumu.

14. Pašvaldības atbildīgais speciālists pieprasa Valsts Vides dienestam ziņas un pārbauda vai Iesniegumu iesniegušais Zvejnieks nav izdarījis zveju regulējošo normatīvo aktu pārkāpumus.

15. Ja rūpnieciskās zvejas tiesību nomas iesniegumu skaits pārsniedz rūpnieciskās zvejas tiesību nomas iespējas, Pašvaldība organizē rūpnieciskās zvejas tiesību nomas izsoli atbilstoši zvejniecību regulējošiem ārējiem normatīvajiem aktiem. Par izsoles norises vietu un laiku paziņo Iesnieguma iesniedzējam.

16. Lēmumu par rūpnieciskās zvejas tiesību nomas apstiprināšanu, noraidīšanu vai izbeigšanu pieņem Preiļu novada pašvaldības domes sēdē, pamatojoties uz sagatavoto informāciju.

17. Pašvaldība, pieņemtā lēmuma izpildes ietvaros, slēdz Rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgumu (turpmāk – Līgums), kuram pievieno Protokolu par zvejas limitu un nomas maksu.

IV. Zvejas limitu sadales kārtība un Līgumu termiņi

18. Pašvaldība, pieņemot lēmumus par zvejas tiesību nomas tiesību piešķiršanu komerciālajai vai pašpatēriņa zvejai un rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līguma noslēgšanu, ņem vērā zvejniecību regulējošos ārējos normatīvos aktos noteikto limita kopējo apjomu un nodrošina, ka kopējais Zvejniekam iedalītais rūpnieciskās zvejas rīku skaits nepārsniedz Pašvaldībai noteikto zvejas rīku un nozvejas limitu.

19. Pašvaldība iedala piešķirto rūpnieciskās zvejas tiesību nomas izmantošanai rūpnieciskās zvejas limitus, ievērojot zveju regulējošos normatīvajos aktos noteiktos kritērijus personām, kurām ir priekšrocība pašpatēriņa zvejas tiesību iegūšanai šādā secībā:

19.1. Zvejnieks, kura deklarētā dzīvesvieta ir Preiļu novada administratīvā teritorija un/vai, kuram piederošais nekustamais īpašums atrodas Preiļu novada administratīvajā teritorijā un, kuram iepriekšējā gadā ir noslēgts rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgums;

19.2. Zvejnieks, kura deklarētā dzīvesvieta ir Preiļu novada administratīvā teritorija un/vai, kuram piederošais nekustamais īpašums atrodas Preiļu novada administratīvajā teritorijā un, kuram iepriekšējā gadā nav noslēgts rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgums;

19.3. Zvejnieks, kura deklarētā dzīvesvieta nav Preiļu novada administratīvā teritorija un, kuram iepriekšējā gadā ir noslēgts rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgums;

19.4. Zvejnieks, kura deklarētā dzīvesvieta nav Preiļu novada administratīvā teritorija un, kuram iepriekšējā gadā nav noslēgts rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgums.

20. Rūpnieciskās zvejas tiesību nomas piešķiršanas un zvejas rīku limitu iedalīšanas nosacījumi:

20.1. gadījumā, ja zvejas rīku limits ir nepietiekams, lai apmierinātu visus zvejas nomu tiesību prasītājus, tad zvejas tiesības pašpatēriņa zvejai iznomā un iedala rūpnieciskās zvejas rīku limitu – viena veida zvejas rīku ne vairāk par vienu rīku vienai personai vai arī ne vairāk par vienu rīku vienai personai no vienas mājsaimniecības (ģimenes), kurām ir viena deklarētā dzīvesvieta;

20.2. zveju regulējošo normatīvo aktu vai iepriekš noslēgtā līguma pārkāpumu konstatēšanas gadījumā, vai, ja zvejas tiesību nomas līgums tiek izbeigts un Zvejnieks zaudē tiesības uz zvejas rīku limitu, nākošajā gadā uz to vairs neattiecas 20. punktā minētās priekšrocības.

21. Veicot pašpatēriņa zvejas limitu sadali, vienas ģimenes locekļiem drīkst iedalīt tikai vienu zvejas rīku – zivju murdu vai zvejas tīklu.

22. Pašvaldības atbildīgais speciālists sagatavo Zvejniekam izsniedzamo Līgumu un Protokolu par zvejas limitu, speciālo atļauju (licenci) un zvejas žurnālus, izdrukājot tos no LZIKIS.

