• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saldus novada domes 2021. gada 30. novembra saistošie noteikumi Nr. 67 "Par pabalstu sociālās rehabilitācijas mērķu sasniegšanai Saldus novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2021., Nr. 252 https://www.vestnesis.lv/op/2021/252.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 68

Par Saldus novada domes 2013. gada 25. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 13 "Par Saldus pilsētas ielu uzturēšanas un lietošanas kārtību" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

30.12.2021., Nr. 252

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saldus novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 67

Pieņemts: 30.11.2021.

OP numurs: 2021/252.15

2021/252.15
RĪKI

Saldus novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 7 Visi

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 67

Saldū 2021. gada 30. novembrī

Par pabalstu sociālās rehabilitācijas mērķu sasniegšanai Saldus novadā

Pieņemti ar Saldus novada domes
2021. gada 30. novembra sēdes lēmumu (prot. Nr. 20, 3. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka pabalsta sociālās rehabilitācijas mērķu sasniegšanai (turpmāk – pabalsts) apmēru, pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību Saldus novadā.

2. Pabalsts paredzēts, lai novērstu vai mazinātu invaliditātes, darbnespējas, veselības traucējumu, atkarības, vardarbības vai citu faktoru izraisītās negatīvās sociālās sekas klienta dzīvē un nodrošinātu klienta sociālā statusa atgūšanu un iekļaušanos sabiedrībā.

3. Pabalsta pieprasījumus izskata, lēmumu pieņem un pabalstu izmaksā Saldus novada pašvaldības aģentūra "Sociālais dienests" (turpmāk – Aģentūra).

4. Lai saņemtu pabalstu, pabalsta pieprasītājs Aģentūrā iesniedz iesniegumu un izdevumus pamatojošus dokumentus, kuri izsniegti ne vēlāk kā 30 dienas pirms iesnieguma iesniegšanas.

5. Aģentūras sociālais darbinieks pēc klienta individuālo vajadzību un resursu izvērtēšanas izstrādā klienta individuālo sociālās rehabilitācijas plānu vai sadarbības plānu. Aģentūras sociālais darbinieks, kurš vada sociālo gadījumu, izvērtē nepieciešamību piešķirt pabalstu sociālās rehabilitācijas mērķu sasniegšanai un tādu mērķu īstenošanai, kurus nav iespējams sasniegt ar Aģentūrā pieejamiem pakalpojumiem vai resursiem.

6. Pabalsta kopējais apmērs ir līdz 50 % apmērā no minimālās mēneša darba algas normālā darba laika ietvaros kalendāra gada laikā vienai personai mājsaimniecībā.

7. Aģentūra pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu 10 darba dienu laikā no dienas, kad saņemts iesniegums un visi nepieciešamie dokumenti.

8. Pabalstu izmaksā personas norādītajā kredītiestādes kontā 10 darba dienu laikā no lēmuma pieņemšanas.

9. Aģentūra informē personu par pieņemto lēmumu, atteikuma gadījumā personu informē rakstiski piecu darba dienu laikā par atteikuma iemeslu, lēmuma apstrīdēšanas termiņu un kārtību.

10. Aģentūras pieņemto lēmumu var apstrīdēt Saldus novada domes administratīvo aktu strīdu izskatīšanas komisijā (Striķu iela 3, Saldus, Saldus nov., LV-3801).

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 

Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. 67 "Par pabalstu sociālās rehabilitācijas mērķu sasniegšanai Saldus novadā"

Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka pabalsta sociālās rehabilitācijas mērķu sasniegšanai apmēru, pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību Saldus novadā.
Projekta nepieciešamības pamatojums Pabalsts paredzēts, lai novērstu vai mazinātu invaliditātes, darbnespējas, veselības traucējumu, atkarības, vardarbības vai citu faktoru izraisītās negatīvās sociālās sekas klienta dzīvē un nodrošinātu klienta sociālā statusa atgūšanu un iekļaušanos sabiedrībā.
Plānotā projekta ietekme uz pašvaldības budžetu 2022. gadā pabalstu paredzēts nodrošināt no plānotā pašvaldības aģentūras "Sociālais dienests" 2022. gada budžeta.
Uzņēmējdarbības vide pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
Administratīvās procedūras un konsultācijas ar privātpersonām Jautājums izskatīts un atbalstīts domes Sociālo jautājumu komisijā un atbalstīts Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejā.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!