• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2021. gada 22. februāra lēmums Nr. 4 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2021., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/op/2021/40.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts meža dienesta informācija

Par mikrolieguma izveidošanu

Vēl šajā numurā

26.02.2021., Nr. 40

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 4

Pieņemts: 22.02.2021.

OP numurs: 2021/40.11

2021/40.11
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr. 4

Rīgā 2021. gada 22. februārī (prot. Nr. 17, 2. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\2.2-4\21\3

Par AB "Linas Agro Group" vienpersoniskas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār UAB "TABA Holding", AB "Kauno grūdai", AB "Vilniaus paukštynas", AB "Kaišiadorių paukštynas", UAB "Kormoprom invest" un AB "Zelvė"

Konkurences padome (turpmāk – KP) 20.01.2021. saņēma saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos (turpmāk – Ziņojums), AB "Linas Agro Group" (Lietuvā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas numurs 148030011) iegūstot vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār UAB "TABA Holding" (Lietuvā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas numurs 304141581), AB "Kauno grūdai" (Lietuvā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas numurs 133818917), AB "Vilniaus paukštynas" (Lietuvā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas numurs 186107463), AB "Kaišiadorių paukštynas" (Lietuvā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas numurs 158891218), UAB "Kormoprom invest" (Lietuvā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas numurs 304141542) un AB "Zelvė" (Lietuvā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas numurs 181323215).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

Apvienošanās rezultātā AB "Linas Agro Group" iegūs vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār UAB "TABA Holding", AB "Kauno grūdai", AB "Vilniaus paukštynas", AB "Kaišiadorių paukštynas", UAB "Kormoprom invest" un AB "Zelvė". Ņemot vērā, ka Latvijā saimniecisko darbību veic arī vairāki apvienošanās dalībnieku kontrolēti uzņēmumi, apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto holdingkompānijas AB "Linas Agro Group" kontrolē ir vairāki uzņēmumi, kuru pamatdarbība ir mājputnu audzēšana, mājputnu gaļas produktu vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, mājputnu šķirņu selekcija, gaļas un mājputnu gaļas produktu ražošana, lauksaimniecības produktu tirdzniecība, lauksaimniecības izejmateriālu piegāde, loģistikas pakalpojumi un lauksaimniecības tehnikas tirdzniecība.

UAB "TABA Holding" un UAB "Kormoprom Invest" pamatdarbība ir holdingkompāniju darbība, savukārt AB "Vilniaus paukštynas" pamatdarbība ir mājputnu gaļas ražošana un konservēšana, kā arī gaļas un mājputnu gaļas produktu ražošana. AB "Kaišiadorių paukštynas" nodrošina mājputnu audzēšanu, mājputnu gaļas produktu vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību, mājputnu šķirņu selekciju, kā arī gaļas un mājputnu gaļas produktu ražošanu, savukārt, AB "Zelvė" nodarbojas ar mājputnu audzēšanu. Tikmēr AB "Kauno grūdai" pamatdarbība saistās ar dažādu lopbarības, miltu produktu, ātri gatavojamo pārtikas produktu ražošanu un vairumtirdzniecību, mēslojuma un augu aizsardzības produktu vairumtirdzniecība, graudu elevatoru pakalpojumu nodrošināšanu, veterināro medikamentu vairumtirdzniecību, mājdzīvnieku barības ražošanas un vairumtirdzniecību, kā arī dezinfekcijas, deratizācijas un kvēpināšanas pakalpojumiem.

Ņemot vērā iepriekš minēto, apvienošanās ietekmē svaigas / atdzesētas putnu gaļas vairumtirdzniecības, saldētas putnu gaļas vairumtirdzniecības, graudu iepirkumu, mēslojuma vairumtirdzniecības, augu aizsardzības līdzekļu vairumtirdzniecības, augu sēklu vairumtirdzniecības, pārstrādātas gaļas vairumtirdzniecības, graudu vairumtirdzniecības un dzīvnieku barības izejvielu (sastāvdaļu) tirgus Latvijas teritorijā. Vienlaikus vairākos gadījumos ģeogrāfiskais tirgus ir plašāks par Latvijas teritoriju.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, AB "Linas Agro Group" iegūstot vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār UAB "TABA Holding", AB "Kauno grūdai", AB "Vilniaus paukštynas", AB "Kaišiadorių paukštynas", UAB "Kormoprom invest" un AB "Zelvė".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!