23. Termiņš, uz kādu Pašvaldība slēdz Līgumu:

23.1. komerciālajai zvejai ar Preiļu novada administratīvajā teritorijā reģistrētu juridisku personu:

23.1.1. pirmreizēji uz vienu gadu,

23.1.2. atkārtoti – līdz trim gadiem;

23.2. komerciālajai zvejai ar citas pašvaldības administratīvajā teritorijā reģistrētu juridisku personu uz vienu gadu;

23.3. pašpatēriņa zvejai ar fizisku personu uz vienu gadu.

24. Lai nodrošinātu ikgadējo zvejas rīku skaita limitu sadali iekšējos ūdeņos Preiļu novada administratīvajā teritorijā, kas robežojas ar Preiļu novada administratīvo teritoriju, tiek ievērots zvejas rīku skaita limita sadalījums starp novada administratīvajām teritorijām.

25. Gadījumā, ja, kādā no pagastiem nav iespējams nodrošināt pieprasījumu pēc zvejas rīku skaita limita komerciālai vai pašpatēriņa zvejai, bet citā pagastā zvejas rīku skaita limits nav izmantots, ar Preiļu novada domes lēmumu var veikt grozījumus kārtējā gada zvejas rīku skaita sadalē starp pagastiem.

V. Nomas maksas samaksas kārtība

26. Maksu par zvejas tiesību nomu nosaka kārtējā gadā, neatkarīgi no Līguma darbības laika, un norāda Protokolā, ņemot vērā iedalīto zvejas rīku veidu un skaitu, kā arī zvejas vietu.

27. Zvejniekam zvejas tiesību nomas maksa jāveic:

27.1. pašpatēriņa zvejai – pirms Līguma un Protokola saņemšanas;

27.2. komerciālai zvejai – līdz zvejas tiesību izmantošanas uzsākšanai vai līdz kārtējā gada 30. jūnijam.

28. Maksu par zvejas tiesību nomu Zvejnieks samaksā Līgumā norādītajā termiņā, izdarot maksājumu:

28.1. bezskaidras naudas norēķinu veidā ar pārskaitījumu attiecīgās Pašvaldības kontā;

28.2. skaidrā naudā attiecīgās Pašvaldības pārvalžu kasēs.

VI. Noslēguma jautājums

29. Noteikumi stājas spēkā nākošajā dienā pēc publicēšanas izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 

1. pielikums
Preiļu novada pašvaldības
24.02.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/10

Rūpnieciskās (pašpatēriņa) zvejas iespējas Preiļu novada administratīvās teritorijas ūdenstilpnēs

1. Ezeros, kuros zvejas tiesības pieder valstij:

01.01.2015. Ministru kabineta noteikumu Nr. 796 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos" 7.9.1 apakšpunkts nosaka, ka zivju murdu limitu, kas vienam zvejniekam pēc skaita nepārsniedz vienu zivju murdu ar ne vairāk kā 30 metru lielu sētas garumu vai spārnu atvērumu, privātajos ūdeņos un Civillikuma I pielikumā minētajos publiskajos ūdeņos. Zivju murdu limitu nosaka, ievērojot šo noteikumu 7.1. apakšpunktā noteikto pārrēķina proporciju no tīklu garuma limita.

Nr.p.k. Ezera nosaukums Ezera platība, ha Pagasts Tīklu limits, m Informācijai
1. Bicānu ezers 149,4 Rušonas pagasts 575 Tikai murdi
2. Bieržgaļa ezers 272,2 Aglonas pagasts 970 Tikai murdi
3. Cirišs 630,6 Aglonas pagasts 2815 Tikai murdi
4. Ilzes ezers 33,5 Aglonas pagasts 120  
5. Kategrades ezers 133,1 Rušonas pagasts 375  
6. Lielais Kolupa ezers 175 Rožkalnu pagasts 795 Tikai murdi Kopā ar Augšdaugavas novadu
Kalupes pagasts 65 m Rožkalnu pagasts 730 m
7. Pelēča ezers 82 Aizkalnes pagasts 240 Tikai murdi
8. Rušons 2373 Feimaņu pagasts,
Kastuļinas pagasts, Rušonas pagasts
4630 Tikai murdi
9. Pakalņa ezers 54,8 Aglonas pagasts 250  
10. Salmejs 104,3 Rušonas pagasts 315  
11. Šusta ezers 73 Aizkalnes pagasts 205  
12. Veirūgnes ezers 128,4 Pelēču pagasts 490 Kopā ar Augšdaugavas novadu
13. Zolvas ezers 349,6 Rušonas pagasts 1094  

2. Ministru kabineta noteikumi Nr. 796 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos" punkts 3.11. nosaka zvejas tīklu limitu – 75 metri (minētiem ezeriem).

