• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2021. gada 9. decembra stenogramma "Latvijas Republikas 13. Saeimas rudens sesijas trīsdesmitā (attālinātā ārkārtas) sēde 2021. gada 9. decembrī". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2021., Nr. 240 https://www.vestnesis.lv/op/2021/240.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 804

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 14. novembra noteikumos Nr. 676 "Noteikumi par neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma apmēru iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai"

Vēl šajā numurā

13.12.2021., Nr. 240

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: stenogramma

Pieņemts: 09.12.2021.

OP numurs: 2021/240.2

2021/240.2
RĪKI

Saeimas sēdes stenogramma

(Saeimas sēdes pilnais audioieraksts un videoieraksts
pieejams Saeimas mājaslapā)

Latvijas Republikas 13. Saeimas rudens sesijas trīsdesmitā (attālinātā ārkārtas) sēde 2021. gada 9. decembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 13. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Sēdes vadītāja. Labrīt, godātie kolēģi! Sāksim Latvijas Republikas Saeimas 2021. gada 9. decembra pirmo attālināto ārkārtas sēdi.

Darba kārtībā – "Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana".

Lēmuma projekts "Par piekrišanu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 13. Saeimas deputātu Jāni Ādamsonu".

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā – deputāts Normunds Žunna.

N. Žunna (JK).

Labdien, kolēģi! Pamatojoties uz Saeimas kārtības ruļļa 17. panta pirmo daļu un 179. panta pirmās daļas 2. punktu, Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šā gada 8. decembra sēdē izskatīja Ģenerālprokuratūras iesniegumu par piekrišanu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 13. Saeimas deputātu Jāni Ādamsonu, kuram izvirzītas apsūdzības saskaņā ar Krimināllikuma 85. panta "Spiegošana" pirmo daļu, 180. panta "Zādzība, krāpšana, piesavināšanās nelielā apmērā" pirmo daļu un 233. panta otro daļu, kas paredz atbildību par šaujamieroča, šaujamieroča būtisku sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas.

Uzklausījuši Ģenerālprokuratūras pārstāvi, kā arī 13. Saeimas deputātu Jāni Ādamsonu, komisijas deputāti, septiņiem balsojot "par", diviem – "pret", bet vienam atturoties, atbalstīja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sagatavoto lēmuma projektu "Par piekrišanu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 13. Saeimas deputātu Jāni Ādamsonu".

Komisijas vārdā aicinu atbalstīt komisijas sagatavoto Saeimas lēmuma projektu.

Sēdes vadītāja. Deputāti nav pieteikušies debatēm.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par piekrišanu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 13. Saeimas deputātu Jāni Ādamsonu"! Lūdzu, balsosim! Par – 60, pret – 18, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Tālāk darba kārtībā – likumprojektu nodošana komisijām un izskatīšana pirmajā lasījumā.

Saeimas Prezidijs ierosina Juridiskās komisijas iesniegto likumprojektu "Grozījumi Civilprocesa likumā" nodot Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi pret likumprojekta nodošanu komisijai? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Kolēģi, sāksim izskatīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Atbildīgās komisijas vārdā – deputāts Juris Jurašs.

J. Jurašs (JK).

Labrīt, kolēģi! Informēju, ka Juridiskā komisija 8. decembra sēdē izskatīja Tieslietu ministrijas izstrādāto likumprojektu "Grozījumi Civilprocesa likumā", ar kuru steidzamības kārtā tiek risināta problēma saistībā ar e-lietas projekta ieviešanu, kura regulējumu Saeima nesen atbalstīja.

Vēlos atgādināt, ka 2021. gada 1. decembrī ir stājies spēkā likums "Grozījumi Civilprocesa likumā", kurš citstarp paredz grozījumus Civilprocesa likuma 50.1 nodaļā "Saistību piespiedu izpildīšana brīdinājuma kārtībā", elektronizējot un automatizējot atsevišķus šīs saistību izpildīšanas tiesas ceļā posmus. Tomēr praksē ir atklājusies neatbilstība starp sistēmas darbību un normatīvo regulējumu... kuru ir nepieciešams novērst, izdarot steidzamus grozījumus Civilprocesa likumā. Uzklausot ekspertu viedokļus par problēmas aktualitāti, Juridiskā komisija izskatīja un atbalstīja likumprojekta virzību Saeimā.

Ņemot vērā, ka Juridiskā komisija atzina minēto likumprojektu par steidzamu, lūdzu Saeimu atbalstīt likumprojekta steidzamību.

