• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2021/105.DA11): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2021., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/op/2021/105.DA11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Paziņojums par aprēķināto un budžetā maksājamo iedzīvotāju ienākuma nodokli...

Vēl šajā numurā

02.06.2021., Nr. 105

OP 2021/105.DA11
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 16 Pēdējās nedēļas laikā 64 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Paziņojums par aprēķināto un budžetā maksājamo iedzīvotāju ienākuma nodokli

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk - VID) paziņo, ka, pamatojoties uz likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" pārejas noteikumu 152.punktā noteikto, tabulā minētajai personai pēc VID rīcībā esošās informācijas ir aizpildīta 2018.gada ienākumu deklarācija un aprēķināts budžetā maksājamais iedzīvotāju ienākuma nodoklis:

Vārds, uzvārds

Dzimšanas dati

VID aprēķinātā nodokļa summa (samaksas termiņš)

Aprēķinātā nokavējuma nauda uz 26.05.2021.

MĀRĪTE GRAVA

16.10.1960.

40,00 EUR (01.12.2020.)

3,50 EUR

Saskaņā ar likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 20. panta ceturtās daļas 2. un 3. punktu nodokļa maksātājiem, kuriem rodas pienākums piemaksāt iedzīvotāju ienākuma nodokli saistībā ar progresīvās likmes piemērošanu un/vai saistībā ar gada diferencētā neapliekamā minimuma piemērošanu, ir obligāti jāiesniedz gada ienākumu deklarācija.

Likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 19. panta piektā daļa noteic, ka deklarācija ar tai pievienotajiem dokumentiem iesniedzama VID taksācijas gadam sekojošajā gadā no 1.marta līdz 1.jūnijam, bet, ja taksācijas gada ienākumi, kurus apliek ar šā likuma 15. panta otrajā daļā noteikto nodokļa likmi, pārsniedz saskaņā ar likumu "Par valsts sociālo apdrošināšanu" noteikto obligāto iemaksu objekta maksimālo apmēru, - no 1.aprīļa līdz 1.jūlijam.

Atbilstoši likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" pārejas noteikumu 152. punktam - ja maksātājs šā likuma 19.panta piektajā daļā noteiktajā termiņā nav iesniedzis deklarāciju par 2018.gadu, VID līdz 2021.gada 1.martam aizpilda tās deklarācijas sadaļas, par kurām informācija ir pieejama valsts informācijas sistēmās, kā arī aprēķina rezumējošā kārtībā budžetā maksājamo nodokļa summu un paziņo maksātājam. Ar šo paziņošanu tiek uzskatīts, ka deklarācija ir iesniegta.

Likuma "Par nodokļiem un nodevām" 29. panta otrā daļa nosaka, ka par nodokļu un nodevu maksājuma samaksas termiņa nokavējumu maksātājam tiek aprēķināta nokavējuma nauda - no laikā nenomaksātā pamatparāda 0,05 procenti par katru nokavēto dienu, ja konkrētā nodokļa likumā nav noteikti citi nokavējuma naudas apmēri.

VID aprēķinātais nodoklis, t.sk. aprēķinātā nokavējuma nauda, jāiemaksā vienotajā nodokļu kontā LV33TREL1060000300000 (saņēmējs: Valsts budžets (VID) reģistrācijas Nr. 90000010008).

Saskaņā ar Paziņošanas likuma 11. panta piekto daļu, dokuments uzskatāms par paziņotu nākamajā darba dienā pēc tā publiskas paziņošanas.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!