Preiļu novada pašvaldības un valsts ezeru saraksts, kuros ir 75 m tīklu limiti 2022. gadā. 01.01.2015. Ministru kabineta noteikumu Nr. 796 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos" 7.9.2 apakšpunkts nosaka, ka pašpatēriņa zvejai konkrētā ūdenstilpē privātajos un publiskajos ūdeņos katram zvejniekam var iedalīt tīklu garuma limitu, kas vienam zvejniekam pēc skaita nepārsniedz divus 15 metru garus tīklus.

Nr.pk. Ezera nosaukums Ezera platība, ha Pagasts Tīklu limits, m Ezera piederība  
1. Eikša ezers 57,5 Rušonas pagasts 75 Pašvaldības  
2. Kaučera ezers 49,9 Rušonas pagasts 75 Pašvaldības  
3. Lielā Kurtaša ezers 48,8 Rušonas pagasts 75 Pašvaldības  
4. Lielā Solkas ezers 48,5 Rušonas pagasts 75 Pašvaldības  
5. Mazā Solkas ezers 27 Rušonas pagasts 75 Pašvaldības  
6. Jašazers 107,6 Rušonas pagasts 75 Pašvaldības  
7. Lielais Ostrovas ezers 24.4 Riebiņu pagasts 75 Pašvaldības  
8. Mazais Kurtoša ezers 8,1 Rušonas pagasts 75 Pašvaldības  
9. Pieniņu ezers 4.7 Riebiņu pagasts 75 Pašvaldības  
10. Spuldziņu ezers 4.7 Rušonas pagasts 75 Pašvaldības  
11. Mazais Ostrovas ezers 5,0 Silajāņu pagasts 75 Pašvaldības  
12. Bēšona ezers 64,20 Aglonas pagasts 75 Pašvaldības  
13. Dzerkaļu ezers 5,60 Aglonas pagasts 75 Pašvaldības  
14. Lielas Dubuļkas ezers 28,90 Aglonas pagasts 75 Pašvaldības  
15. Opostas ezers 12,30 Aglonas pagasts 75 Pašvaldības  
16. Skudrinkas ezers 9,30 Aglonas pagasts 75 Pašvaldības  
17. Terehovas ezers 11,90 Aglonas pagasts 75 Pašvaldības  
18. Bleidas ezers 36,90 Vārkavas pagasts 75 Pašvaldības  
19 . Ārdavas ezers 72,50 Pelēču pagasts 75 Privātīpašums  

3. Preiļu novada pašvaldības ezeru saraksts, valsts un privāto ezeru saraksts, kuros ir 75 m tīklu limiti 2022. gadā. 01.01.2015. Ministru kabineta noteikumu Nr. 796 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos" 7.9.2 apakšpunkts nosaka, ka pašpatēriņa zvejai konkrētā ūdenstilpē privātajos un publiskajos ūdeņos katram zvejniekam var iedalīt tīklu garuma limitu, kas vienam zvejniekam pēc skaita nepārsniedz divus 15 metru garus tīklus.

Minētiem ezeriem kopējais tīklu limits ir 75 m, tiek slēgta vienošanās starp pašvaldības un privātiem ezera īpašniekiem. Personas, kuras nav ezera īpašnieki var pieteikties licencēm uz pašvaldības un valsts tīklu limita daļu.

