• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Valsts prezidents
Oficiālajā izdevumā publicē Valsts prezidenta:
  • rīkojumus;
  • paziņojumus;
  • pavēles;
  • kā arī vispārējas nozīmes informāciju.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidenta 2021. gada 8. aprīļa informācija "Par Dzīvojamo telpu īres likuma izsludināšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2021., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/op/2021/68.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 5/21

Grozījums 2011. gada 19. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 7/11 "Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās Smiltenes novadā"

Vēl šajā numurā

09.04.2021., Nr. 68

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts prezidents

Veids: informācija

Pieņemts: 08.04.2021.

OP numurs: 2021/68.4

2021/68.4
RĪKI

Valsts prezidenta informācija: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Valsts prezidenta informācija

Par Dzīvojamo telpu īres likuma izsludināšanu

Valsts prezidenta kanceleja ir saņēmusi vairāk kā 50 denacionalizēto namu īrnieku un to biedrību Valsts prezidentam Egilam Levitam adresētus lūgumus prasīt Saeimā 2021. gada 17. martā pieņemtā Dzīvojamo telpu īres likuma otrreizēju caurlūkošanu.

Atbilstoši Latvijas Republikas Satversmes 71. pantā noteiktajam Valsts prezidents var izmantot savas tiesības desmit dienu laikā motivētā rakstā prasīt Saeimā pieņemta likuma otrreizēju caurlūkošanu. Valsts prezidenta veto tiesības ir politisks instruments, kas dod iespēju savlaicīgi uzlabot pieņemtā likuma kvalitāti konstitucionālo orgānu dialoga ietvaros un vēl pirms likuma spēkā stāšanās uzdot likumdevējam pienākumu atkārtoti izvērtēt tā satversmību, lietderību un iederību tiesiskajā sistēmā (sk. Satversmes tiesas 2019. gada 6. marta sprieduma lietā Nr. 2018-11-01 18.3.1. punktu).

Valsts prezidentam adresētie lūgumi par likuma otrreizējās caurlūkošanas pieprasīšanu tiek iesniegti ar lūgumu iesniedzēju mērķi līdzdarboties likumdošanas procesā un skar jomu, kurā Valsts prezidentam ir plaša rīcības un novērtējuma brīvība, kas nav pakļauta tiesas kontrolei, proti, lēmums izsludināt likumu vai prasīt tā otrreizēju caurlūkošanu ir politisks lēmums.

Ņemot vērā Valsts prezidentam Egilam Levitam adresēto lūgumu skaitu un to, ka atbildes sniegšana uz katru iesniegumu prasītu nesamērīgu Valsts prezidenta kancelejas resursu patēriņu, un šiem iesniegumiem nepiemīt individuāls raksturs, daru zināmu, ka atbilstoši Latvijas Republikas Satversmes 69. pantam Valsts prezidents Egils Levits ir izsludinājis Saeimā 2021. gada 17. martā pieņemto Dzīvojamo telpu īres likumu (sk.: Dzīvojamo telpu īres likums. Latvijas Vēstnesis, 2021. gada 6. aprīlis, Nr. 65A, https://www.vestnesis.lv/op/2021/65A.1).

Ar Valsts prezidenta Egila Levita apsvērumiem un vērtējumu par likumdevēja izraudzīto risinājumu Dzīvojamo telpu īres likumā iespējams iepazīties Valsts prezidenta 2021. gada 6. aprīļa paziņojumā Nr. 6 (sk.: Valsts prezidenta Egila Levita 2021. gada 6. aprīļa paziņojumu Nr. 6 "Par Dzīvojamo telpu īres likumu". Latvijas Vēstnesis, 2021. gada 6. aprīlis, Nr. 65A, https://www.vestnesis.lv/op/2021/65A.7).

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!