Sēdes vadītāja. Deputāti nav pieteikušies runāt par steidzamību.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi Civilprocesa likumā" atzīšanu par steidzamu! Lūdzu, balsosim! Par – 76, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts par steidzamu ir atzīts.

J. Jurašs. Jā, un saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 86. pantu komisija lūdz minēto likumprojektu izskatīt pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas Juridiskajā komisijā.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījumi Civilprocesa likumā" pirmajā lasījumā! Lūdzu, balsosim! Par – 77, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā ir atbalstīts.

Lūdzu noteikt termiņu priekšlikumiem un izskatīšanas laiku Saeimas sēdē.

J. Jurašs. Ņemot vērā Saeimas kārtības ruļļa 92. panta trešo daļu, proti, ja neviens no klātesošajiem, kas saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 95. pantu ir tiesīgi iesniegt priekšlikumus, neiebilst, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņu var nenoteikt, par steidzamu atzīto likumprojektu var izskatīt otrajā lasījumā tūdaļ pēc tā pieņemšanas pirmajā lasījumā. Komisijas sēdē vieni no potenciālajiem priekšlikumu iesniedzējiem – Tieslietu ministrija un Juridiskais birojs – pauda, ka priekšlikumus neiesniegs.

Komisijas vārdā lūdzu par steidzamu atzīto likumprojektu "Grozījumi Civilprocesa likumā" izskatīt otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītāja. Godātie kolēģi! Ir ieslēgta procedūras sadaļa.

Vai deputātiem ir iebildumi pret likumprojekta izskatīšanu bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā? Ja ir iebildumi, lūdzu pieteikties. Iebildumu nav.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījumi Civilprocesa likumā" otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu, balsosim! Par – 78, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Darba kārtībā – lēmuma projekta izskatīšana.

Lēmuma projekts "Par Saeimas piekrišanu likumā "Par valsts budžetu 2021. gadam" noteiktās apropriācijas pārdalei".

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Reinis Znotiņš.

R. Znotiņš (JK).

Labrīt, cienījamā Saeimas priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Tātad strādājam ar lēmuma projektu "Par Saeimas piekrišanu likumā "Par valsts budžetu 2021. gadam" noteiktās apropriācijas pārdalei".

Par ko tad ir šī apropriācijas pārdale? Šī apropriācijas pārdale pārdala 19 361 129 eiro no vairākām ministrijām uz līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Principā ministrijās ietaupīto vai neiztērēto naudu pārskaita atpakaļ uz līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Nedaudz precīzāk izklāstot: no Aizsardzības ministrijas budžeta programmām tiek pārskaitīti vairāk nekā 540 tūkstoši, no Ārlietu ministrijas programmām – vairāk nekā viens miljons eiro, no Ekonomikas ministrijas programmām – vairāk nekā trīs miljoni 700 tūkstoši, no Finanšu ministrijas budžeta programmām – vairāk nekā pieci miljoni, no Izglītības un zinātnes ministrijas programmām – vairāk nekā 680 tūkstoši, no Zemkopības ministrijas programmām – 2368 eiro, no Labklājības ministrijas programmām – vairāk nekā 818 tūkstoši, no Tieslietu ministrijas programmām – vairāk nekā 358 tūkstoši, un no Vides un reģionālās aizsardzības ministrijas programmām – vairāk nekā 153 tūkstoši, tāpat no Kultūras ministrijas programmām – gandrīz septiņi miljoni eiro.

Tātad šo lēmuma projektu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir izskatījusi šā gada 7. decembra sēdē un ir atbalstījusi.

Aicinu arī Saeimu atbalstīt šo apropriāciju.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Deputāti nav pieteikušies debatēt.

Lūdzu zvanu! Balsosim par... Lūdzu zvanu! Paldies. Balsosim par lēmuma projektu "Par Saeimas piekrišanu likumā "Par valsts budžetu 2021. gadam" noteiktās apropriācijas pārdalei"! Lūdzu, balsosim! Par – 76, pret – nav, atturas – 3. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Sēdes darba kārtība ir izskatīta.

Deputātu reģistrācija ir noslēgusies.

Šā gada 9. decembra otro attālināto ārkārtas sēdi sāksim pulksten 9.30. Tātad darbu turpinām pulksten 9.30.

Līdz ar to šā gada 9. decembra pirmo attālināto ārkārtas sēdi slēdzu.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!