Nr.pk. Ezera nosaukums Ezera platība, ha Pagasts Tīklu limits, m Ezera piederība  
1. Lielais Kurtoša ezers 48,8 ha   75 privātīpašums  
2. Stupānu ezers 32,0 ha Rušonas pagasts 75 privātīpašums  
3. Sedeža ezers 27,1 ha Rušonas pagasts 75 privātīpašums  
4. Asaru ezers 10,4 ha Rušonas pagasts 75 privātīpašums  
5. Limaņu ezers 7,2 ha Rušonas pagasts 75 privātīpašums  
6. Meiraukas ezers 5,2 ha Rušonas pagasts 75 privātīpašums  
7. Rubeņu ezers 5,1 ha Rušonas pagasts 75 privātīpašums  
8. Palšas ezers 4,3 ha Riebiņu pagasts 75 privātīpašums  
9. Markovas ezers 2,5 ha Silajāņu pagasts 75 privātīpašums  
10. Gluhoje ezers 2,0 ha Riebiņu pagasts 75 privātīpašums  
11. Kovšika ezers 1,8 ha Rušonas pagasts 75 privātīpašums  
12. Madžutiņa ezers 1,6 ha Rušonas pagasts 75 privātīpašums  
13. Vašeiņa ezers 1,5 ha Rušonas pagasts 75 privātīpašums  
14. Aglonas (Egles) ezers 32,50 Aglonas pagasts 75 Aglonas bazilikas īpašumā  
15. Cirīša HES ūdenskrātuve 236,70 Aglonas pagasts 75 SIA Cirīšu HES īpašums  
16. Glušoka ezers 2,40 Aglonas pagasts 75 privātīpašums  
17. Gulbinkas ezers 2,00 Aglonas pagasts 75 privātīpašums  
18. Mazais Dubuļkas ezers 7,20 Aglonas pagasts 75 privātīpašums  
19. Ruskuļu ezers 10,67 Aglonas pagasts 75 privātīpašums  
20. Nierezers 1,50 Aglonas pagasts 75 Aglonas bazilikas īpašumā  
21. Martas ezers 0,90 Aglonas pagasts 75 privātīpašums  
22. Itiņu ezers 1,90 Aglonas pagasts 75 privātīpašums  
23. Zabolotnija ezers 3,00 Aglonas pagasts 75 privātīpašums  
24. Katleņa ezers   Aglonas pagasts 75 privātīpašums  
25. Klaparu ezers 1,3 Vārkavas pagasts 75 privātīpašums  
26. Beletnīku ezers 1,7 Vārkavas pagasts 75 privātīpašums  
27. Zvirbuļu ezers 1,7 Vārkavas pagasts 75 privātīpašums  
28. Biletnieku ezers 1,1 Vārkavas pagasts 75 privātīpašums  
29. Kaziņu ezers 1,0 Vārkavas pagasts 75 privātīpašums  
30. Gerlaka ezers 37,00 Vārkavas pagasts 75 Pašvaldības  
31. Bratrišku ezers 4,4 Vārkavas pagasts 75 privātīpašums  
32. Vepru ezers 3,9 Vārkavas pagasts 75 privātīpašums  
33. Dovules ezers 21,80 Aizkalnes pagasts 75 Pašvaldības  
34. Liminkas ezers 12,70 Aizkalnes pagasts 75 Pašvaldības  
35. Loguču ezers 1,80 Pelēču pagasts 75 privātīpašums nosusināts
36. Badēļa ezers 1,40 Preiļu pagasts 75 privātīpašums  
   
Feimaņu ezers 625,70 ha
(apsaimnieko Rēzeknes novada pašvaldība)
64 murdi
Par Feimaņu ezera zivju tīklu limitu sadali pašpatēriņa zvejai lūdzam griezties Rēzeknes novada pašvaldībā.

Vēžu murdu limits ezeros

Nr.pk. Ezera nosaukums Ezera platība, ha Pagasts Limits, gab. Informācijai
1. Bicānu ezers 149,4 Rušonas pagasts 60 murdi  

Zušu zvejas rīku limits ūdenstilpēs

2. Zušu murdu (sētas garums līdz 30 m) limits no ezeriem iztekošās ūdenstecēs

Nr.p.k. Pašvaldība Ūdensteces nosaukums Ūdensteces posma garums no iztekas, kurā izvietojami murdi Murdu skaits
1. Preiļu novads Tartakas upe 0,3 km no Rušona ezera 3
2. Preiļu novads Tartakas upe 2 km no Ciriša ezera 4

3. Zušu murdu (sētas garums līdz 30 m) limits Cirīšu HES pievadkanālā

Nr.p.k. Pašvaldība Ūdensteces nosaukums Murdu skaits
1. Preiļu novads Cirīšu HES pievadkanāls 1

Maksa noteikta saskaņa ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 918 "Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību" 1.4 punktā noteikto maksu par rūpnieciskās zvejas rīku limita vienību un pamatojoties uz Preiļu novada pašvaldības:

1. 2021. gada 29. decembra domes ēdes Nr. 27 lēmumu Nr. 23. § "Par zvejas tīklu izmantošanas samaksas noteikšanu" noteikta maksa par zvejas rīks limita vienu vienību – zvejas tīkls, par katriem 5 (pieciem) metriem (iekšējos ūdeņos) 5,70 euro (pieci euro, 70 centi).

