• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2021. gada 28. janvāra saistošie noteikumi Nr. 4 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jūrmalas pilsētas pašvaldībā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2021., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/op/2021/30.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kārsavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 4

Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība, lai mazinātu Covid-19 izplatības negatīvo ietekmi uz saimniecisko darbību Kārsavas novadā

Vēl šajā numurā

12.02.2021., Nr. 30

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 4

Pieņemts: 28.01.2021.

OP numurs: 2021/30.8

2021/30.8
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 4

Jūrmalā 2021. gada 28. janvārī (prot. Nr. 1, 31. p.)

Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jūrmalas pilsētas pašvaldībā

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma
33. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.

2. Maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis ir 436 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 305 euro pārējām personām mājsaimniecībā.

3. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Jūrmalas pilsētas domes 2009. gada 26. februāra saistošos noteikumus Nr. 5 "Kārtība, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona atzīstama par maznodrošinātu Jūrmalas pilsētā".

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2021. gada 28. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 4 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jūrmalas pilsētas pašvaldībā"

1.

Īss saistošo noteikumu satura izklāsts Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta trešo daļu, kur ir noteikts, ka maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni katra pašvaldība ir tiesīga noteikt ne augstāku par 436 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 305 euro pārējām personām mājsaimniecībā, bet ne zemāku par šā panta otrajā daļā noteikto trūcīgas mājsaimniecības ienākumu slieksni (272 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 190 euro pārējām personām mājsaimniecībā). Saistošie noteikumi nosaka maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.

2.

Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Lai Jūrmalas pilsētas pašvaldības iedzīvotāji ar zemiem ienākumiem varētu saņemt pašvaldības atvieglojumus un sociālos pabalstus, ir nepieciešams noteikt maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.

3.

Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Nepieciešamo finanšu līdzekļu apjomu ietekmē tādi faktori kā nodarbinātības situācija pilsētā, iedzīvotāju aktivitāte vēršoties pēc atbalsta, kā arī iedzīvotāju ienākumu līmeņa krišanās saistībā ar valstī esošo pandēmiju. Ņemot vērā, ka personas ar noteiktajiem ienākumu sliekšņiem līdz šīm nav vērsušās pašvaldībā, nav precīzi nosakāms personu loks, kuras kvalificēsies pabalstu saņēmēju mērķgrupām. Vienlaikus, veicot provizorisko aprēķinu, secināms, ka normatīvajos aktos noteiktajiem sociālajiem pabalstiem maznodrošinātām personām sociālajā budžetā 2021. gadā papildus būs nepieciešami 69 600 euro.

4.

Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.

5.

Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām Maznodrošinātās mājsaimniecības statusa noteikšanu nodrošinās Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvalde.

6.

Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas, jo saistošie noteikumi ir labvēlīgi privātpersonām.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!