2. 2022. gada 27. janvāra Preiļu novada domes sēdes Nr. 4 lēmumu Nr. 30. § "Par zvejas rīku limita maksas dubultošanu" noteikta maksa:

2.1. Zivju murds ar sētu, līdz 30 m (iekšējos ūdeņos) – EUR 19.92 (deviņpadsmit eiro 92 centi);

2.2. Zivju murds ar sētu, virs 30 m (iekšējos ūdeņos) – EUR 56.92 (piecdesmit seši eiro 92 centi);

2.3. Zivju murds bez sētas – EUR 14,22 (četrpadsmit eiro 22 centi).

3. 2022. gada 27. janvāra Preiļu novada domes sēdes Nr. 4 lēmumu Nr. 31. § "Par zušu murdu izmantošanas samaksas kārtību " noteikta maksa:

3.1. Zušu murds ar sētu, līdz 30 m (iekšējos ūdeņos) – EUR 42,68 (četrdesmit divi eiro 68 centi).

Iesniegumus par Preiļu novada ūdenstilpņu zivju tīklu un murdu limitu sadali rūpnieciskajai pašpatēriņa un rūpnieciskajai komerciālai zvejai lūdzam iesniegt elektroniski ar elektronisko parakstu uz e-pastu: zivis@preili.lv, Preiļu novada pašvaldībā vai Preiļu novada pagastu pārvaldēs, kuru administratīvajā teritorijā atrodas ūdenstilpne līdz kārtējā gada 1. aprīlim.

Iesniegumus sūtot pēc adreses:

Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, Preiļu novads, LV-5301

Tālrunis: +371 25213523

E-pasts: zivis@preili.lv

 

2. pielikums
Preiļu novada pašvaldības
24.02.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/10

Iesniedzējs:

 
  (vārds, uzvārds; juridiskām personām – nosaukums)
(personas kods; juridiskām personām – reģistrācijas numurs)
(pases dati-numurs, izdošanas datums, kas izdevis; juridiskām personām – reģistrācijas dati)
(dzīvesvietas adrese; juridiskām personām – juridiskā adrese, kontaktinformācija(tālruņa Nr., e-pasts)

IESNIEGUMS

PREIĻU NOVADA PAŠVALDĪBAI

2022. gada __________

Par rūpnieciskās (pašpatēriņa) zvejas limitu piešķiršanu 202__. gadam

Lūdzu piešķirt rūpnieciskās (pašpatēriņa) zvejas limitu:

Rūpnieciskās zvejas veids Ūdenstilpes nosaukums Pieprasītie zvejas rīki
Zvejas rīka veids Skaits/metri
PAŠPATĒRIŅA

Daru zināmu, ka:

1. Mana deklarētās dzīvesvietas adrese ir
     
2. Man pieder nekustamais īpašums (adrese, kadastra numurs)
paraksts, paraksta atšifrējums

 

3. pielikums
Preiļu novada pašvaldības
24.02.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/10

Iesniegums

(norādīt adresātu – Zemkopības ministrija vai attiecīgā pašvaldība)
(pretendenta nosaukums, reģistrācijas numurs)
(juridiskā adrese, tālruņa numurs)

Lūdzu izsniegt speciālo atļauju (licenci) komercdarbībai zvejniecībā, lai zvejotu

(attiecīgo ūdeņu nosaukums)
ar  
  (kuģa (kuģu) reģistrācijas numurs (numuri) un nosaukums (nosaukumi))
Iesnieguma iesniedzējs  
  (vārds, uzvārds un amats)

Pielikumā:

Visiem pretendentiem
1) iepriekšējā gada bilances un peļņas vai zaudējumu aprēķins vai gada ienākumu deklarācija un ienākumu no saimnieciskās darbības aprēķins    
2) Valsts ieņēmumu dienesta izsniegta izziņa par pretendenta nodokļu samaksu, kas izdota ne vēlāk kā mēnesi pirms iesnieguma iesniegšanas atļaujas (licences) saņemšanai    
3) zvejas kuģa vai mazizmēra kuģošanas līdzekļa nomas līgums, ja zvejā izmantojamais kuģis vai mazizmēra kuģošanas līdzeklis tiek nomāts (nomas līgums iesniegumam pievienojams obligāti)    
Atļaujas (licences) saņemšanai komercdarbībai starptautiskajos un citu valstu ūdeņos ārpus Baltijas jūras
1) Latvijas Jūras administrācijas pilnvarotas klasifikācijas sabiedrības izsniegta atbilstības apliecība (Certificate of Compliance) kuģiem, kas atrodas klasifikācijas sabiedrības tehniskajā uzraudzībā    
2) Latvijas Jūras administrācijas izsniegta kuģošanas spējas apliecība kuģiem, kas atrodas Latvijas Jūras administrācijas Kuģošanas drošības inspekcijas tehniskajā uzraudzībā    
     
Atļaujas (licences) saņemšanai komercdarbībai Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī aiz piekrastes ūdeņiem
Latvijas Jūras administrācijas izsniegta kuģa kuģošanas spējas apliecība    
Atļaujas (licences) saņemšanai komercdarbībai Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos
1) spēkā esošs ar pašvaldību noslēgts rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgums un ikgadējs nomas līguma protokols vai attiecīgās pašvaldības izsniegts apstiprinājums (izziņa) par pretendentam garantējamo nozvejas apjoma limitu vai zvejas rīku veida un skaita limitu. Apstiprinājumu (izziņu) izsniedz pašvaldība, kuras teritorijas piekrastē pretendents plāno nodarboties ar zveju    
2) Latvijas Jūras administrācijas līdz 2017. gada 31. decembrim izsniegta kuģa kuģošanas spējas apliecība vai pēc 2018. gada 1. janvāra izsniegta zvejas laivas reģistrācijas apliecība (ar atzīmi par ikgadējo apskati)    
Atļaujas (licences) saņemšanai komercdarbībai iekšējos ūdeņos
Ceļu satiksmes drošības direkcijas izsniegta mazizmēra kuģošanas līdzekļa reģistrācijas apliecība vai Latvijas Jūras administrācijas līdz 2017. gada 31. decembrim izsniegta kuģa kuģošanas spējas apliecība vai pēc 2018. gada 1. janvāra izsniegta zvejas laivas reģistrācijas apliecība (ar atzīmi par ikgadējo apskati)    

Parakstot šo iesniegumu, iesniedzējs piekrīt, ka Zemkopības ministrija vai attiecīgā pašvaldība iesniegumā norādītos dokumentus, kas netiek iesniegti kopā ar iesniegumu, iegūst pati attiecīgajās valsts un pašvaldību institūcijās.

(vārds, uzvārds) (paraksts) (datums)

Z.v.

Piezīme. Dokumenta rekvizītus "paraksts", "datums" un "Zīmoga vieta" ("Z.v.") neaizpilda, ja dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

 

Paskaidrojuma raksts
Preiļu novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/10 "Par rūpnieciskās zvejas tiesību iznomāšanas kārtību Preiļu novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi izstrādāti atbilstoši Latvijas Republikas zvejniecības normatīvajiem aktiem, saskaņā ar Zvejniecības likuma 5. panta ceturto daļu, 7. panta otro daļu, 10. panta piekto daļu, 11. panta pirmo, otro daļu, 10. panta piekto daļu un Ministru kabineta 2009. gada 11. augusta noteikumiem Nr. 918 "Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību", Ministru kabineta 2014. gada 23. decembra noteikumiem Nr. 796 "Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos".
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Preiļu novada pašvaldībā nodod rūpnieciskās zvejas tiesību nomu pašpatēriņa zvejai vai komercdarbībai iekšējos ūdeņos upēs un ezeros Preiļu novada teritorijā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi Tiešie ieguvēji Preiļu novada uzņēmēji, kuri nodarbojas ar komerczveju, un novada iedzīvotāji, iedzīvotāji.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Visas personas, kuras skar šo saistošo noteikumu piemērošana, var griezties Preiļu novada pašvaldībā.

Preiļu novada pašvaldības izdotos administratīvos aktus (pieņemtos lēmumus) vai faktisko rīcību var apstrīdēt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā Administratīvajā rajona tiesā.

Saistošie noteikumi tiek publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Preiļu novada mājaslapā www.preili.lv.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav veiktas.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!